SAÄžLIK DÃœNYASI

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Türkiye’nin ilk özel hastanesi olan Özel MMT Amerikan Hastanesi, týbbi kadrosunun yanýnda idari kadrosunu da güçlendirmeye devam ediyor. 

Daha önce saðlýk kuruluþlarýnda yöneticilik yapan Süleyman Çakýr, Özel MMT Amerikan Hastanesi’nin yeni Genel Müdürü oldu.

Gaziantep’in önde gelen saðlýk kuruluþlarýnýn baþýnda gelen Özel MMT Amerikan Hastanesi, yönetim kadrosunu güçlendiriyor. Özel MMT Amerikan Hastanesi, son olarak Genel Müdürlüðe Süleyman Çakýr’ý getirdi. 2007’den bu yana saðlýk sektöründe yöneticilik yapan Çakýr, Türkiye’nin ilk özel hastanesi olan Özel MMT Amerikan Hastanesi’nin kadrosuna dâhil olmaktan duyduðu mutluluðu dile getirdi.

 

BÝRÇOK KISIT DURUMLA KARÞI KARÞIYAYIZ 

Saðlýk sektörünün içerisinde bulunduðu durum hakkýnda genel bir bilgi veren Çakýr, “Türkiye‘de saðlýk reformlarý 1980‘lerde baþlayýp, günümüzde de hala devam eden dinamik bir süreçtir. Türkiye‘de 1987 Saðlýk Hizmetleri Temel Kanunu yasasý ile somut olarak ilk adýmý atýlan saðlýk reformlarý, 2003 yýlýnda Saðlýkta Dönüþüm Programý ile saðlýðýn finansmaný tek elde toplanarak, özel sektörde dâhil olmak üzere tüm saðlýk hizmeti sunucularýnýn Sosyal Güvenlik Kurumu‘ndan hizmet almalarý modeline geçilmiþtir. Özel hastaneler her ne kadar serbest piyasa ekonomisinde, tam rekabet þartlarýnda faaliyet gösteriyor gibi görünse de geniþ bir bakýþ açýsý ile bakýldýðý zaman diðer sektörlerde ki oyunculardan farklý olarak kendi piyasa þartlarýnda birçok kýsýt durumla karþý karþýya kalmaktadýrlar” dedi.

 

ÖZEL HASTANELER VE SAÐLIK TURÝZMÝ

Özel MMT Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Süleyman Çakýr, Saðlýk Bakanlýðý’nýn ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çok yönlü denetimi içinde yürütmek zorunda olmalarý, özel hastaneleri finansal açýdan zor durumda býraktýðýný söyledi.  Çakýr, “Sunulan saðlýk hizmetlerinin büyük kýsmýnýn bedelinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na baðlý hastalara veriliyor olmasý ve burada tamamen SGK’nýn belirlediði fiyatlar üzerinden hizmet sunulmasý ve fark ücreti alýnmasý yönünde yapýlan sýnýrlamalar özel hastanelerin gelirlerini olumsuz yönde etkiliyor. Bu sebeple özel hastaneler gelirlerini artýrabilmek için özel saðlýk sigortalý hasta paylarýný artýrmaya çalýþmakta. Bununla birlikte bankalar, büyük þirketler vb. kuruluþlarla da ikili anlaþmalar yaparak hasta profillerini bu yönde geliþtirmektedir.  Yine son yýllarda hýzla geliþen saðlýk turizmi de özel hastanelerin gelirlerini artýrýcý yönde etki yapmasý muhtemel bir alandýr.  Bu hususta Saðlýk Bakanlýðýndan ilgili yetki belgesine sahip olmak gerekmekte olup, biz de MMT Amerikan Hastanesi olarak tüm þartlarý yerine getirilerek Saðlýk turizmi yetki belgesi almýþ ve ilgili yasal izinler alýnarak uluslararasý temsilciliðimizle yurtdýþýnda faaliyete baþladýk. Gaziantep ve Türkiye’nin tanýtýmýna da faydalý olacaðý inancýmýz tamdýr. Yukarýda sayýlan tüm hizmetlerin eksiksiz yerine getirilmesi için sadece çok iyi saðlýk hizmeti vermesi yeterli olmamakla birlikte ayrýca çok iyi konaklama ve otelcilik hizmeti, yemek hizmeti, halkla iliþkiler hizmeti, servis-taþýmacýlýk hizmetleri vb. hizmetleri de hastalarýna sunmalarý gerekmektedir. Tüm bu durumlar özel hastanelerin birçok ek maliyetle karþý karþýya kalmasýna neden olmaktadýr” diye konuþtu.

 

DEVLETÝMÝZE GÜVENÝMÝZ TAMDIR

Özel hastanelerin devlet tarafýndan daha fazla desteklenmesi gerektiðini sözlerine ekleyen Çakýr, sözlerini þöyle tamamladý; “Saðlýk, toplum açýsýndan en deðerli hizmetler arasýnda yer aldýðý için devletin sosyal devlet anlayýþý gereðince özel hastaneleri daha çok desteklemesi, teþvikler sunmasý ve bürokratik iþlemlerinde kolaylýklar saðlamasý özel hastanelerin geleceði açýsýndan son derece önemlidir. Bu Hususta da devletimize olan güvenimiz tamdýr”

 

SÜLEYMAN ÇAKIR KÝMDÝR?

Saðlýk sektöründe 2007 yýlýndan bu yana yöneticilik ve Müdürlük yapan Çakýr, ilk, orta ve lise öðrenimini Gaziantep’te, yükseköðrenimini Anadolu Üniversitesi’nde tamamladý. Gaziantep Üniversitesinde Ekonomi Hukuku Üzerine Yüksek Lisans Yaptý. 2008 yýlýnda City of London College Stratejik Hastane Yöneticiliði eðitimi aldý. 2011 yýlýnda Mali Müþavirlik belgesini almaya hak kazandý. Birçok dernek, STK’ya da üye olan Çakýr, çeþitli hastanelere de danýþmanlýk hizmeti verdi. Süleyman Çakýr, 2018 yýlýnda yönetim deðiþikliði ile adý MMT Amerikan Hastanesinde olan Gaziantep’in güzide saðlýk kurumunda Genel Müdür olarak görev yapmaya baþladý. Çakýr, Evli ve 2 çocuk babasýdýr.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com