SAÄžLIK DÃœNYASI

GAZÝANTEP ÜNÝVERSÝTESÝ 2017 - 2018 Akademik Yýlý Açýlýþ Töreni

Gaziantep Üniversitesi’nin 2017- 2018 Akademik Yýlý resmi açýlýþ törenine Baþbakan Yardýmcýsý Mehmet Þimþek de katýldý

 

Þimþek: Üniversiteler ve sanayi asla kopuk olmamalý

 

Gaziantep Üniversitesi 2017 – 2018 Akademik Yýlý Resmi Açýlýþ Töreni’nde “Küresel Görünüm ile Türkiye Ekonomisi konulu açýlýþ dersi veren Baþbakan Yardýmcýsý Mehmet Þimþek, tüm göstergelerin Türkiye’nin büyüdüðünü gösterdiðini belirterek, “Ülkemizin hedeflerine ulaþmasýnda üniversitelere de büyük görev düþüyor. Bunun için üniversitelerimiz ve sanayi asla ve asla kopuk olmamalý” dedi.

 

Mavera Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törendeki konuþmasýnda, Türkiye’nin ekonomik göstergeleriyle ilgili deðerlendirmelerde bulunan Baþbakan Yardýmcýsý Mehmet Þimþek, önümüzdeki dönem büyük bir kur þokunun yaþanmamasý durumunda enflasyonun yüzde 7’lere çekileceðini söyledi.   Þimþek, yeni reformlarla iþsizliði ve enflasyonu aþaðýya çekeceklerini vurgularken, 1 yýlda 1 milyon 100 bin kiþiye iþ bulduklarýný, önümüzdeki dönem reformlarla Türkiye’ye üst gelir grubuyla 20 bin dolar kiþi baþýna milli gelir düzeyine taþýyacaklarýný vurguladý.

 

KRÝZ VE DARBE GÝRÝÞÝMÝNE RAÐMEN BÜYÜDÜK

Geçen sene küresel kriz nedeniyle dünya ekonomisinin yaklaþýk yüzde 3 civarýnda büyüdüðünü, Türkiye’nin ise terör ve hain darbe giriþimine raðmen bu seviyede bir büyüme hýzý yakaladýðýný belirten Baþbakan Yardýmcýsý Mehmet Þimþek konuþmasýný þöyle devam ettirdi: “Ama, bu sene hýzla toparlandýk. Muhtemelen bu sene yüzde 5 buçuk civarýnda büyüyeceðiz. Önümüzdeki 3 sene içerisinde de bunu devam ettireceðimize inanýyorum. Niye, zaten son 15 yýl-16 yýla bakarsanýz Türkiye ortalama 5 nokta 6 büyümüþ. Reform yapmayý umuyoruz, reform yapýyoruz ve ondan dolayý da biz bu büyümeyi devam ettireceðimize inanýyorum. Peki efendim diyorlar ki büyüme var bize yansýmýyor diyorlar bize yansýmýyor diyorlar, öyle deðil. Bakýn, 2007’den bu yana Türkiye’de 7 nokta 9 milyon insanýmýza iþ bulmuþuz, bu reel. Mesela bu senenin baþýndan bu yana 800 binden fazla kardeþimize iþ bulmuþuz. Geçen seneden bu yana yýllýk olarak 1 nokta 1 milyonun üzerinde vatandaþýmýza iþ bulmuþuz. Evet büyüme var ve büyüme yansýyor. Bunu otomotiv satýþýnda görebilirsiniz, konut satýþýnda görebilirsiniz, bunu beyaz eþya satýþýnda görebilirsiniz, bunu yurt dýþýna giden turist sayýsýnda görebilirsiniz. Hangi göstergeyi alýrsanýz alýn büyüme var, gerçek ve yansýyor. Önümüzdeki dönemde tabi biz iþsizlik oranlarýný yüksek büyümeyle aþaðýya çekmeyi ümit ediyoruz. Ýnþallah baþarýlý oluruz yoðun bir çaba gerekiyor reform gerekiyor.

