SAÄžLIK DÃœNYASI

SGK, SABÝDER VE ASÝD’DEN EÐÝTÝM TOPLANTISI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) , Saðlýkta Birlik Derneði (SABÝDER) ve Anadolu Saðlýk Ýþletmeleri Derneði (ASÝD) iþbirliðiyle, “Sosyal Güvenlik Kurumu Mevzuatlarý 2018 Projeksiyonu Ýstiþare ve Eðitim Toplantýsý” düzenledi. 

 

Özel Sani Konukoðlu Hastanesi Toplantý Salonunda düzenlenen organizasyonun açýlýþ konuþmasýný yapan ASÝD Genel Baþkaný Dr. Yusuf Ziya Yýldýrým, “SGK ve SABÝDER iþbirliði ile düzenlediðimiz, mevcut ve deðiþiklikler ile 2018 yýlýnda yürürlüðe girecek olan sosyal güvenlik mevzuatlarýnýn istiþare edilmesi þeklinde geçecek bu toplantýnýn herkese faydalý olmasýný diliyorum” dedi.

 

Dr. Yýldýrým, Sosyal Güvenlik Kurumu Mevzuatlarýnýn günlük deðiþimlerinin çok yüksek olduðunu ifade ederek, toplantýnýn iyi geçmesi temennisinde bulundu.

 

ÖMER NECMEDDÝN TAN

SABÝDER Baþkaný Ömer Necmeddin Tan ise “Bu toplantýlarý düzenlemekteki amacýmýz, saðlýk sektöründe hizmet alýcý ve hizmet sunucularýný bir araya getirerek, yapýlacak istiþareler ile yaþanan sýkýntýlarýn, yanlýþ anlaþýlmalarýn giderilmesini ve ortak bir dil oluþmasýný saðlamaktýr” diye konuþtu.

 

“Bugüne kadar bizim gördüðümüz ya da bize gelen sýkýntýlarýn büyük bölümü yanlýþ anlaþýlmalardan veya mevzuatta uygulayýcýyla inceleyici arasýndaki yorum farklýlýklarýndan kaynaklanmaktadýr” diyen Tan þöyle devam etti:

 

“Ýstiyoruz ki düzenlenen toplantýlarda sektörde çalýþanlar mevzuat ile ilgili bu tür sorunlarý dile getirsinler. Toplantýnýn verimli geçmesini diliyorum. Katýlýmcýlara ve ev sahipliði için Özel Sani Konukoðlu Hastanesi’ne ve ASÝD Genel Baþkaný Dr. Yusuf Ziya Yýldýrým’ a çok teþekkür ediyorum.”

 

MEHMET UZUN

SGK Ýl Müdürü Mehmet Uzun, konuþmasýna “Ýstiþarede her zaman fayda var” sözleriyle baþladý.

 

Kýsýtlý personel sayýsýyla, saðlýk hizmet sunucularýna hizmet verdiklerini anlatan Uzun, “Personelimizin verimli çalýþmalarýyla bu yükün altýndan kalkýyoruz. Genel müdür, daire baþkanlarý ve müdürlerin iletiþime açýk olmasý bizim için büyük avantaj. Birbirimizi dinlememiz çok önemli. Ýletiþime açýk olduðumuz sürece çözülemeyecek sorun yoktur” ifadelerini kullandý.

 

DR. MUSTAFA ÖZDERYOL

Genel Saðlýk Sigortasý Genel Müdürü Dr. Mustafa Özderyol da “Bizim görmediðimiz sýkýntýlarý istiþare þeklinde birbirimizi aktaralým ve bu þekilde Ankara’ya döndüðümüzde ekipçe bu sýkýntýlarý çözmeye çalýþalým. Karþýlýklý soru cevap þeklinde toplantýnýn oldukça faydalý geçeceðini düþünüyorum” dedi.

 

Dr. Özderyol’un konuþmasýnýn ardýndan oturumlara geçildi.

