SAÄžLIK DÃœNYASI

HEKÝMLÝÐE ÝLK ADIM

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diþ Hekimliði Fakültesi tarafýndan GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme” töreninde 74 öðrenci beyaz önlük giyerek, klinik öncesi laboratuar eðitimlerine baþladý.

Törenin açýlýþýnda konuþan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, öðrencilerin büyük bir yarýþma içerisinde çalýþarak, emeklerinin karþýlýðýnda Türkiye’nin güzide üniversitelerinden birinde iyi bir bölüm olarak Diþ Hekimliði Fakültesi’ne geldikleri belirtti. Prof. Dr. Gür, “Daha fazla yorulacaksýnýz. Þimdiye kadar ki çalýþmalarýnýz ideali belirlemeydi bundan sonra da idealinizi gerçekleþtirmek için gecenizi gündüzünüze katma zamaný. Kolay bir meslek deðil. Birkaç açýdan kolay deðil çünkü insan saðlýðýyla uðraþýyorsunuz. En küçük bir ihmaliniz telafisi mümkün olmayan zararlara yol açabilir. Ýkincisi muhataplarýnýz aðrýlý, sancýlý. Gece gündüz demeden kapýnýza gelebilirler. Onlara çok büyük bir özveriyle sabýr göstermeniz gerekiyor. Sizin aðrýnýz olabilir ama iþlem yaparken o aðrýnýzý unutacaksýnýz. Hastalarýnýz belki onlara yaptýðýnýz iyiliðin farkýna varmayacak. Belki sizi incitecekler ama bu mesleðin de böyle zor bir yaný var. Üçüncüsü de bir taraftan teorik derslerle diðer taraftan pratik uygulamalarla geceniz gündüzünüze karýþacak ama bu meslek böyle zaten” diye konuþtu.

 

BEYAZ DÜRÜSTLÜÐÜN RENGÝDÝR

Konuþmasýnýn devamýnda öðrencilere tavsiyelerini sürdüren Rektör Prof. Dr. Ali Gür, þöyle dedi: “Bugün size beyaz önlük giydireceðiz. Beyaz; þeffaflýðýn, duruluðun, temizliðin, nezahatin ve ayný zamanda da dürüstlüðün temsilci rengidir. O yüzden size giydireceðimiz bu gömlekleri, önlükleri asla kirletmeyin. Hayatýnýz boyunca orada bir leke býrakmayýn ki size hastalarýnýz da, hocalarýnýz da güvensin ve toplumda itibarýnýzý her zaman koruyalým.”

 

ÇOCUKLARINIZLA GURUR DUYUN 

Konuþmasýnda töreni izleyen öðrenci ailelerine seslenen Prof. Dr. Gür, “Gerçekten iyi evlatlar yetiþtirdiniz. Akranlarýna göre fark atan ve ayný zamanda toplum tarafýndan da benimsenen bir meslek sahibi olarak bizlerin eline teslim ettiniz. Bu yüzden çocuklarýnýzla ne kadar gurur duyarsanýz azdýr” dedi. Prof. Dr. Gür, öðretim elemanlarýna ise, “Elinize iþlenmeye müsait harika bir pýrlanta, elmas gibi çocuklar teslim edildi. Lütfen onlarý en güzel þekilde iþleyin, bezeyin ve tekrar topluma, vatana, millete saygýlý, inançlarla bezenmiþ vatan sevdasýndan uzak durmayan gençler olarak tekrar topluma kazandýralým” þeklinde konuþtu.

 

PROF. DR. ERCÝYAS, “SORUMLU BÝREYLER OLARAK YETÝÞMENÝZ ÇOK ÖNEMLÝ”

Diþ Hekimliði Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Kamile Erciyas, hekimlik mesleðinin insani, vicdani ve ahlaki sorumluluk gerektirdiðini belirterek, insanlarýn daha saðlýklý, daha mutlu bir yaþam sürmesi amacýný taþýdýðýný söyledi. Konuþmasýnda öðrencilere seslenen Prof. Dr. Erciyas, saðlýklý yaþamýn, her bireyin hakký olduðunu ve günümüzde ki en önemli çaðdaþlýk göstergelerinden biri olduðunu ifade etti. 

Prof. Dr. Erciyas, “Ülkemizin geleceðini þekillendirecek sizlerden, beklentimiz çok yüksek. Mesleðinizi icra ederken farklý durum ve þartlarda çalýþmak zorunda kalabilirsiniz. O nedenle sorunlarý çözme yeteneði ile konanmýþ, etik deðerlere baðlý, öðrenmenin hayat boyu sürdüðüne inanan, hastalarýna karþý saygýlý, anlayýþlý ve sorumlu bireyler olarak yetiþmeniz çok önemli. Gaziantep Üniversitesi Diþ Hekimliði Fakültesi kaliteli eðitimi, eðitici kadrosu, alt yapýsý, en son teknolojiye sahip laboratuvarlarý ve klinikleri ile buna hazýr. Eðitim ve öðretim çalýþmalarýnýzýn yanýnda gerek üniversitemizde gerekse fakültemizde yürütülen sosyal ve kültürel alanlardaki çalýþmalara duyacaðýnýz ilgi ve vereceðiniz katkýlar hayata bakýþýnýzý zenginleþtirir” dedi. 

Dünyamýzýn ve ülkemizin zor bir dönemden geçtiði bugünlerde, vatanýný sevmenin milletine hizmetten geçtiðini ifade eden Prof. Dr. Erciyas, “Sorumluluklarýmýzýn bilinci içinde ve kararlýlýkla çalýþmaya devam etmemiz gerekiyor. Biliniz ki bu kutsal görev ancak bilimsel ve kültürel açýdan yetkin, milli ve manevi deðerlerini koruyan, toplumsal ve sosyal sorumluluk bilinci taþýyan tam donanýmlý bireyler üzerinden yürütülebilen bir görevdir” diyerek, bu ülkenin sizlerin aklýna, cesaretine ve saðduyusuna ihtiyacý olduðunu sözlerine ekledi. 

Konuþmalarýn sonrasýnda hekimliðe ilk adýmý atan 74 öðrenciye Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardýmcýsý Prof. Dr. Avni Gökalp, Diþ Hekimliði Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Kamile Erciyas, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doðan, Þahinbey Araþtýrma ve Uygulama Hastanesi Baþhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, Diþ Hekimleri Odasý Baþkaný Hasan Karabay ve öðretim elemanlarý tarafýndan beyaz önlükleri giydirildi. Törende; Diþ hekimi Serdar Sýralay tarafýndan stand-up gösterisi sunulurken; Diþ Hekimleri Odasý Baþkaný Hasan Karabay da öðrencilere bayrak daðýttý.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com