SAÄžLIK DÃœNYASI

Ben Gaziantep’e sevdalýyým

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, özellikle üniversite tercih döneminin olduðu þu günlerde bazý çevrelerin Gaziantep Üniversitesi’nin eðitim seviyesinin düþtüðü yolunda mesnetsiz iddialarý ortaya attýðýný belirterek, “Sýr Gaziantep Üniversitesi’ne leke atalým zihniyetiyle ortaya atýlan bu iddia ve yayýnlar Gaziantep Üniversitesi’ne zarar verir. Bu ya cehaletin, ya da ihanetin sonucudur. Kim ne derse desin, ben Gaziantep’e sevdalýyým. Üniversitem ileriye taþýmak için elimi deðil, gövdemi taþýn altýna koymuþum” dedi.

 

ÝHRAÇLARA RAÐMEN GÜÇLÜ AKADEMÝK KADRO

Gaziantep Üniversitesi’nin, 16 fakülte, 4 enstitü, 5 yüksek okul, 10 meslek yüksek okulu ve 25 Araþtýrma merkeziyle, Türkiye’nin hýzlý, ama kaliteli bir þekilde büyüyen üniversitelerinden birisi olduðunu belirten Rektör Prof. Dr. Ali Gür, üniversitenin akademik gücünün de ihraçlara raðmen arttýðýný belirterek, “Görevi devraldýðýmýzda 158 olan profesör sayýmýzý 7 daha artýrarak 165’e, 102 olan doçent sayýmýzýn 1 yeni arkadaþýmýzýn ilavesiyle 103’e, 320 olan yardýmcý doçent sayýmýzýn da 18 yeni arkadaþýmýzýn görev almasýyla 338’e yükselmiþ, GAÜN diðer akademik personelimizle birlikte 1548 kiþiden oluþan dev akademik kadrolu bir üniversite hüviyetini kazanmýþtýr. Terör Örgütü FETÖ’nün hain darbe giriþimi nedeniyle KHK ile yapýlan 148 ihraca raðmen, arkadaþlarýmýzýn özverili çalýþmalarýyla GAÜN daha güçlü bir þekilde, Dünya Üniversitesi olma yolunda emin adýmlarla ilerlemektedir” dedi.

EÐÝTÝM KALÝTEMÝZ DÜÞMEDÝ

Dünyanýn 107 ülkesinden, 3 bin 700 uluslararasý öðrencisiyle, Türkiye’nin en fazla yabancý öðrencisi bulunan ikinci üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesi’nin, 2015- 2016 eðitim öðretim yýlýnda 44 bin 70 olan öðrenci sayýsýnýn 50 bin 222’e yükseldiðini, Türkçe, Ýngilizce ve Arapça olmak üzere Türkiye’nin üç dilde eðitim veren tek üniversitesi hüviyetini taþýdýðýný vurgulayan Rektör Prof. Dr. Gür, açýklamasýnýn devamýnda þöyle dedi: “Týp Fakültemiz; Ulusal Týp Eðitimi Akreditasyon Kurulu tarafýndan akredite edildi. Mühendislik fakültemizin 12 bölümün Mühendislik Eðitim Programlarý ve Deðerlendirme Akreditasyonu Derneði tarafýndan akreditasyon çalýþmalarý ise devam etmektedir. Fiziki anlamda da büyümesini sürdüren üniversitemizin modern bir mimariyle tamamlanan Mimarlýk ve Hukuk Fakültesi hizmet binalarý önümüzdeki eðitim yýlýnda öðrencilerimize kapýlarýný açacaktýr. Enerji Evi Projemiz ve kreþimiz de tamamlanan projelerimiz olarak hizmete girecektir. Eðitiminin yaný sýra kültürel ve sosyal etkinliklerini de sürdüren üniversitemiz bir yýlda 200 bin kiþiden fazla katýlýmýn olduðu 254 etkinliðe de ev sahipliði yapmýþtýr.”

