SAÄžLIK DÃœNYASI

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, “Konukoðlu Ailesi’ni Gaziþehrimize eðitim ve saðlýk alanýna yaptýðý katkýlar bakýmýndan daima þükranla, sevgiyle anýyoruz. Marka þehir olan Gaziantep’in, Türkiye’de örnek olmasýnda da büyük katkýlarý var” dedi.

 

Uyumaz, SANKO Üniversitesi’nin 2018-2019 Akademik Yýlý açýlýþý nedeniyle Abdulkadir Konukoðlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende yaptýðý konuþmada, Gaziantep’e yapýlan her katkýnýn kat kat filiz verip çoðaldýðýný söyledi.

 

Çalýþmaya ve baþarýya odaklanýlmasý ve kesinlikle ümitsizliðe kapýlmamak gerektiðini belirten Uyumaz, “Bunun için de birbirimize güvenerek, planlý, programlý, baþarýya ve hedefimize odaklý olarak çalýþacaðýz ve çok güzel þeyler elde edeceðiz. Yeni akademik yýlýn hayýrlý olmasýný diliyorum” diye konuþtu.

 

ABDULKADÝR KONUKOÐLU

SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Baþkaný Abdulkadir Konukoðlu ise kampüs alanýnýn imar onayýnýn alýndýðýný, 2019 yýlýnda inþaatýna baþlanacaðýný kaydetti.

 

Gaziantep ve bölgede, her konuda öncü olmaya çalýþtýklarýný anýmsatan Konukoðlu, sözlerini þöyle sürdürdü:

 

“Hastanenin kuruluþu sýrasýnda, ‘Gaziantep, bölgenin saðlýk merkezi olacak’ demiþtim. Hastanelerin ardý ardýna açýlmasýyla, bölgeden ilimize hastalar þifa bulmak için geliyor. Bizi en çok mutlu eden de hastalarýmýzýn ‘Allah razý olsun. Ýyi ki bu hastaneyi kurmuþsunuz’ diyerek doktorlarýmýza ve bizlere teþekkür etmeleridir.

 

SANKO Üniversitesi olarak, bilim dünyasýnda Gaziantep’in adýný duyurmayý hedefliyoruz. Týp adýna baþarýlý iþler yapmak istiyoruz. Üniversitemizde 95 hocamýz var, önümüzdeki günlerde 20 hocamýzý daha kadromuza katmayý planlýyoruz. 1141 öðrencimiz üniversitemizde eðitim alýyor. Ýyi ve baþarýlý bir yýl olmasýný diliyorum.”    

 

MÝLLETVEKÝLLERÝ YILMAZKAYA VE BAKBAK

Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da SANKO Üniversitesi öðrencilerinin aldýklarý eðitimin dünya standardýnda olduðuna vurgu yaparak, “Bu üniversitede eðitim gören öðrencilerin, laboratuvar olanaklarý, eðitimi, projeleri ve patent çalýþmalarý ile birçok projeye imza atacaðýna, konferanslar, seminerler ve yayýnlarý ile þehrimizi ve bölgemizi üst seviyeye taþýyacaklarýna inancým sonsuz” ifadelerini kullandý.

 

Gaziantep Milletvekili Bayram Yýlmazkaya da “Geliþen ve deðiþen dünyamýzýn,  teknolojik hýzýna yetiþmek adýna ülkemizdeki birçok kurum ve kuruluþ öncülük etme noktasýnda bu iþin asýl lokomotifi olan üniversitelerimize büyük görevler düþmektedir” þeklinde konuþtu.

 

SANKO’nun kurucusu Sani Konukoðlu’nu rahmetle anan Yýlmazkaya, sözlerini Konukoðlu Ailesine teþekkür ederek tamamladý.

 

PROF. DR. GÜNER DAÐLI

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Daðlý ise 2014-2015 akademik döneminde SANKOlu olan öðrencilerle baþladýklarý yolculukta, yeni hedeflere emin adýmlarla ilerlediklerini belirtti.

