SAÄžLIK DÃœNYASI

SANÝ KONUKOÐLU HASTANESÝ KADROSUNU GÜÇLENDÝRÝYOR...

GÖÐÜS HASTALIKLARI UZMANI DOÇ. DR. MERAL UYAR GÖREVE BAÞLADI

Doç. Dr. Meral Uyar, 1975 yýlýnda doðdu. 1992 yýlýnda Beyoðlu Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Ayný yýl baþladýðý Ege Üniversitesi Týp Fakültesi’nden 1998 yýlýnda mezun oldu. 1999 yýlýnda Gaziantep Üniversitesi Týp Fakültesi Göðüs Hastalýklarý Bölümü’nde asistan olarak baþlayan meslek hayatýna 2004’te uzman, 2007’de yardýmcý doçent ve 2012’de doçent olarak devam etti. 

2017 yýlýnda SANKO Üniversitesi Týp Fakültesi Göðüs Hastalýklarý Anabilim Dalý Baþkaný Doç. Dr. Uyar, Özel Sani Konukoðlu Hastanesi Göðüs Hastalýklarý Polikliniði’nde hasta kabul etmeye baþladý. 

11 yýllýk uyku laboratuvarý deneyimi olan Doç. Dr. Uyar’ýn, 50’nin üzerinde ulusal ve uluslararasý bilimsel yayýný bulunmaktadýr.Doç. Dr. Uyar, birçok koroda yer almýþ olup, Ege Üniversitesi Klasik Türk Müziði korosunun ilk koristlerindendir. Müzik dinlemek dýþýnda kitap okumayý, araþtýrma yapmayý ve çiçeklerle ilgilenmeyi sever.

ÖZEL SANÝ KONUKOÐLU HASTANESÝ GÖÐÜS HASTALIKLARI POLÝKLÝNÝÐÝ

Özel Sani Konukoðlu Hastanesi Göðüs Hastalýklarý Polikliniði’nde, akciðer hastalýklarýnýn taný, tedavi ve takibine yönelik poliklinik ve yataklý tedavi hizmeti verilmektedir. Solunum sisteminden kaynaklanan nefes darlýðýnýn teþhisi, tedavisi ve takibinde önemli rol oynayan solunum fonksiyon testleri ile ilaçlý solunum fonksiyon testleri (reversibilite) yapýlmaktadýr.

Özel Sani Konukoðlu Hastanesi Bronkoskopi Ünitesi’nde, baþta akciðer kanseri olmak üzere, bazý akciðer hastalýklarýnýn erken ve kesin tanýsýna yönelik bronkoskopi iþlemi de (solunum yollarýnýn erken endoskopik incelemesi) gerçekleþtirilmektedir.Akciðer zarlarý arasýnda sývý toplandýðýnda, nedenini araþtýrmak için, bu sývýdan örnekler alýnarak tanýya gidilebilmektedir. Sývý fazla miktarda ise; tedavi amacýyla bu sývýnýn boþaltýlmasý iþlemi de yine hastanede yapýlmaktadýr.

Günümüz teknolojisini yakýndan takip ederek, halkýmýza sunan Özel Sani Konukoðlu Hastanesi Göðüs Hastalýklarý Uzmanlarý yönetiminde uyku laboratuvarý hizmet vermektedir. Uykuda solunum bozukluklarý kardiyovasküler (hipertansiyon, aritmi, kalp yetmezliði, ani ölüm) ve serebrovasküler (inme) uyku hastalýklarý içinde en önemli hastalýklardan biridir. 

Obstrüktif uyku apne sendromu (uykuda solunum durmasý hastalýðý) bu hastalýk yelpazesi içinde en sýk görülenidir. Horlama, uykuda nefes durmasý, gündüz uyku hali, sabah baþ aðrýsý, uykudan yorgun uyanma, dikkat bozukluðu en sýk görülen belirtilerdir. Bölümümüzde uykuda solunum bozukluklarýný araþtýrmak üzere uyku laboratuvarda polisomnografi (uyku testi) yapýlmaktadýr. Uyku Laboratuvarý 4 yatak kapasitelidir.

