SAÄžLIK DÃœNYASI

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ SANKONUK PROGRAMI

SANKO Üniversitesi, SANKONUK (SANKO Üniversitesi Onur Konuðu Programý) kapsamýnda, ABD ve Avrupa’da baþarýlarýyla adýndan söz ettiren Türk bilim insanlarýný konuk etmeye devam ediyor. 

SANKONUK Programý’ nýn bu ayki konuðu olan Stanford Üniversitesi Genom Teknoloji Merkezi’nde görevli Dr. Naþide Gözde Durmuþ, SANKO Üniversitesi ve çevre illerden gelen akademisyenlerle, “Geleceði Hayal Etmek ve Deðer Yaratmak” konulu çalýþtayda bir araya geldi.

 

Sani Konukoðlu Hastanesi’nde düzenlenen çalýþtayda, Türkiye ve Amerika’daki kariyeri hakkýnda bilgiler veren Dr. Durmuþ, “Harvard, Brown, MIT ve Stanford gibi dünyanýn en iyi okullarýnda eðitimimi sürdürürken, bu okullardan çok deðerli ödüller aldým” dedi.

 

2015 yýlýnda MIT (Massachusetts Institute of Technology) Technology Review Dergisi’nin her sene dünya çapýnda seçtiði “35 Yaþ Altý Yenilikçiler Listesi”ne (Innovators Under 35, TR35), “öncüler (pioneers)” kategorisinde týp ve biyoteknolojinin geleceðini etkileyecek en önemli 35 genç liderden biri olarak seçildiðini belirten Dr. Durmuþ, “Bu listede daha önce yer alan araþtýrmacýlarýn çoðu yaptýklarý buluþlarla dünyayý deðiþtirmiþtir” diye konuþtu.

Araþtýrmalarýný kanser ve antibiyotik direnci gibi dünyayý tehdit eden saðlýk problemlerinin erken teþhisi uygulamalarý üzerine yoðunlaþtýrdýðýna dikkati çeken Dr. Durmuþ, araþtýrmalarýnýn mühendislik, biyoloji, týp ve malzeme bilimi gibi birçok farklý alanýn birleþiminden oluþtuðunu söyledi.

 

Dr. Durmuþ, bu disiplinler arasý araþtýrma ortamýnda, nano/mikro boyutlu teknolojilerin kanser ve antibiyotik direnci gibi dünyayý tehdit eden global saðlýk problemlerinin erken taný ve tedavisine olanak saðlayacak sade, düþük maliyetli ve kolay kullanýlabilir teknolojiler geliþtirerek, önemli katkýlar saðladýðýna vurgu yaptý.

Çalýþmalarýnýn, Nature Materials, PNAS, Advanced Materials da dahil olmak üzere, pek çok dergi yanýnda, Science, New Scientist, Popular Mechanics, AIP News, Tech Times, Focus Magazine gibi dünyanýn en saygýn bilim dergilerinde duyurulduðunu anlatan Dr. Durmuþ, çok sayýda ulusal ve uluslararasý konferansta da davetli konuþmacý olarak yer aldýðýnýn altýný çizdi.

 

Bilimsel baþarýlarý ile Stanford Üniversitesi Týp Fakültesi Genç Araþtýrmacý Ödülü, NSF (Ulusal Bilim Vakfý)- RI-EPSCoR and Slater Technology Fund Giriþimcilik Bursu, Society for Biomaterials STAR Ödülü, Brown Üniversitesi Biyoloji ve Týp Bölümü Doktora Öðrencisi Takdir Ödülü (Graduate Student Recognition Award) gibi pek çok sayýda prestijli ödül kazandýðýný vurgulayan Dr. Durmuþ, 2012 yýlýnda Amerika genelinde düzenlenen CIMIT Saðlýk Teknolojileri Ödülü’ne finalist olarak seçildiðini sözlerine ekledi.Çalýþtayýn sonunda SANKO Üniversitesi Rektör Yardýmcýsý Prof. Dr. M. Metin Bayram, SANKONUK Porgramý’nýn düzenlenmesi ve gösterilen ilgiden duyduðu memnuniyeti dile getirerek, Dr. Gözde Durmuþ’a teþekkür belgesi takdim etti.

 

DR. NAÞÝDE GÖZDE DURMUÞ,

1985 Ýzmir doðumlu. Farklý disiplinleri buluþturan araþtýrmalarýyla biyoteknoloji alanýnda dünyanýn önde gelen mucitleri arasýnda gösteriliyor.

 

2003-2007 yýllarý arasýnda ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde lisans eðitimini tamamladý. 2006 yýlýnda Harvard Týp Fakültesi’nde doku mühendisliði üzerine araþtýrmalar yaptý. 2007’de ODTÜ’den yüksek þeref derecesiyle mezun olduktan sonra Fulbright bursunu kazanarak yükseköðrenimi için Amerika’ya gitti. Yüksek lisansýný Boston Üniversitesi, doktora eðitimini ise Brown Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliði bölümünde tamamladý. 2017’de ODTÜ Senatosu tarafindan verilen ODTÜ Takdir Ödülü’ne layýk görülen en genç mezundur.

 

Araþtýrmalarýný dünyanýn en önemli üniversitelerinden Stanford Üniversitesi’nde sürdüren Dr. Durmuþ’un yaptýðý çalýþmalar 2017 yýlýnda ürünleþme aþamasýna gelmiþ ve kendisi hem bir akademisyen hem de bir giriþimci olarak kanserdeki buluþlarýný Silikon Vadisi’nde bir ürüne dönüþtürmek üzere çalýþmalar baþlatmýþtýr.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com