SAÄžLIK DÃœNYASI

Geçmiþte yapýlan hatalardan ders alýnmalý.

30.Temmuz.2017 Pazar günü saat: 16.00’da yapýlmasý gereken Gaziantepspor Kulübü Kongresi çoðunluk saðlanamadýðý için yapýlamadý. Salona girdiðimde daha önce yýllarca amatör spor kulübü yöneticiliðimde ve 4 yýl genel baþkanlýðýný yaptýðým ASFK’de ki gönül dostlarýmý gördüm. Bu insanlara demek ki çok emek vermiþim, çoðu elime sarýlýp öpmek istediler. Ama ben onlarý sevgiyle kucakladým, gözlerim yaþardý, yutkundum.

Ben bu satýrlarý neden yazma ihtiyacýný duydum? Önce bunu açýklamam gerekir; 45 yýllý aþkýn bu kentin spor camiasýnýn içinde bulundum. Sonradan deðil özde bir Gaziantep spor’luyum.

Çünkü bir hekim olarak yýllarca spor camiasýna hizmet ettim. Türkiye’de ilk ve tek olan Gaziantep Amatör Sporcular fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini 1996’da kurdum. Bu merkez ücretsiz olarak yýllarca amatör sporculara hizmet etti.

Yürekten bir Gaziantepspor’luyum: 2000 yýlýnda Gaziantepsporun Ýspanya Vitoria kenti kulübü Aleves  ile yaptýðý maçta rahatsýzlýk geçirdim. Maç 0 – 0 berabere bitmiþti, çok heyecanlandým ve Türkiye’ye dönünce 13.Ekim Perþembe günü Ankara Baþkent Üniversitesin de 4 damara By-pass ameliyatý oldum. Ameliyat sonrasý Pazar günü yoðun bakýmda uyandýðýmda beni ziyarete gelen eþim, oðlum ve Gaziantepsporun kurulduðu 1969 yýlýnda tüzüðünü hazýrlayan Yargýtay Onursal Baþkaný Dayým Rahmetli Mehmet UYGUN’A þunu sormuþtum: Bugün Pazar, dün oynanan Gaziantep Spor- Yozgat Yimpaþ maçýnýn sonucu ne oldu? Onlarda elleriyle 3 – 1 yendik demiþlerdi. Yoðun bakýmda idim, kalp ameliyatý olmuþtum ama aklým ve gönlüm Gaziantepspor maçýnda idi.

Gaziantepsporun yurtdýþý dahil birçok deplasman maçlarýna gittim. Gittiðim tüm deplasmanlarda asla protokol tribününde oturmadým, kale arkasýnda taraftarla beraber oldum. Bu konuda amigo Mahmut nerede beni görse “ Hocam Allah Seni Var Etsin, Hep Yanýmýz da Oldun” der.

Kongrede çoðunluk saðlanamadý ve haftaya ertelendi. Salonda gördüðüm insanlarýn yüzleri, mimikleri ve bakýþlarý hep endiþeli idi: Acaba bu kulüp ne olacak, ligler baþlayacak, nasýl derlenir toparlanýr endiþeler içerisinde olduklarý hem yüzlerinden okunuyor hem de sesli olarak birbirlerine soruyorlardý. Özetle salonda gördüðüm birçok insan Gaziantepspor’un fedakar taraftarlarý idi. Gaziantep deyimi ile bunlar “Yiðit Boz Uþaklar” dý. Bozuþaklarýn çoðunu tanýrým; karda, kýþta, soðukta,ayaz ve güneþin yakýcý sýcaðýnda 3’ncü Ligden beri bu takýmýn vefakar ve cefakar taraftarlarý idiler. Birbirlerine endiþeli yüzlerle ayný sözcüklerle soruyorlardý “ Bu Takýmýn Hali Ne Olacak”. Ara sýra yanýma gelerek “ Aðabey bir þeyler yapýn, ne olur” diye üzüntülerini belirtiler.

Sayýn baþkan adaylarý Hasan ÞAHÝN ve Mutlu ÖZPÝNECÝ kardeþlerim. Ýkinizi de kutlarým. Gaziantepspor’un içine düþtüðü bu zor günlerde liste oluþturup seçime girme kararýnýzý yürekten kutlarým. Ýþlerin iyiye gittiði durumlarda orta da bir sürü insan dolaþýr. Ama bunlar mevsimlik, azýcýk iþler kötüye gitse hemen ortadan kaybolurlar, baþka bir kapý aramaya baþlarlar.

Sayýn Mutlu ÖZPÝNECÝ VE Hasan ÞAHÝN kardeþlerim.

Günlerce emek verip oluþturduðunuz listeleri gördüm. Bu konuda verdiðiniz emeklere, hem de sizlerle mesai harcayan çalýþma arkadaþlarýnýza saygý duyuyorum. Hepinize teþekkür ederim.

Sizler, listedeki aday arkadaþlar, kongreye katýlan içi sýzlayan Gaziantepspor’lu delegelerin tek amacý kulübümüzün içine düþtüðü bu sýkýntýlý durumdan nasýl kurtulur endiþesidir. Sizlerin bu konuda ki duyarlý yaklaþýmýnýz takdir edilecek ve kulüp tarihinde bir kilometre taþý olarak anýlacaðýndan zerre kadar þüphem yoktur.

Kongre çoðunluk saðlanamadýðý için bir hafta sonraya ertelendi.

Bir Gaziantepspor üyesi ve aðabeyiniz olarak size tavsiyem ve isteðim; BÝRLEÞÝNÝZ VE TEK LÝSTE OLARAK SEÇÝME GÝRMENÝZ.

Seçime mutlaka tek liste ile girilmeli ,buradan kazançlý çýkacak olan GAZÝANTEPSPOR’DUR. Birleþelim; Birlikten kuvvet doðar daha iyi fikirler üretilir ve ekip daha baþarýlý olur.

Birbirimize rakip olmayalým, destek olalým. Etnik ve Siyasi ayrýþma hiçbir kimseye ve topluma bir deðer katmaz, aksine ayrýþtýrýr. Bizim birleþme yerimiz ve emek vereceðimiz yer GAZÝANTEPSPOR.

Yaþý 66’ya gelmiþ bir üyeniz ve 45 yýl bu kentin sporuna hizmet etmiþ bir aðabeyiniz olarak tavsiyem: Bir an önce birleþip tek liste seçime gitmek, sonuçta bu kulübün daha kötüye gitmesini önlemek sizlere ve çalýþma arkadaþlarýnýza onur vereceði kanaatindeyim. Çünkü tarih zor durumlarda elini taþýn altýna koyanlarý ve çözüm üretenleri daima minnet ve þükranla anmaktadýr.

Geçmiþte yapýlan hatalardan ders alýnmalý.

Gaziantepspor için yaptýðýnýz ve yapacaðýnýz mesai ile döktüðünüz ter sizleri daha da yüceltecektir.
El ele, gönül gönüle birlikte daha iyi günler görmek umudu ile sizler ve çalýþma arkadaþlarýnýzý kutlar, selam ve saygýlarýmý sunarým.

Gaziantepspor Kulübünün 74 nolu üyesi.

Op.DR. SAMET BAYRAK

 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com