Bunlarýn yaný sýra, Özel Sani Konukoðlu Hastanesi Göðüs Hastalýklarý Polikliniði’nde insan saðlýðýný ciddi þekilde tehdit eden ve akciðer hastalýklarýnýn temel sebeplerinden birisi olan sigarayý býraktýrmaya yönelik hizmetler de verilmektedir.

Özel Sani Konukoðlu Hastanesi Göðüs Hastalýklarý Polikliniði’nde, Doç. Dr. Meral Uyar’ýn yaný sýra, Yrd. Doç. Dr. Nevhiz Gündoðdu da görev yapmaktadýr.

 

KALP VE DAMAR CERRAHÝSÝ UZMANLARI DOÇ. DR. GÖKASLAN VE DOÇ. DR. KAYA 

 SANÝ KONUKOÐLU HASTANESÝ’NDE HASTA KABULÜNE BAÞLADI...

 

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanlarý Doç. Dr. Gökhan Gökaslan ve Doç. Dr. Erkan Kaya, Özel Sani Konukoðlu Hastanesi’nde hasta kabul etmeye baþladý.

 

Özel Sani Konukoðlu Hastanesi güçlü ve baþarýlý hekim kadrosuna yeni isimler ekliyor.  Kalp ve Damar Cerrahisi Polikliniði’nde, Doç. Dr. Gökhan Gökaslan ve Doç. Dr. Erkan Kaya da görev aldý. Kalp ve Damar Cerrahisi Polikliniði’nde Doç. Dr. Gökaslan ve Doç. Dr. Kaya’nýn yaný sýra, Yrd. Doç. Dr. Feragat Uygur ve Yrd. Doç. Dr. M. Murat Yardýmcý da görev yapýyor.

 

Doç. Dr. Gökhan GÖKASLAN

1974 yýlýnda Isparta' da doðdu. Ortaokul ve lise eðitimini Isparta Anadolu Lisesi'nde tamamladý. 1991 yýlýnda Ege Üniversitesi Týp Fakültesi'nde eðitime baþladý. 1997 yýlýnda týp doktoru olarak mezun olduktan sonra, 1998-2004 yýllarý arasýnda Ankara Dýþkapý Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniði’nde Uzmanlýk Eðitimi’ni tamamlayarak, 2008 yýlýna kadar ayný merkezde eðitim görevlisi ve operatör doktor olarak görev yaptý. Bu süreçte Ankara Üniversitesi Týp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalýnda Kalp ve Dolaþým Fizyolojisi üzerine Doktora Eðitimi aldý.

 

2004 yýlýnda Ankara’da ilk, Türkiye genelinde ise ikinci kez ekibi ile birlikte “varisli hastalarda lazer ile endovenöz ablasyon cerrahisi iþlemi”ni gerçekleþtirdi.

 

2005 yýlýnda ilk 50 vakanýn sonuçlarýný Ulusal Damar Cerrahisi Kongresi’nde sunarak, ülkemizde de lazer ile kesi yapýlmadan varis hastalýklarýnýn tedavisinin yapýlabileceðini gösterdi ve bu tedavi yönteminin ülkemizde yaygýnlaþmasýnda Opr. Dr. Tolga Soyal ile birlikte öncü oldu.

 

2008 – 2011 yýllarý arasýnda özel saðlýk kuruluþlarýnda görev yaptý. 2011 yýlýnda Gaziantep Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalý’nda Yardýmcý Doçent Doktor olarak çalýþmaya baþladý. 2014 yýlýnda Doçent Doktor Unvaný aldý. 2012-2017 yýllarý arasýnda Gaziantep Üniversitesi Eriþkin ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Anabilim ve Bilim Dallarýnýn Baþkanlýðýný yaptý. Eylül 2017 itibariyle SANKO Üniversitesi Týp Fakültesi Cerrahi Týp Bilimleri Bölümü Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalý Baþkaný olarak göreve baþladý.