YENÝLÝKÇÝ ÜNÝVERSÝTEYÝZ

Gaziantep’in yaný sýra bölge illerine de gerek saðlýk, gerek diðer dallarda hizmeti ilke edinen Gaziantep Üniversitesi’nin aralarýnda Baþbakan Yardýmcýsý Mehmet Þimþek, dönemin Baþbakan Yardýmcýsý Numan Kurtulmuþ, Adalet Bakaný Abdulhamit Gül, Milli Eðitim Bakaný Ýsmet Yýlmaz, Avrupa Birliði Eski Bakaný  Egemen Baðýþ, Genel Kurmay Baþkaný Orgeneral Hulusi Akar, Diyanet Ýþleri Baþkaný Mehmet Görmez’in de aralarýnda bulunduðu devlet erkaný tarafýndan ziyaret edildiðini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ali Gür açýklamasýnýn devamýnda ise þunlarý belirtti: “Yenilikçi üniversite olmanýn gereði olarak Ar-Ge çalýþmalarýný sürdüren üniversitemiz, AB ile fonlanan projelerden aldýðý destek ile Türkiye’nin 5. üniversitesi olma baþarýsýný elde etmiþtir. 7 milyon Avro bütçeli projelerimiz de ön elemeden geçmiþ olup, deðerlendirmeleri sürmektedir.  Yeni cihazlarla her geçen gün biraz daha güçlenerek hizmet kalitesini artýran Þahinbey Araþtýrma Hastanemizde, KHK’lar ile ihraç edilenlere raðmen bir önceki dönemde aylýk 65 bin olan poliklinik sayýsý, dönemimizde 5 bin kiþi artarak 70 bine yükselmiþtir. Üniversitemiz TÜBÝTAK tarafýndan hazýrlanan Giriþimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi 2016 sýralamasýnda devlet üniversiteleri arasýnda 9. sýraya yükselirken, tüm üniversitelerde ise geçtiðimiz yýla göre 8 sýra birden yükselerek 16. sýraya yerleþmiþtir.”

BAÞARISIZLIK ÝDDÝALARI DOÐRU DEÐÝL

Son dönemde belli çevreler tarafýndan Gaziantep Üniversitesi’nin yýpratýlmasýna malzeme yapýlmak istenen URAP rakamlarýna deðerlendiren Rektör Gür, GAÜN’ün uluslar arasý deðerlendirme kuruluþlarýnýn yaptýðý sýralamalarla ilgili bilgi verirken, “Dünyanýn saygýn deðerlendirme kuruluþlarýndan  SCIMAGO deðerlendirmelerine göre üniversitemiz dünyanýn 635, US NEWS’in deðerlendirmesine göre 831. sýrada yer almaktadýr. URAP’ýn bu ay açýklanan dal deðerlendirmelerinde ise üniversitemiz Ýnþaat Fakültesi Türkiye’nin 4., dünyanýn ise 365. Sýrasýna girerken, Týp Fakültemiz ise Türkiye’nin 21, dünyanýn 910. Sýrasýnda yer almýþtýr. Üniversitemiz iddia edildiði gibi geçtiðimiz yýl ile bu yýl mukayese edildiðinde kan kaybetmemiþ, 2015 – 2016 deðerlendirmesinde olduðu gibi 2016 – 2017 deðerlendirmesinde de 500 – 549 puan aralýðýndaki yerini korumuþtur. Teknik bazý kýstaslarla ortaya çýkan rakamlarýn çarpýtýlýp, gerçek rakamlarýn görmezden gelinerek yapýldýðý bu deðerlendirmeler üzücüdür.”

TERCÝH EDÝLEBÝLÝRLÝÐÝMÝZÝ ARTIRACAÐIZ

Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’nin en tercih edilebilirliði yüksek üniversiteler sýralamasýnda üst sýralarda olduðunu belirten Rektör Gür, açýklamasýnýn devamýnda þunlarý söyledi: “Eleþtiri konusu olan ve bu yýl henüz üçüncü mezunlarýný veren Hukuk Fakültemiz ise ÖSYM klavuzunda yer alan Türkiye’nin 178 hukuk fakültesi tercih puan kabul sýrasýna göre 70. sýrada yer alýrken, Ýlahiyat Fakültemiz ise 110 ilahiyat fakültesi arasýnda 24. sýrada öðrenci almaktadýr. Gaziantep Üniversitesi’ne tercih sýrasýnda yer veren öðrenci sayýsý 167 bin 972 olup, bunlardan sadece 9 bin 329’u yerleþmeye haz kazanmýþtýr. Yine üniversitemize tercihlerinde ilk sýrada yer veren 15 bin 714 öðrenciden ise yalnýz 2 bin 552si yerleþme hakký kazanmýþtýr. Üniversitemizin yüksek olan tercih edilebilirliðini daha da yükseltmek için, Türkiye genelinde ilk bine girerek üniversitemizi tercih eden öðrencilerimize aylýk 1000 TL karþýlýksýz burs ve VÝP yurdumuzda konaklama imkaný saðlayacaðýz. Ayrýca, Naci Topçuoðlu Meslek Yüksek Okulumuzun her programýndaki ilk 10 öðrenciye 9 ay boyunca aylýk 250 TL karþýlýksýz burs da vereceðiz.”

