SAÄžLIK DÃœNYASI

Bu önlüðü giyerken sakýn ‘ben bu önlükle zengin olacaðým’ demeyin

SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Baþkaný Abdulkadir Konukoðlu, saðlýk ve eðitim alanlarýnda sosyal sorumluluk amaçlý hizmet verdiklerini belirterek, “Üniversitemizde öðretim üyelerinin en iyileri, týbbýn en modern cihazlarýyla üst düzey eðitim veriyoruz” dedi.   

Abdulkadir Konukoðlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen SANKO Üniversitesi Týp Fakültesi birinci sýnýf öðrencilerinin beyaz önlük giyme töreninde konuþan Konukoðlu, týbbýn en iyi, en modern cihazlarýyla eðitim verilmesine özen gösterdiklerini söyledi.

Üniversite kampüsünü Serince’de kuracaklarýný kaydeden Konukoðlu, “Devlet kampüs alaný vermek istedi. Ancak kendi arazimizde yapacaðýmýzý belirttik. Ayrýca, üniversitemizle hastanemizin afiliasyon (baðlantý) süreci tamamlanmak üzere” diye konuþtu.  

Beyaz rengiz barýþýn, dürüstlüðün, hoþgörünün simgesi olduðuna dikkati çeken Konukoðlu, þöyle devam etti:

“Bu önlüðü giyerken sakýn ‘ben bu önlükle zengin olacaðým’ demeyin. Mümkün olduðu kadar gücü olmayandan parayý almayýn. Onu da Allah için yapýn. Çünkü oradan almadýðýnýz her lira baþka yerden fazlasýyla size gelir. Bunu yapacaðýnýza inanýyorum. Hastayý anneniz, babanýz, kardeþiniz olarak görün. Öðrencilerimizi ve onlarý yetiþtiren ailelerini tebrik ediyorum.”  

 

REKTÖR PROF. DR. GÜNER DAÐLI

Rektör Prof. Dr. Güner Daðlý ise güçlü bir ülke, güçlü bir devlet olmak için ilk yapýlmasý gerekenin bilgiyi üretmek ve bunu topluma yansýtmayý öðrenmek olduðuna vurgu yaptý..

“Biz çocuklarýmýza bilgiyi veriyoruz zaten. Bilgiyi nasýl kullanacaklarýný da öðretiyoruz. Ama bunun yanýnda bilgiyi nasýl üreteceklerini öðretmek zorundayýz” diyen Prof. Dr. Daðlý, sözlerini þöyle sürdürdü:

“Bunun için de yurt dýþýndaki baþarýlý akademisyenleri misafir olarak üniversitemize davet ederek, birikimlerini paylaþmalarýný saðlýyoruz. Amacýmýz bilgiyi üretmenin yaný sýra yerimize geçecek genç akademisyenleri, genç hocalarý, dekanlarý hatta bu öðrencilerimizin arasýndan rektörlerimizi yetiþtirmektir.” 

Ýnsan en deðerli varlýðý olan canýný hiç tanýmadýðý bir hekime, üzerinde beyaz önlüðünden, yetkisinden dolayý teslim ettiðine dikkat çeken Prof. Dr. Daðlý, özetle þu görüþleri paylaþtý:

“Ýnsanlar, doktorlar karþýsýnda gerek fiziksel gerek psikolojik olarak tüm mahremini ortaya koyabiliyorlar. Çünkü dünyada insan vücuduna müdahale etme yetkisi verilmiþ tek meslek hekimliktir. Bu kadar kutsal bir mesleðe sahip olacak çocuklarýmýz için biz elimizden gelen çabayý gösteriyoruz. Dört yýl önce gövdesi Gaziantep’te dallarý ve yapraklarýyla Türkiye’yi kucaklayan ama meyvelerini tüm dünyaya daðýtmaya hazýrlanan üniversitemizde eðitim gören tüm çocuklarýma, öðrencilerime ve meslektaþ adaylarýma Allah zihin açýklýðý versin.”

 

TIP FAKÜLTESÝ DEKANI PROF. DR. SALÝH MURAT AKKIN

Týp Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Salih Murat Akkýn da beyaz önlük giyme töreninin temelinde yatan usta-çýrak iliþkisinin köklü týp eðitimi geleneðinin bir parçasý olduðunun altýný çizdi.