 

ÜNÝVERSÝTELER VE SANAYÝ ASLA KOPUK OLMAMALI

Konuþmasýnýn devamýnda, Türkiye’nin belirlenen kalkýnma hedeflerine ulaþmasý için tüm göstergelerinde baþarý saðlanmasý gerektiðine vurgu yapan Baþbakan Yardýmcýsý Þimþek, bu konuda ise þunlarý söyledi: “Gaziantep Üniversitesi bir eðitim kurumu. Üniversiteler ile sanayi asla ve asla kopuk olamaz. Tabiiki burasý bir bilim, fikir merkezi. Ama, bir o kadar da gençlerimize pratik yetenekler tecrübe vermeli. Mesela Gaziantep Üniversitesi’nin benim açýmdan deðerlendirme ölçeði þu olur: Gaziantep Üniversitesi bünyesinde yýlda kaç tane þirket kurulmuþ? Kaç tanesi iflas etmiþ. Benim için en önemli göstergelerden bir tanesi. Yapýlmasý gereken öðrencilerinizle, dýþardakilerle birlikte þirket kurmak. Fikirlerinizi hayata geçirmek. Sanayi ile birlikte çalýþýn. Nerede çalýþýyorsa çalýþsýn. Sosyal bilimlerde mi çalýþýyor? O zaman ülkemize gelen Suriyeliler ile ilgili çalýþma yapar. Toplumsal sorunlarýmýz var. Onlarla ilgili araþtýrmalar yapýn.  Onlarla ilgili biz bilgiye dayalý daha iyi politikalar geliþtirelim. Burada üniversitelerimize de büyük görev düþüyor. Çünkü, mezun olmadan önce mutlaka ve mutlaka birkaç yerde staj yapmýþ olmak gerekiyor. Tecrübe kazanmýþ olmasý lazým gençlerimizin. Ýþte, biraz önce rektörümüzün dediði gibi intörn uygulamasý gibi, sanayiyle içiçe eðitim gibi projelerle bu büyük ölçüde saðlanmýþ olur.”

 

ÝÞGAL GÝRÝÞÝMÝNÝ OMUZ OMUZA CEVAP VERDÝK

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise, Dünya’nýn bir buhran döneminden geçtiðini vurgularken, “Tabi ki coðrafyamýz da kaderini yaþýyor. Ama biz kaderimizden kaçmýyoruz. Tam tersine yedisinden yetmiþine milletiyle ve ayný zamanda Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn önderliðinde irade kullanarak, kaderimizi þekillendirmeye çalýþýyoruz” dedi. Ülkemizin bulunduðu zor coðrafya nedeniyle zaman zaman iþgallere uðramasýna karþýn, asla boyun eðmediðini kaydeden Rektör Gür, “Gerek içeriden, gerek dýþarýdan vatanýmýza ihanet eden ve kastedenlere karþý da bu millet Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ý, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi ile gerekli cevabý vermiþtir. Vermeye de devam edecektir” þeklinde konuþtu.

 

BÝZ KOCA BÝR ÇINARIZ

Bu süreçte Gaziantep Üniversitesi’nin de bir bilim yuvasý olarak üstüne düþeni yerine getirdiðini kaydeden Rektör Prof. Dr. Ali Gür, sözlerini þöyle sürdürdü: “Her kurum ve her birey kendi üzerine düþen görevi yapýyor ve yapacaktýr. Bu coðrafya kolay bir coðrafya deðil. Yer üstü ve yer altý zenginliklerinden dolayý sürekli hakimiyet alaný olmaya çalýþýlmýþ, dönem dönem iþgallere uðramýþsa da asla bu coðrafyada var olan milletimiz bunlara boyun eðmemiþtir. Biz, koca bir çýnarýz. Nerdeyse 50 yýllýk ve tarihten gelen köklerimizle kurumsal kimliðimizi muhafaza ediyoruz. 53 bin öðrencisiyle. Dile kolay. Ayný zamanda Türkiye’nin farklý coðrafyalarýndan gelen öðrencilerle birlikte. Dünya coðrafyasýndan, bütün kýtalardan 108 ülkenin evlatlarý bizim baðrýmýzda huzur buluyorlar. Bizi tercih ediyorlar ve dezavantajlara raðmen bu bölgede huzur içerisinde yaþayarak eðitimlerini tamamlayýp ülkelerine dönüyorlar. Bizim hedefimiz birkaç yýl içerisinde 140 ülkeyi burada barýndýrmaktýr. Çünkü bu coðrafyanýn misafirperverliðini, kadirþinaslýðýný bildikten gördükten sonra bu coðrafyanýn gelecek þekillenmesinde evlatlarýmýz her zaman gerekli olan temeli atacaklar.”

