SAÄžLIK DÃœNYASI

Gözlerinizi Çok Ovuþturuyorsanýz Dikkat; Keratokonus olabilirsiniz!

Gözün saydam tabakasý olan korneanýn ilerleyici miyop ve astigmat ile birlikte incelmesi ve sivrilmesiyle oluþan keratokonus hastalýðýnýn, ergenlik yaþlarýnda baþlamasýna raðmen 20’li yaþlara kadar fark edilmediðini belirten Dünyagöz Gaziantep’ten Op. Dr. AKGÜN SAYAR, “Kornea gözün en önemli kýsýmlarýndan bir tanesidir. Iþýk gözümüze kornea aracýlýðý ile girer ve kornea bu ýþýnlarý kýrarak veya odaklayarak net görmeyi saðlar. Keratokonus hastalýðý, korneanýn þeklinin deðiþmesi sebebiyle görmede bozulmalar oluþmasýna sebep olabilir. Cross Linking (CCL) tedavisi ile çözüme ulaþtýrýlabilen bu rahatsýzlýkta en önemli husus ise gözlerin ovuþturulmamasýdýr” diyor.

Belirtilere dikkat

Korneanýn incelme ve sivrileþmesiyle görülen hastalýk olarak bilinen Kerataokonus’un belirtileri hakkýnda konuþan Op. Dr. AKGÜN SAYAR, “Gözlerde sürekli olarak alerji ve kaþýntýlarýn olmasý, astigmat ve miyopi numaralarýnda sürekli artýþ, gözlük kullanýmýna raðmen net görememek, ýþýða karþý hassasiyet ve göz kamaþmalarý, keratokonusun belirtileri arasýnda öne çýkanlardýr. Ayrýca alerji sebebiyle rahatsýz olan gözlerin ovuþturulmasý da bu hastalýðýn ilerlemesini saðlayan etkenler arasýnda. Bu sebepten dolayý hastalarýn gözleriyle kesinlikle temasta bulunmamalarý gerekiyor. Bu belirtiler, hastalýk riskinin yüksek olduðunun habercisidir ve bu belirtileri gözlemleyen hastalarýn, uzman bir hekime muayene olmalarýnda büyük fayda var. Çünkü bu hastalýðýn geç fark edilmesi, ilerleyen dönemlerde çok ciddi görme sorunlarý oluþmasýna sebep olabiliyor” diyor.

En sýk bu bölgelerde görülüyor

Hastalýðýn yaklaþýk 2 bin kiþiden birinde görüldüðünü belirten Op. Dr. AKGÜN SAYAR, “Özellikle ülkemiz gibi sýcak ve alerjilerin yaygýn olduðu ülkelerde hastalýðýn çok daha sýklýkla görüldüðünü söyleyebiliriz. Akdeniz ülkelerinde yaygýn olan keratokonus, ilk evrelerinde görme üzerine etkide bulunmaz. Özellikle renklerin algýlanmasýnda ve gece görmede sorunlar yaþanabilir. Ýlerleyen evrelerinde ise, uzaðý görme veya alt yazýlarý okuma gibi durumlarda problemler oluþmaya baþlar. Zamanýnda müdahale edilmeyen durumlarda %95’e kadar varan ciddi görme kayýplarý yaþanabilir. Risk grubundaki kiþilerin gözlerini hiç bir þekilde kaþýmamalarý ve ovuþturmamalarý gerekli. Keratokonusun kornea þeklinde deðiþikliklere sebep olmasýndan dolayý, göze yapýlacak ek müdahaleler hastalýðýn ilerlemesine yol açacaktýr” þeklinde konuþuyor.

CCL (Corneal Cross Linking) ile tedavi mümkün

Keratokonus tedavisinde CCL (Corneal Cross Linking) yönteminin kullanýldýðýný söyleyen Op. Dr. AKGÜN SAYAR, “Bu yöntemin uygulanabilmesi için, hastanýn korneasýnýn belirli bir kalýnlýkta olmasý gerekiyor. Bu sebepten ötürü, müdahale öncesinde yapýlacak muayene ile hastanýn kornea kalýnlýðýna bakarak tedaviye uygun olup olmadýðýna karar verebiliyoruz. En önemli nokta hastalýðýn ilk evrelerinde teþhis edilerek tedaviye hýzlý bir þekilde baþlanmasýdýr. Dünyagöz Hastaneleri, 2006 yýlýndan beri uyguladýðý CCL yöntemini ülkemizde ilk kez kullanan kurum olmanýn yaný sýra, bugüne kadar binlerce hastanýn baþarýlý þekilde keratokonustan kurtulmasýný saðladý” diyerek sözlerini tamamlýyor.

 

Dünyagöz Hastaneler Grubu Hakkýnda: 1996 yýlýnda hizmet vermeye baþlayan Dünyagöz, gözün tüm branþlarýnda ve en geliþmiþ teknolojilerle sunduðu yüzlerce farklý tedavi yöntemiyle göz ve göz çevresi saðlýðýna dair sorunlara çözüm getiriyor. Ülkemizde branþ hastaneciliði ile yeni bir dönem baþlatan Dünyagöz Hastaneler Grubu, günde 8.000 poliklinik ve 1.000 ameliyat kapasitesiyle yurt içi ve yurt dýþýnda toplam 25 ayrý noktada ilkeli saðlýk hizmeti veriyor. Dünyagöz; sürekli yenilenen eksiksiz teknolojisi, öðretim üyesi ve uzman doktorlardan oluþan 300 kiþilik deneyimli medikal kadrosu, 2500’e yakýn personeli ve çaðdaþ yönetim anlayýþýyla kýsa sürede dünyanýn sayýlý merkezleri arasýnda yerini aldý. Türkiye çapýnda Ýstanbul, Ankara, Antalya, Ýzmit, Adana, Samsun, Tekirdað, Bursa, Konya, Sakarya ve Gaziantep’te olmak üzere 11 ayrý ilde 20 þube ve yurt dýþýnda Almanya’nýn Frankfurt ve Köln, Gürcintan’ýn Tiflis, Azerbaycan’ýn Bakü ve Hollanda’nýn Amsterdam þehirlerinde olmak üzere 5 ayrý noktada hizmet veren Dünyagöz Hastaneler Grubu, Türkiye’nin Avrupa’daki ilk ve en büyük yatýrýmýný Almanya’nýn Frankfurt kentinde gerçekleþtirdi. Yatýrýmlarýna ayný hýzla devam edecek olup 2018’de Ýzmir’deki yeni merkez ile birlikte daha geniþ bir coðrafyaya yayýlmayý hedefleyen grup, Türkiye’de saðlýk turizminin öncülüðünü üstlenerek dünyanýn 107 ayrý yabancý ülkesinden yýlda yaklaþýk 96 bin hastaya hizmet veriyor.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com