Genç meslektaþ adaylarýnýn önlüklerinin bizzat hekimlik sanatýndaki meslek “Ustasý” hekimler ve “Hocalarý” tarafýndan giydirilmesinin, bir “çýraklýk onayý” verilmesi olduðuna dikkat çeken Prof. Dr. Akkýn, beyaz önlük giyecek öðrencilere þöyle seslendi:

“Ustalarýnýzýn elinden giyeceðiniz ilk önlükler, insana hizmet eden en kutsal mesleklerin baþýnda gelen hekimlik mesleðinde, beyaz renkleri ile saflýðý, tarafsýzlýðý ve temizliði ifade eder. Önlük doktor kimliði ile birlikte önemli bir sorumluluk yükler. 

Bugünlerden itibaren yaþamýnýz boyunca omuzlarýnýzda taþýyacaðýnýz ve artarak devam edecek bu sorumluluk týp fakültesine giriþle baþlayan ama týp fakültesi ile bitmeyen, sürekli edinilen bilgi ve geliþtirilmesi gereken görgüyü gerektiren, yaþam boyu devam eden zorlu bir süreç.” 

Prof. Dr. Akkýn, güçlü eðitim kadrosu olarak amaçlarýnýn týbbý çok iyi bilen mezunlar olmalarý yanýnda, ülkemizin saðlýk sorunlarýný bilen ve çözüm getirebilen ayný zamanda dünya ölçeðinde rekabet edebilen, “iyi ve nitelikli” birer hekim olmalarý olduðunu bildirdi.

SANKO Üniversitesi Týp Fakültesi olarak birçok güçlü yöne sahip olduklarýný ve bunlarýn baþýnda SANKO adýnýn güçlü iradesiyle birlikte üniversite yönetiminin týp ve saðlýða odaklanmýþ güçlü vizyonu geldiðini anýmsatan Prof. Dr. Akkýn, þunlarý kaydetti:

“Ýkinci olarak çok güçlü bir öðretim kadrosuna sahibiz. Farklý köklü ekollerden gelen birikimli ve deneyimli öðretim üyelerini, çok iyi yetiþmiþ genç akademisyenlerle buluþturduðumuz 50’nin üzerinde öðretim elemanýmýzdan oluþan kadromuz var. Bu kadroya 2018 yýlýnda 20 kadar hocamýz daha eklenecek. 

Üçüncü olarak ifade etmek istediðim güçlü yönümüz, SANKO Týp Fakültesinde duvarlar ve kapýlar sadece fiziksel olarak var; ben dahil her hocamýza öðrencilerimiz ihtiyaç duyduklarýnda en kýsa sürede eriþebiliyorlar. Temelinde usta-çýrak iliþkisinin yattýðý hekimlik mesleðinin eðitiminde bunun önemi büyük. 

Bir diðer önemli fark, üniversitemizde dünyanýn farklý noktalarýnda baþarýlý çalýþmalar yürüten bilim insanlarýmýzý periyodik olarak öðrencilerimizle buluþturuyoruz. Böylece öðrencilerimiz farklý rol modellerle yakýndan tanýþýp yeni ufuklar hayal edebiliyorlar.” 

Prof. Dr. Akkýn, “Son olarak, bir baþka güçlü yönümüz de öðrencilerimizin eðitimleri sýrasýnda, ülkemizin kapasite ve donaným açýsýndan en büyük özel hastanelerinden biri olan Sani Konukoðlu Hastanesinin klinik, poliklinik, ameliyathane, klinik laboratuvar vb. birimlerinde uygulama olanaklarýnýn varlýðýdýr” diyerek sözlerini tamamladý.  

Konuþmalarýn ardýndan SANKO Üniversitesi Týp Fakültesi birinci sýnýf öðrencilerinin çalýþmalarýndan kesitlerin yer aldýðý slayt gösterisi, müzik dinletisi eþliðinde sunuldu, öðrencilere beyaz önlükleri giydirildi. 

Törene, Gaziantep Üniversitesi Týp Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Yusuf Zeki Çelen, Ýl Saðlýk Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Turgut, Halk Saðlýðý Müdürü Dr. Mustafa Tanrýverdi, Ýl Saðlýk Müdür Yardýmcýsý Dr. Oktay Geçer, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri Ali Konukoðlu, Ýhsan Akyol, SANKO Üniversitesi Rektör Yardýmcýsý Prof. Dr. Metin Bayram, Saðlýk Bilimleri Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Türkan Pasinlioðlu, Dekan Yardýmcýsý Prof. Dr. Arzu Tuna, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yýldýrým, Sani Konukoðlu Vakfý Genel Sekreteri Naci Boran ile öðretim üyeleri, öðrenciler ve velileri katýldý.

Büyük bir coþkuyla gerçekleþen tören, fotoðraf çekimi ve kokteylle sona erdi.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com