 

Gaziantep Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniði'ndeki çalýþma sürecinde çok sayýda “eriþkin ve pediatrik  kalp cerrahisi vakasý” gerçekleþtirdi. Ayrýca Prof. Dr. Haþim Üstünsoy baþkanlýðýnda 6 kalp nakli, yaklaþýk 40 yapay kalp yerleþtirilmesi operasyonunda yer aldý ve ekibi dünyada en iyi yapay kalp  implantasyonu baþlangýcý yapan merkez (FAST START AWARD) ödülünü aldý.

 

Çok sayýda ulusal ve uluslararasý kongrede sunulmuþ bilimsel bildiriler ve SCÝ expanded yerli ve yabancý dergilerde basýlmýþ makalelerinin yaný sýra  bir adet eriþkin, bir adet çocuk kalp cerrahisi kitap yazarlýðý ve editörlüðü mevcuttur.

 

Ýlgi alanlarý; kalp yetmezliðinde kalp nakli ve yapay kalp cihazlarýnýn yerleþtirilmesi, çalýþan kalpte kalbi durdurmadan by-pass cerrahisi, kalp kapaðý hastalýklarýnda hastanýn kapaðýný deðiþtirmeden kapak tamiri, çocuk hastalarda doðumsal kalp hastalýklarýnýn cerrahi tedavisi, aort damar hastalýklarýnýn (balonlaþma veya yýlmasý)  cerrahi ve stent ile tedavisi, arter (atardamar) hastalýklarýnýn stent ile veya cerrahi olarak tedavisi, venöz sistem hastalýklarýnýn (varis) kesi yapýlmadan yapýþtýrýcý veya lazer ile tedavisi cerrahi ilgi alanlarýný oluþturmaktadýr.

 

Doç. Dr. Erkan KAYA

1976 yýlýnda Ýzmir’de doðdu. Ortaokul eðitimini Ýzmir’de, lise eðitimini Bursa Iþýklar Askeri Lisesi'nde tamamladý. 1994 yýlýnda Gülhane Askeri Týp Akademisi'ne baþladý. 2000 yýlýnda Týp Doktoru olarak mezun olduktan sonra 2004-2009 yýllarý arasýnda Gülhane Askeri Týp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniði’nde Uzmanlýk Eðitimi’ni tamamlayarak, 2009 yýlýna kadar ayný merkezde Eðitim Görevlisi ve Operatör Doktor olarak çalýþmaya devam etti.

 

2015 yýlýnda Gaziantep Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalý’nda Yardýmcý Doçent Doktor olarak çalýþmaya baþladý. 2017 yýlýnda Doçent Doktor Unvaný aldý. 2015-2017 yýllarý arasýnda Gaziantep Üniversitesi Eriþkin ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Anabilim ve Bilim Dalý’nda öðretim üyeliði, akademi kurul üyeliði ve eðitim-öðretim sorumlusu görevlerini yaptý. Eylül 2017 itibariyle SANKO Üniversitesi Týp Fakültesi Cerrahi Týp Bilimleri Bölümü Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalý’nda öðretim üyesi olarak göreve baþladý.

 

Gaziantep Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniði'ndeki çalýþma sürecinde eriþkin, pediatrik  kalp cerrahisi ve periferik vasküler giriþim vakasý gerçekleþtirdi. Çok sayýda ulusal ve uluslararasý kongrelerde sunulmuþ bilimsel bildiriler ve SCÝ expanded yerli ve yabancý dergilerde basýlmýþ makalelerinin yaný sýra 1 adet eriþkin, 1 adet çocuk kalp cerrahisi kitap yazarlýðý mevcuttur. Evli ve 2 çocuk babasý olup Ýngilizce ve Almanca bilmektedir.

 

Ýlgi alanlarý; kalp yetmezliðinde kalp nakli ve yapay kalp cihazlarýnýn yerleþtirilmesi, çalýþan kalpte kalbi durdurmadan by-pass cerrahisi, kalp kapaðý hastalýklarýnda hastanýn kapaðýný deðiþtirmeden kapak tamiri, çocuk hastalarda doðumsal kalp hastalýklarýnýn cerrahi tedavisi, aort damar hastalýklarýnýn (balonlaþma veya yýrtýlmasý)  cerrahi ve stent ile tedavisi, arter (atardamar) hastalýklarýnýn stent ile veya cerrahi olarak tedavisi, venöz sistem hastalýklarýnýn (varis) kesi yapýlmadan yapýþtýrýcý veya lazer ile tedavisi cerrahi ilgi alanlarýný oluþturmaktadýr.