 

“Bize bu gücü saðlayan Mütevelli Heyet Baþkan ve Üyelerimize, Konukoðlu Ailesi’ne, akademik ve idari kadromuza, öðrencilerimize ve ailelerine þükranlarýmý sunarým” diyen Prof. Dr. Daðlý, sözlerini þöyle sürdürdü:

 

“SANKO Üniversitesi Onur Konuðu Programý ile ABD ve Avrupa’dan baþarýlý bilim insanlarýný misafir ediyoruz. 22 misafir öðretim üyesi ile 19 bilimsel konferans düzenleyip, 1080 akademisyene sertifika verdik. Düzenlediðimiz halka açýk 20 konferansa ise yaklaþýk 3600 kiþi katýlarak hem Gaziantep, hem de bölge için bilimsel ve sosyal sorumluluk adýna önemli bir görev yaptýk.

 

Ayrýca, bu yýl Uluslararasý Týpta Ýnovasyon Buluþmalarý isimli konferansýn dördüncüsünü düzenledik. Bunun yanýnda Farklý Spor Dallarýnda Egzersiz ve Beslenme Sempozyumu, 1. Futbol, Bilim, Saðlýk Sempozyumu, 1. Temel Klinik Beslenme Sempozyumu ile de alanýnda uzman konuþmacýlarý Gaziþehrimize konuk etme fýrsatý yakaladýk.”.

 

Prof. Dr. Daðlý, imzalanan afiliasyon sözleþmesi ile Sani Konukoðlu Hastanesi’nin, SANKO Üniversitesi Sani Konukoðlu Uygulama ve Araþtýrma Hastanesi adýyla 3’üncü Basamak hastane statüsünde hizmet vermeye baþladýðýný anýmsattý.

 

A PLUS ÜNÝVERSÝTE

Üniversite Araþtýrma Laboratuvarý (ÜniAr) tarafýndan gerçekleþtirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araþtýrmasý (TÜMA) 2018 sonuçlarýna göre, SANKO Üniversitesi’nin ‘Öðrenim Deneyimi ve Tatminkarlýðý’ ile ‘Akademik Destek ve Ýlgi’ alanlarýnda A Plus, ‘Kiþisel Geliþim ve Kariyer Desteði’ alanýnda A düzeyinde deðerlendirildiðini anýmsatan Prof. Dr. Daðlý, þunlarý kaydetti:

 

“Lisans eðitimi kadar yüksek lisansa da büyük önem veriyoruz. Bu akademik yýl Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans Programý ile Biyoistatistik Doktora Programý’ný açýyoruz. Ayrýca Texas Üniversitesi Ýkili Ýþbirliði Anlaþmasý yaptýk. Multidisipliner Araþtýrma Merkezi altyapý projesi oluþturmak için yapýlan baþvurunun ilk aþamasýný baþarý ile geçtik.

 

Öðretim elemanlarýmýz 70 uluslararasý ve 16 ulusal olmak üzere toplam 86 bilimsel yayýn yaptý ve bize bu baþarýlarý yaþatan kadromuzun sayýsý da her yýl daha da artýyor. Gerek atama, gerekse akademik yükseltme ile geçtiðimiz akademik yýl 25 öðretim elemaný SANKO Üniversitesi kadrosuna dâhil oldu.”

 

Akademisyenlere ve öðrencilere de seslenen Prof. Dr. Daðlý, sözlerini þöyle tamamladý:

 

“Akademisyenlik maddi servetle ölçülemeyen ve hayat boyu vefayla devam eden bir meslektir. Bilim insanlýðý aslýnda kronik öðrenciliktir, öðrenmekten vazgeçemeyenlerin, merakýný alt edemeyenlerin mesleðidir ve bu durum hayat boyu devam eder. Yapacaðýnýz çalýþmalar ve üreteceðiniz projelerle ülkemize ve dolayýsýyla insanlýða yeni ufuklar açabilirsiniz. Akademisyen, bilgiye sahip oldukça o bilgi ummanýnda ne kadar az bilgiye sahip olduðunu fark eder ve mütevazýleþir, siz de öðrencilerinize bu terbiyeyi verin. Öðrencilerimizi geleceðin bilim insanlarý, saðlýk ordusunun kýymetli bireyleri olarak yetiþtirin.