 

TÜRKÝYE VE DÜNYA’YA ÖNCÜ ÜNÝVERSÝTEYÝZ

Gaziantep Üniversitesi’nin kurumsal kimliðiyle, sadece coðrafyasýnda deðil, Türkiye ve Dünya’da öncü olmaya aday ve ayný zamanda öncü bir üniversite olduðu vurgusunu yapan Rektör Prof. Dr. Gür, sözlerinin devamýnda ise þunlarý söyledi: “Tabiî ki herkes farklý düþüncede olacak. Homojen bir düþünce arzusu Allah’ýn yaratýlýþ kurallarýna aykýrýdýr zaten. Farklý düþünceleri harmanlama, farklý düþüncelerden potansiyel enerjiyi dinamik enerjiye döndürmek istiyoruz. Asla homojen bir üniversite oluþturma sevdamýz olmadý olmayacak da zaten. Ama biz bunu yaparken belli kriterlere uymak zorundayýz. Devletimizin ve milletimizin hassasiyetleri doðrultusunda genel evrensel kurallar çerçevesinde vatana ihanet etmemek, bayraðýna saygýda kusur etmemek, inançlara saygýlý olmak, ezan sevdasýndan vazgeçmemek ve vatan bütünlüðünü korumak kaydýyla ne düþünürseniz düþünün. Bu bizim üniversitemizin zenginliðidir, potansiyel enerjisidir. Bu konuda aþaðý yukarý geçtiðimiz süreçleri hepimiz biliyoruz. Elbette ki bir yandan devletimizin hassasiyetleri doðrultusunda ihanet þebekelerine karþý gerekli tedbirler alýnýp aramalar yapýlýrken diðer taraftan da asýl rolümüz olan eðitimi asla unutmadýk. Hedefimiz kaliteli, kurumsallaþmýþ bir üniversite. Allah’a çok þükür büyük Avrupa Birliði Projeleri yapýyoruz. Erasmus’ta Ankara, Ýstanbul, Ýzmir, Bursa’dan sonra Avrupa Birliði projelerinde en fazla kaliteli proje üretip, pay alan þehir Gaziantep ve üniversitemizdir. Týp dýþý alandaki Ýntörnlük Gaziantep Üniversitesi’nin tescilli bir markasýdýr. Þu anda YÖK Baþkanlýðýmýz ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýmýzla birlikte 70 üniversite bu programa geçmek için intörnlük programý güncellemek için yola koyuldular. Biz bu tohumu attýk ve yakýn zamanda yeþerecek. Bir baþka özelliðimiz hani son zamanda çýktýya meslek yüksekokullarý gerçek anlamýna kavuþabilmesi için sanayinin içerisinde yer almalý ve sanayinin içerisinde meslek yüksekokullarý kurmalýyýz diye tavsiye kararý çýktý. Biz zaten bunu yaklaþýk olarak 9 yýldýr yapýyoruz. Diðer taraftan Türkiye’de üç dilde eðitim yapan Türkçe, Ýngilizce ve Arapça tek üniversiteyiz ve bu eðitim programý yaparken de gerek devletimizin gerek kurumlarýmýzýn büyük gayretleriyle eksikliklerimize raðmen bunu baþarýyla taþýmak istiyoruz. Çünkü bizim burada yetiþtireceðimiz öðrencilerimiz sadece Türkiye’de deðil gittikleri ülkelerde de öncü bayraklardan olacaklar ve bizim misyonumuzu temsil edecekler.”

 

BAKAN ÖÐRENCÝLERE AÞURE DAÐITTI

Þimþek’in ilk dersinin ardýndan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, üniversite öðrencileri tarafýndan yapýlan bir cam iþlemeli bir vazo hediye etti. Bakan ve beraberindekiler daha sonra Öðrenci Yemekhanesi’nde yemek yiyip, öðrencilere aþure daðýttý. Gaziantep Üniversitesi’nin 2017 – 2018 Eðitim Öðretim Yýlý açýlýþ törenine Vali Ali Yerlikaya, Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, Þahinbey Kaymakamý Celalettin Özdemir, Þehitkamil Kaymakamý Ali Dursun, Bölge Ýstinaf Mahkemesi Baþsavcýsý Mustafa Yalçýn, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Ýl Jandarma Alay Komutaný Albay Halil Uysal, Ak Parti Ýl Baþkaný Mehmet Eyüp Özkeçeci’nin de aralarýnda bulunduðu çok sayýda siyasetçi ve bürokratýn yaný sýra, akademisyen ve öðrenciler Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’ni doldurdu.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com