SAÄžLIK DÃœNYASI

KUTNU ÜRÜNLERÝ MAÐAZASI KUTNÝA AÇILDI

Baþbakan Yardýmcýsý Mehmet Þimþek, Gaziantep’in geleneksel kutnu kumaþýndan, yoðun Ar-Ge çalýþmalarý sonucu geliþtirilen ürünlerin pazarlanacaðý KUTNÝA Maðazasý’nýn açýlýþýnda yaptýðý konuþmada, “Burasý, Gaziantep’in marka þehir olma yolunda çok önemli bir adým. Gaziantep’in tarihi yapýsýný, Zeugma’yý yansýtýyor” dedi.

 

SANKO Park Alýþveriþ Merkezi’ndeki KUTNÝA Maðazasý açýlýþýna, Baþbakan Yardýmcýsý Þimþek’in yaný sýra, Vali Ali Yerlikaya, 5. Zýrhlý Tugay Komutaný Tuðgeneral Ali Ekiyor, Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Akif Ekici, Canan Candemir Çelik, Mehmet Erdoðan, Nejat Koçer, Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, Bölge Adliye Mahkemesi Baþkaný Yusuf Kaya, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Baþsavcýsý Mustafa Yalçýn, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Daðlý, Ýl Jandarma Komutaný Halil Uysal, Ýl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Þahinbey Belediye Baþkaný Mehmet Tahmazoðlu, Þehitkamil Belediye Baþkaný Rýdvan Fadýloðlu, AK Parti Ýl Baþkaný Eyüp Özkeçeci, CHP Ýl Baþkaný Hayri Sucu, SANKO Holding Onursal Baþkaný Abdulkadir Konukoðlu, Gaziantep Sanayi Odasý Meclis Baþkaný Mustafa Topçuoðlu, Yönetim Kurulu Baþkaný Adil Sani Konukoðlu, Gaziantep Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Settar Konukoðlu, GAGÝAD Baþkaný Bora Tezel ile SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Sami, Hakan ve Cengiz Konukoðlu da katýldý.   

 

Baþbakan Yardýmcýsý Þimþek, açýlýþtaki konuþmasýnda, unutulmaya yüz tutan ve uzun yýllardan bu yana sadece folklor kýyafetleri ile sýnýrlý kullaným alanýna sahip kutnu kumaþýnýn, Ar-Ge çalýþmalarý sonrasý yeniden tasarlanarak geliþtirilmesinin yerel bir kumaþýn global bir özellik taþýnmasýný saðladýðýný söyledi.

 

Bu sonucun kadýn giriþimcinin eseri olduðuna dikkati çeken Þimþek, “Gerçekten çok özgün tasarýmlar ve kumaþ muhteþem. Gaziantep'in tarihi yapýsýný, Zeugma'yý yansýtýyor. Onun için Gaziantep'in marka þehir olma yarýþýnda bence bu açýlýþ önemli bir çaba” diye konuþtu.

 

“Zaten güçlü bir marka algýmýz var. Ama artýk bu desenlerle, bu tasarýmlarla, bu güzelim kutnu kumaþlarýyla elde edilecek ürünlerle inanýyorum ki, dünyanýn bütün moda merkezlerinde Gaziantep'ten bahsedilecek” diyen Þimþek, þöyle devam etti:

 

“Ben bu nedenle emeði geçen herkese teþekkür ediyorum. Londra Moda Haftasý'nda da muhteþem bir gösteri vardý. O nedenle artýk Gaziantep'in ürünleri küreselleþti. Bence en baþarýlý olma ihtimali olan da kutnu kumaþý. Bu çabalar sayesinde Gaziantep dünyada zaten çok biliniyor, rekabetçi bir þehir þimdi markalarý ile algýlanacak. Ben tekrar hayýrlý olmasýný diliyor, kadýn giriþimcimiz Jülide Konukoðlu’nu kutluyorum.”

 

KUTNU KUMAÞI YENÝDEN HAYAT BULUYOR 

 

Gaziantep’in geleneksel kumaþý kutnunun, titiz çalýþmalar sonucu günümüze uyarlanarak KUTNÝA markasý ile yeniden hayat bulmasýný saðlayan AJK Tekstil Kurucu Ortaðý Jülide Konukoðlu, Ar-Ge çalýþmalarý ile özüne sadýk kalýnarak geliþtirilen kutnunun, KUTNÝA markasý ile çantadan ayakkabýya, nevresim takýmýndan pantolona kadar çok farklý ürün gruplarýnda kullanýlabilir hale getirildiðine dikkati çekti.

 

Kutnu kumaþýnýn, azim ve sabýrla geliþtirilip dünyaya pazarlanmasý amacýyla adeta iðne ile kuyu kazarcasýna çalýþma yürüttüklerini anlatan Jülide Konukoðlu, Gaziantep’e özgü geleneksel bir kumaþ olan kutnunun geçmiþinin 16’ýncý yüzyýla dayandýðýna vurgu yaptý.