148 ÝHRAÇ, 2 GÖREVE ÝADE

Basýn toplantýsýnda gazetecilerin çeþitli konulara iliþkin sorularýný da cevaplandýran GAÜN rektörü Prof. Dr. Ali Gür, gün itibarýyla KHK ile 128 akademisyen ve 20 idari personel olmak üzere toplam 148 personelin ihraç edildiðini, 18’u akademisyen ve 13’ü idari personel olmak üzere 31 kiþinin açýða alýndýðýný, KHK ile 2 akademik personelin göreve iade edildiðini, FETO/PYD kapsamýnda 67 akademik, 8 idari personel hakkýnda inceleme yapýldýðýný, 42 akademik, 28 idare personel olmak üzere 70 kiþi hakkýndaki soruþturmanýn ise devam ettiðini açýkladý.

GAZÝANTEP’E SEVDALIYIM

Gaziantep Üniversitesi ile ilgili olumsuz eleþtirilere yönelik bir baþka soruyu cevaplandýrýrken, “Bir kesim, ‘Sýrf Gaziantep Üniversitesi’ne leke atalým’ diye bu mesnetsiz iddialarý ortaya atýyor. Þu bilinmeli ki, Ali Hoca’ya kimse zarar veremez. Zarar Gaziantep Üniversitesi’ne olur. Zarar Gaziantep’e olur” dedi. Özellikle son dönemde üniversitenin eðitim seviyesinin düþtüðü ile ilgili yayýnlarýn öðrencilerin tercih dönemine rastlamasýn manidar olduðunu vurgulayan Rektör Gür, açýklamasýnýn son bölümünde þöyle dedi: “Gaziantep Üniversitesi’ni kötüleyerek, buraya kötü öðrenci gelmesini saðlamak mýdýr Gaziantep sevdasý? Kim ne yaparsa yapsýn umurumda deðil. Bu mesnetsiz iddialar cehaletin ya da ihanetin sonucudur. Kim ne derse desin, Ben Gaziantep’e sevdalýyým. Gaziantep Üniversitesi’ni ileriye taþýmak için elimi deðil, gövdemi de taþýn altýna koymuþum. O yüzden eleþtirilerinize açýðým. Üniversitem ile ilgili sorulan tüm sorulara cevap veriyorum. Sadece bir tek cevap vermediðim þey; þu falanca size þöyle demiþ ne diyorsunuz sorusu. ‘Ben polemiklere girmiyorum’ diyorum. Eleþtirilere açýðým, eksiðimiz varsa tamamlarýz. Eksiklerimiz olduðu için zaten bazý þeyleri tamamlama yoluna gidiyoruz. Ama, iftira edenlere karþý da kapýlarým kapalý. Çünkü, iftiranýn sonu yok. Hiç kimse kusura bakmasýn bugün bunu yapan insanlar sorgusuz sualsiz hiçbir þekilde FETÖ’ye hizmet ediyorlar. Efendim neymiþ FETÖ’nün elemanlarý buradan ihraç olduðu için öðretim üyesinin azalmasýna baðlý olarak üniversitede kalite düþmüþ. Arkadaþlar böyle bir ihanet olabilir mi? Ki tam tersine o hainler buradan temizlendiði için üniversite atýlým yapýyor þu anda. Üniversite büyük baþarý saðlýyor. Birileri diyor ya Gaziantep Üniversitesi’nde 400’den fazla ihraç oldu. Atsýnlar atsýnlar da biraz küçük atsýnlar bari. Atýlan sayýsý belli.” 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com