 

ÖZEL SANÝ KONUKOÐLU HASTANESÝ KALP VE DAMAR CERRAHÝ KLÝNÝÐÝ

1996 yýlýnda faaliyete geçen Özel Sani Konukoðlu Hastanesi’nde hizmet veren Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniði'nde ilk kalp ameliyatý 18 Eylül 1997 tarihinde gerçekleþtirildi. Bu tarihten itibaren hedefini hasta memnuniyeti olarak belirleyen Özel Sani Konukoðlu Hastanesi, saðlýk alanýnda Türkiye genelinde saygýn bir yer edinmiþ ve bölgemizde de referans hastane konumuna gelmiþtir.


Özel Sani Konukoðlu Hastanesi, SANKO Üniversitesi ile ortak kullaným (afiliasyon) protokolü imzaladýktan sonra, 3’üncü basamak hastane statüsünde hizmet vermeye baþlayacaktýr. Bu süreçte cerrahi ekibe genç, dinamik ve akademik cerrahlar da eklenerek, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniði daha da güçlendirilmiþtir.


Ýlk günkü heyecanla ve özveri ile hastalarýna þifa daðýtan klinikte dünya standartlarýnda cihaz ve malzemeler kullanýlmaktadýr.  Kalp ameliyatlarý laminar hava akýmý olan HEPA Filtreli ameliyat salonlarýnda gerçekleþtirilmektedir.

 

Hastalar ameliyat öncesi ve sonrasý tek kiþilik ve lüks odalarda kalmaktadýr. Tamamý tek kiþilik olan odalar, hasta ve refakatçilerin her türlü ihtiyacýna cevap verecek þekilde donatýlmýþtýr. Hasta ve refakatçilerin tedavi sürecinde kendilerini evlerinde hissedebilmeleri için tüm odalarda her yöne hareket edebilen elektrik kontrollü hasta yataklarý, direkt telefon, özel banyo tuvalet, kablolu TV yayýný ve merkezi klima sistemi bulunmaktadýr.


Klinikte Yapýlan Ameliyatlar:

Re-DO cerrahisi: Daha önceden kalp ameliyatý geçiren ancak yeni ortaya çýkan hastalýklarý nedeniyle tekrar kalp ameliyatý gereken hastalarýn cerrahisi.

Koroner arter bypass cerrahisi: Kalbi durdurmadan çalýþan kalpte bypass.

Kalp kapak hastalýklarý cerrahisi: Kapak deðiþim veya tamirinin yaný sýra küçük kesi ile kapak ameliyatlarý.

Doðumsal kalp hastalýklarý cerrahisi: Çocuk ve eriþkin hastalarda doðuþtan gelen kalp hastalýklarýnýn cerrahisi.

Aort damar cerrahisi: Aort damarýnýn geniþlemesi veya yýrtýlmasý durumunda gereken damar deðiþim ameliyatlarý.

Atar damar týkanýklarýnýn cerrahi tedavisi: Vücuttaki atar damar týkanýklarýnýn bypass veya stent ile tedavisi.

Varis ameliyatlarý: Her boyuttaki varisli damarlarýn, aðrýsýz, ameliyatsýz yapýþtýrýcý veya lazer ile tedavisi Varis Tedavi Merkezinde yapýlmaktadýr.

 

ÖZEL SANÝ KONUKOÐLU HASTANESÝ

Çaðdaþ hastane yönetimi anlayýþýyla yönetilen ve saðlýkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanede, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarlarý, Radyoloji, Nükleer Týp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boðaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göðüs Hastalýklarý, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalýklarý, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalýklarý, Kadýn Hastalýklarý ve Doðum, Nöroloji, Psikiyatri, Göðüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarý, Obezite ve Metabolik Cerrahi Kliniði ve Üremeye Yardýmcý Tedavi Merkeziyle uzman taný ve tedavi yöntemleri uygulanýyor.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com