 

Sevgili öðrenciler, baþarýlý olmak için hedefiniz olsun. Hedefe ilerlerken alanýnda baþarýlý insanlarý ve onlarýn baþarý öykülerini örnek alýn. Seçiminizi gidilmemiþ yollardan yana kullanýn ki, hayatta fark yaratabilesiniz. Ama farký bizzat saðlayýn. Unutmayýn, hayatýn her aþamasý, farklý bir öðrenme sürecidir. Baþarýsýzlýktan korkmayýn ve asla yenilgiyi kabul etmeyin. Her baþarýsýzlýk size yeni düþünce yollarý açacaktýr.

 

Üniversite eðitimi boyunca kazanacaðýnýz profesyonel bakýþ açýsý hayatýnýzý farklý kýlar. Sizin iþinizin odaðýnda insan var. Çok saygýn ama bir o kadar da fedakârlýk isteyen bir görev üstleneceksiniz. Kendinizi sürekli geliþtirmek ve geliþmelere uyum saðlamak zorundasýnýz. Ýþinizi sevdiðiniz ölçüde baþarýlý olursunuz.”

 

AKADEMÝK YÜKSELTME VE CÜBBE GÝYME TÖRENÝ

Konuþmalarýn ardýndan akademik yükseltme ve cübbe giyme törenine geçildi. SANKO Üniversitesi kadrosunda yer alýp bu akademik yýl içerisinde profesörlüðe yükselen Prof. Dr. Meral Uyar ile akademik kadroya bu eðitim yýlýnda katýlan Prof. Dr. Mehtap Özkur, Prof. Dr. Fadýl Vardar, Prof. Dr. Hanifi Ayhan Özkur, Prof. Dr. Celal Ayaz, Prof. Dr. Ahmet Selim Kervancýoðlu, Doç. Dr. Pelin Özyol, Doç. Dr. Erhan Özyol, Doç. Dr. Mustafa Çetin ile doçentlik sýnavýnda baþarý göstererek bu unvaný almaya hak kazanan öðretim üyeleri; Doç. Dr. Murat Ulutaþ ve Doç. Dr. Erdal Uysal ile üniversite bünyesinde yer alýp Dr. Öðretim Üyesi kadrosuna atanan Dr. Öðretim Üyesi Deniz Mýhcýoðlu ve Dr. Öðretim Üyesi Meryem Kýlýç ile akademik kadroya bu yýl atanan Dr. Öðretim Üyesi Seyit Mehmet Ceylan, Dr. Öðretim Üyesi Ýbrahim Halil Öztürk, Dr. Öðretim Üyesi Duygu Gök Yurtseven, Dr. Öðretim Üyesi Mehmet Almacýoðlu, Dr. Öðretim Üyesi Ayþe Demirçubuk, Dr. Öðretim Üyesi Özlem Nuray Sever, Dr. Öðretim Üyesi Sibel Polat cübbelerini giydiler.

 

SANKO Üniversitesi kadrosuna bu yýl katýlan Öðretim Görevlileri Zeynep Doðan, Merve Erdoðan ile Araþtýrma Görevlileri Cihan Atak, Meltem Uzun Öztürk, Meryem Özdemir de sahnede yerlerini aldý.

 

SANKO Üniversitesi yönetimi tarafýndan geçtiðimiz yýl olduðu gibi bu yýl da katýldýklarý kongrelerden baþarýyla dönen Prof. Dr. Nevin Ergun, Doç. Dr. Murat Ulutaþ, Dr. Öðr. Üyesi Demet Arý Yýlmaz ve Dr. Öðr. Üyesi Pýnar Günel Karadeniz, Arþ. Gör. Merve Erdoðan, Doç. Dr. Selman Ünverdi’ye ise ödülleri takdim edildi.

