Dr. Filiz Uçkun’un ilk romanı kitapçılardaki yerini aldı.    [24-11-2009]

Dr. Filiz Uçkun’un ilk romanı kitapçılardaki yerini aldı.

*Efil ve Belgin isimli iki kadının gerçek yaşamını anlatan “İki Kadın iki Aşk” isimli kitap tam 5 yılda kaleme alındı. Sentez yayınlarından çıkan ve 184 sayfa olan kitap yoğun ilgi görüyor.

Gaziantepli Biyokimya Uzmanı Dr. Filiz Uçkun’un ilk romanı “İki Kadın iki Aşk” tüm seçkin kitapevlerinde yerini aldı.

Sentez yayınlarından çıkan ve 184 sayfa olarak basılan kitap, Efil ve Belgin isimli iki kadının gerçek yaşam olaylarını anlatıyor.

Gaziantep Av.Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dr.Filiz Uçkun, ilk romanı “İki Kadın iki Aşk”ı 5 yılda kaleme aldığını söyledi.

Uçkun “Romanıma ilham kaynağı olan Efil ve Belgin gerçekte yaşamış insanlar. Kabaca olaylar gerçek. Ama ayrıntıları kurguladım ve yazdım. Kitabı yazmam 5 yıl kadar sürdü. Çünkü kitaptaki kahramanlar zaman zaman dinlenip bana bilgi vermediler.Yani yazamadım. Böyle olunca da günlük rutin işlerimi yaptım.Ünlü bir yazar bir röportajında günde bir sayfa yazdığını söylemişti. Benim böyle bir lüksüm zaten olamaz. Devlet memuruyum bir kere. Uymak olduğum bir mesaim var. Aynı anda iki ayrı işte çalışıp ütü yapan faturaları nasıl ödeyeceğini hesaplayan, çocuklarının ödevlerini kontrol eden, bildiğiniz çalışan bir kadın. Boşanan kadın, koşturan, gülen, ağlayan bazen de isyan eden kadınım yani.Yine de bir hesap yaptım. Günde yarım sayfadan az yazmışım. Gökkuşağı, güneşli bir günde ani yağmurla birlikte veya sonrasında görülür. İnsanın duyguları da ani yağmurlara maruz kalır.” şeklinde konuştu.

İlk kitabın heyecanını yaşadığını söyleyen Uçkun “ Romanıma ilham kaynağı olan Efil ve Belgin isimli kahramanların yanı sıra bana destek olan herkese teşekkür ediyorum.Özelliklede okuyucularımdan aldığım övgü dolu sözler beni mutlu etti.” diye konuştu.

 
Bu haber 295 defa okundu



Diğer Haberler
MEDİCAL PARK'A ADIYAMANDAN ZİYARET
ALCAPA sendromu
Üniversitemizin 23. Kuruluş Kokteyli
Ferit Ginol Kültür ve Sanat Merkezi'nin '' YAZA MERHABA 2 '' isimli yıl sonu etkinliği
Geleneksel Organ Nakli pikniği
Best Naturel Doğal Yaşam Dünyası hizmete Girdi
DAHİLİYE UZMANI DR MURAT BARAN MEDİCAL PARK’TA
Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne yeni müdür
Şampiyon 25 Aralık Devlet Hastanesi
Onkolojide Konser
TERÖRÜ LANETLEDİK!!!
Röportaj
Primer Hospital Vergi de ilk sırada
Eczane Teknisyenlerine Sertifika Töreni
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1978 yılı mezunları 32. yıl toplantılarını Gaziantep'te gerçekleştirdiler.
T@NI-MED TIP MERKEZİ 14 YAŞINDA
GÜNDER’DEN GÜLER SABANCI ZİYARETİ
Gözünüzün nuru GÖZNURU hizmetinizde!!!!
SEV Amerikan Hastanesi Eczacısı Tanju Çolakoğlu Vefat etti
BİR YAPRAK DÖKÜMÜ DAHA … Bekir Emre 'yi Kaybettik
Gaziantep dişhekimleri odasının yeni yönetimi göreve hızlı başladı.
12-18 MAYIS HEMŞİRELİK HAFTASI DOLAYISIYLA ÇELENK KOYMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Yıldıramayacaklar
SEçim sonuçları belli oldu(Tüm liste)
Kavcı Suzan'da
Hijyene önem veren kuruluşların tercihi: Nergis Endüstriyel Yıkama
Doktor Mehmet Akdemir trafik kazasında Vefat Etti
Celtis İlaç Firması Çalışanlarından Atilla Karahan'ın mutlu günü
Modern Eczane Açılışı -Eczane Öztan’ı Başkan Güzelbey açtı
Gaziantep de Jeotermal Müjdesi
"Genç görünmenin sırrı kusursuz gülümsemede saklıdır"‏
Eczacı Odasında Yeni Dönem
İDRAR KAÇIRMA PROBLEMİNDEN KURTULMAK ARTIK ÇOK KOLAY
ANESTEZİ’DEN İNCİLER
KÖRLÜĞÜ ÖNLEMENİN 10 YOLU
Uyuşmazlığın Çözümü
Green Light Toplantısı ve Akşam Yemeği
Tanı Med Hemşireleri Unutulmadı
SEVGİLİLER GÜNÜ
Anasayfa     :     Haberler     :     İlanlar     :     Köşe Yazıları     :     Hakkımızda     :     İletişim
Copyright © 2005 Gap Sağlık Dünyası Dergisi