SAÄžLIK DÃœNYASI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

Þahinbey Araþtýrma ve Uygulama Hastanesi’nde”14 Kasým Dünya Diyabet Günü” kapsamýnda diyabete farkýndalýk kazandýrmak amaçlý bilgilendirme standý açýldý ardýndan ise eðitim toplantýsý düzenlendi. 

14 Kasým Dünya Diyabet Günü kapsamýnda, diyabet farkýndalýðýný arttýrmak ve bu konuya dikkat çekmek amacýyla Þahinbey Araþtýrma ve Uygulama Hastanesi’nde hastaneye gelen vatandaþlarýn bilinçlendirilmesi için diyabet standý açýldý. Stantta diyabet ile ilgili bilgilendirmelerin yaný sýra kan þekeri ölçümleri de yapýldý. 

Standa gelen vatandaþlarýn ölçümlerinin yapýlmasýnýn ardýndan, hastane oditoryumunda “Diyabet ve Aile” konulu bilgilendirme programý da düzenlendi. Gaziantep Üniversitesi Týp Fakültesi, Gaziantep Üniversitesi Týp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalý, Gaziantep Üniversitesi Týp Fakültesi Eriþkin Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalý ile Diyabetle Yaþam Derneði Gaziantep þubesi iþ birliðinde düzenlenen programda diyabetle ilgili tüm merak edilenler konuþuldu. Toplantýda Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalýklarý Bilim Dalý Baþkaný Prof. Dr. Mustafa Araz, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalýklarý Bilim Dalý Öðretim Üyeleri Prof. Dr. Ersin Akarsu, Doç. Dr. Suzan Tabur, Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalý Öðretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Keskin, Uzman Dr. Emel Hatun Aytaç Kaplan, Öðr. Gör. Murat Karaoðlan, Diyetisyen Demet Taþ ve Diyabetle Yaþam Derneði Gaziantep Þubesi Dernek Baþkaný Hülya Þen Oktav, Diyabet Hemþireleri Fatma Temiz ve Suzan Telli konuþmacý olarak yer aldý. 

 

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardýmcýsý Prof. Dr. Avni Gökalp, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Baþhekimi Doç. Dr. Suat Zengin’in de katýldýðý programa diyabetli çocuklar ve ebeveynleri, hastane personeli ve çok sayýda vatandaþ katýldý. 

Diyabetli bir bireyin olduðu ailelerde, ailenin diyabetle ilgili bilgisinin olmasý gerektiðini vurgulayan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalýklarý Bilim Dalý Öðretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akarsu, “14 Kasým Dünya Diyabet Günü haftasýndayýz. 14 Kasým Ýnsülini bulan Dr. Frederick Banting’in doðum günü olmasý sebebiyle dünya diyabet günü olarak kabul edilmiþtir. Ýnsülin 1921 yýlýnda keþfedildi. Bir insana ise ilk defa 1922 yýlýnda uygulandý. O günden bu yana diyabet tedavisinde çýðýr açýldý. Gün geçtikçe insülinler geliþtiriliyor ve yeni insülinler üretiliyor. Ýnsülinin yaný sýra diyabet alanýnda birçok ilaç da mevcut. Toplumdaki diyabetin büyük çoðunluðunu Tip 2 diyabeti oluþturuyor. Ülkemizde yüzde 13.7, Antep’te ise 15.2 diyabet sýklýðý söz konusudur. Biz her dünya diyabet gününde hastanemizde ücretsiz kan þekeri ölçümlerinin yapýldýðý stantlar kuruyoruz. Bugün 500 kiþinin kan þekeri ölçümlerini yaptýk. Bu ölçümler neticesinde 50 kiþinin kan þekerinin diyabet düzeyinde olduðunu belirledik. Çoðu kiþi diyabetle ile karþý karþýya kaldýðýnýn farkýnda olmuyor. Bu açýdan bu tür etkinlikler diyabet farkýndalýðý oluþturmak adýna iyi bir vesile oluyor. Diyabetli kiþilerin hayatýný kolaylaþtýrmak lazým. Bir gün diyabeti ortadan kaldýracak bir tedavi þekli olmasýný ümit ediyoruz. Þu anda ki hedefimiz diyabetin oluþturacaðý komplikasyonlarý engellemektir. Bu yýl ki “Dünya Diyabet Günü” nün temasý Diyabet ve Aile’dir. Ailenin diyabetle ilgili bilgisinin olmasý gerekmektedir. Diyabetli bir bireyin olduðu ailede yaþam tarzý da ona göre ayarlanmalýdýr. Bu diyabetin tedavisi açýsýndan son derece önemlidir” ifadelerine yer verdi.

Hastane Oditoryumu’nda gerçekleþtirilen bilgilendirme programý sonrasýnda diyabet tedavisi gören çocuk hastalar için eðlence programý da düzenlendi.     


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com