 

Geçmiþte Osmanlý saraylarýndan, Ýngiltere ve Fransa kraliyet ailelerine kadar kullanýldýðý bilinen kutnu kumaþýnýn en önemli özelliðinin, çözgüsünün floþ ipek, atkýsýnýn pamuk ve her bir telinde usta emeði olmasý olduðuna iþaret eden Jülide Konukoðlu, sözlerini þöyle sürdürdü:

 

“Günümüzde dahi el tezgahlarýnda dokunan bu özel kumaþýn hikayesi, onun rengarenk çizgilerinde saklýdýr. Kutnu kumaþýnýn günümüze kadar taþýnmasýnda nice ustalarýn emeði vardýr. Ancak maalesef bugün bu bayraðý taþýyan usta sayýsý bir elin parmaklarýný geçmemektedir. Son 4 yýldýr kutnu kumaþýný tanýtmak amacý ile Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Sayýn Fatma Þahin, Gaziantep Sanayi Odasý ve Kutnu Tanýtým Grubu yoðun çalýþmalar gerçekleþtirmiþtir. Bu sayede kutnunun adeta yeniden doðuþu anlamýnda hem ülkemizde hem de yurt dýþýnda bir farkýndalýk oluþturulmuþtur.

 

KUTNÝA markasý, kutnu kumaþýnýn özgün tasarýmlarla günümüze uyarlanarak, kýyafetten ev tekstiline kadar geniþ bir kullaným alanýnda ülkemizden çýkan bu deðerin, dünyanýn aranan ürünü haline getirilmesi amacýyla oluþturuldu. KUTNÝA markasý, kutnu ustalýðý mesleðinin yeniden önem kazanmasýna ve kutnu kumaþýnýn gelecek nesillere taþýnmasý amacýna da çok önemli katký saðlayacaktýr. KUTNÝA, otantik bir ürünün ve yok olma sürecine giren bir mesleðin geçmiþten geleceðe yol haritasýdýr.”

 

ÖZEL TASARLANMIÞ ÜRÜNLER

Ýlhamýný Gaziantep’in geleneksel kumaþý kutnudan alan KUTNÝA’nýn, unutulmaya yüz tutmuþ bu milli deðerin günümüze uyarlanarak yurt dýþýna açýlacak marka oluþturulup gelecek nesillere taþýnmasý amacýyla geliþtirildiðini anýmsatan Julide Konukoðlu, devamla þu bilgileri verdi:

 

“Kutnu kumaþýnýn DNA’sýndan gelen eklektik (seçmeci) yaþam tarzýný baþarýyla sunan KUTNÝA, ev tekstilinden giyime, çok geniþ bir yelpazede, her biri özel tasarlanmýþ ürünler sunmaktadýr. Kumaþlar Gaziantepli kutnu ustalarý tarafýndan el tezgahlarýnda el emeði ve göz nuruyla dokunmuþ olup, her birinin kendisini ve ustalýðýný ifade eden özel imzasýný taþýmaktadýr. KUTNÝA markasýnýn var olma amacý, kutnu kumaþýný özgün tasarýmlarla günümüz insanýn evlerine, yaþamlarýna dahil ederek dünyada sevilen bir markaya dönüþtürmektir.”

 

Jülide Konukoðlu, kutnu kumaþýný gelecek nesillere taþýmak ve kumaþýn günümüz ürünlerinde kullanýlmasý için kutnu üzerine uzmanlaþmýþ danýþmanlarýn yönlendirmesiye, ustalarla birlikte aylarca Ar-Ge çalýþmalarý yapýldýðýna dikkat çekti.

 

KUTNU KUMAÞI GELECEÐE TAÞINACAK

Ar-Ge çalýþmalarý sonucu kumaþýn mukavemeti, ýþýk haslýðý ve farklý gramajlarýnýn özüne sadýk kalýnarak geliþtirildiðini vurgulayan Jülide Konukoðlu, kutnu kumaþýnýn geniþ bir alanda kullanýmý amacýyla neden çalýþma yaptýðýný þöyle özetledi:

 

“Kutnuculuk çok eskiden beri var olan bir meslek. Kutnu, ustalardan ustalara sözlü yollarla aktarýlmýþ bilgilerle bu güne kadar gelmiþ bir kumaþtýr. Kutnuculuk mesleðinin devamlýlýðý için kutnu kumaþýna iliþkin yazýlý belgelerin oluþturulmasý ve kullaným alanlarýnýn geliþtirilmesi gerekiyor.

 

Bu da ancak kumaþla ilgili Ar-Ge çalýþmalarý ile mümkündür. KUTNÝA markasý bu misyonu üstlenmektedir. Yaptýðýmýz çalýþmalar sonucunda elde edeceðimiz bilgiler artýk daha sistematik bir þekilde gelecek nesillere aktarýlabilecektir ve umuyoruz ki gençlerimiz için de cazip bir meslek haline dönüþecektir.”

 

Konuþmalarýn ardýndan maðazanýn açýlýþý gerçekleþtirildi. Sergi açýlýþý sýrasýnda SANKO Okullarý Görsel Sanatlar Öðretmeni Merve Çanakçý,kutnu zemin üzerine filografi tekniði ile yaptýðý Atatürk tablosunu, Adil ve Jülide Konukoðlu’na armaðan etti. 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com