 

I.OTURUM

5510 Sayýlý Kanun’a Dayanarak Hazýrlanan Teblið, Yönetmelik ve Genelgelere Genel Bakýþ ve 2018 Sosyal Güvenlik Kurumu Mevzuat Projeksiyonu konulu oturumda, SGK Genel Saðlýk Sigortasý Genel Müdürü Dr. Mustafa Özderyol, Ýzleme, Risk ve Kalite Yönetimi Daire Baþkaný Dr. Refik Altun ve Týbbi Cihaz Daire Baþkaný Mehmet Akif Erdem bilgilendirme yaparken, ASÝD/SABÝDER Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Söylemez Moderatör olarak görev aldý.

 

Oturum, sektörün sorunlarýyla ilgili karþýlýklý soru ve cevap þeklinde geçerken, Dr. Özderyol, 2018 yýlýnda yeni bir Saðlýk Uygulama Tebliði’nde yayýnlanacaðýný ve taslak halinde olan 2018 yýlý Özel Saðlýk Hizmet Sunucularýndan Saðlýk Hizmeti Satýn Alým Sözleþmesi hakkýnda kýsaca bilgiler paylaþtý.

 

1 Ekim 2017 tarihinden itibaren kurum olarak elektronik faturaya geçtiklerini anýmsatan Dr. Özderyol, Saðlýk Uygulama Tebliði’nde yapýlacak olan deðiþiklik ile birlikte, hizmet baþý kesilen faturalar da dahil saðlýk hizmet sunucularýnýn dönem sonunda tek bir elektronik fatura kesmelerinin saðlanacaðýný belirtti.

 

2018 yýlý itibariyle tüm faturalarýn ve fatura eki belgelerin elektronik ortamda Medula’ya gönderilmesinin saðlanacaðý bilgisini veren Dr. Özderyol, “Dönem sonlandýrdýktan sonra bir tuþla evraklarý bize teslim etmiþ olacaksýnýz. Bu þekilde kaðýt israfýna son verip, ormanlarýnýzý da kurtarmýþ olacaðýz” dedi.

 

Dr. Özderyol, “Bütün inceleyici arkadaþlarýmýzýn görmek istedikleri evraklar için de takip bazlý sayfalar açýlacak. Oraya herhangi bir raporu, epikrizi ekleyebileceksiniz. Ýnceleyici arkadaþlar anlýk herhangi bir þey istediðinde sizlerle mesajlaþarak, o takibe istenen evraký ekleyebileceksiniz. Fatura inceleme sürecini uzattýðýný düþündüðümüz aksaklýklar da bu þekilde daha da azalacaktýr” þeklinde konuþtu. 

 

Dr. Özderyol ayrýca 2018 yýlýnda Fatura Ýnceleme usul ve Esaslarý’nýn kaldýrýlacaðýný belirtti.

 

II.OTURUM

Medula Uygulamalarý, E-Fatura ve Fatura Eki Belgelerin Elektronik Ortamda Gönderilmesi baþlýklý oturumda SGK Saðlýk Yazýlýmlarý Daire Baþkaný Nezire Özlem Ergün Bilgilendirme yaparken SABÝDER Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Serin Moderatör olarak görev aldý.

 

Ergün, E-Fatura ve fatura eki belgelerin elektronik ortamda gönderilmesine iliþkin teknik bilgiler sundu. Oturum, saðlýk hizmet sunucularýnýn MEDULA ve Biyometrik Kimlik Doðrulama sisteminde yaþadýklarý sorunlar ile ilgili karþýlýklý soru cevap þeklinde geçti.

 

Toplantý SABÝDER Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Ekrem Kurþunbekiroðlu’nun Moderatörüðündeki soru cevap ve hediye takdimiyle sona erdi. Toplantýya Türkiye’nin farklý illerinden çok sayýda genel müdürler, genel müdür yardýmcýlarý, baþhekimler, baþhekim yardýmcýlarý, idari direktörler, hastane müdürleri ve yardýmcýlarý, kurumsal faturalama çalýþanlarý, muhasebe müdürleri, bilgi iþlem sorumlularý, satýn alma sorumlularý ve týbbi malzeme firmalarý katýldý. 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com