 

ÝLK DERS PROF. DR. MOÝS BAHAR

Konuþmalarýn ardýndan Akademik Yýl ilk dersini “Su ve Basýnç” baþlýðýyla Prof. Dr. Mois Bahar verdi.

 

Prof. Dr. Bahar’ýn sunumu, “Doðada su ile organizmadaki su arasýndaki iliþkiler” ile “Doðada basýnç ile organizmadaki basýnçlar” olmak üzere iki ayrý bölümden oluþtu.

 

“Klinik pratiðimizde hasta ve hastalýklarla uðraþýlarýmýz sýrasýnda farkýnda olmadan yürüttüðümüz ve sürekli onlarla beraber yaþadýðýmýz kurallar ya da yasalar vardýr” diyen Prof. Dr. Bahar, sunumunda þu görüþleri paylaþtý:

 

“Yaþam koþullarýmýza ve çevremize biraz daha dikkatle baktýðýmýzda bu yasalarýn hemen hemen tümü özellikle doðanýn kendisinde yürürlüktedir. Evrenin içinde var olan dünyamýz ve doðadaki bu kurallar canlý ýrkýnda var olanlardan çok daha önce konulmuþ olup biz canlýlara adapte edilmiþlerdir.

 

Vücudumuzun içindeki organlarýn her birinin birer kiþi ve fizyoloji prensiplerinin temelinde özel kiþilik haklarý vardýr. Organizma sisteminden söz ettiðimizde de organlarýn kendi aralarýnda var olan iletiþiminden söz etmiþ oluruz. Homeostasis (organlar arasýndaki denge) bu iletiþimin ideal koþullardaki varlýðýný ifade eder ki, fizyolojinin kendisidir. Hastalýklar organlarýn kiþilik haklarýna saldýrýnýn ta kendisidir.

 

Organizmanýn gizemleri yüzyýllardýr araþtýrýlýyor. Çalýþmalar sonucunda ortaya çýkan gerçeklerle iþler bitmiyor, aksine týp dünyasýný farklý bir sorunun yanýtýna yöneltiyor. Bir konunun neresinde olduðumuzu belirlemek için temelde organizmayý ya da bizleri yönetenin ne olduðuna eðilmemiz gerekir. Doða bir yaþam savaþý veriyor, organizma da yaþam savaþý veriyor. Bu yaþam savaþýnda ortak özellikleri deðerlendirdiðimizde doðada ve insan organizmasýnda önümüze çýkan hep ‘su ve basýnç yönetimi’ olmaktadýr.”

 

Törende Ýskenderun Teknik Üniversitesi öðretim üyeleri ve öðrencilerden oluþan grup, müzik dinletisi sundu.

 

Törene Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoðan, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gün, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, Bölge Adliye Mahkemesi Baþkaný Yusuf Kaya, Bölge Adliye Mahkemesi, Cumhuriyet Baþsavcýsý Mustafa Yalçýn, Þehitkamil Kaymakamý Ali Dursun, Ýl Jandarma Komutaný Kýdemli Albay Halil Uysal, Þahinbey Belediye Baþkaný Mehmet Tahmazoðlu, Þehitkamil Belediye Baþkaný Rýdvan Fadýloðlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Adil Sani Konukoðlu, SGK Ýl Müdürü Mehmet Uzun, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri Sani Konukoðlu, Ali Konukoðlu, Dr. Ýbrahim Konukoðlu, Ýhsan Akyol, SANKO Holding Mali Koordinatörleri Tekin Alpay ve Ferit Zirek, Sani Konukoðlu Vakfý Genel Sekreteri Naci Boran, Sanko Özel Güvenlik Genel Müdürü Ferhat Arslan, SANKO Okullarý Genel Müdürü Fýrat Mümtaz Asyalý, öðretim üyeleri ve öðrenciler de katýldý. 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com