SAÄžLIK DÃœNYASI

4.Geleneksel Basýn Ödülleri

Geleneksel 4.Basýn Ödülleri Gecesi’ne Sedat Ergin, Yavuz Donat, Abbas Güçlü, Nazlý Çelik, Ýsmail Küçükkaya, Sabiha Doðan gibi ünlü gazeteci ve televizonlarýn yaný sýra Türkiye’nin dört bir tarafýndan Cemiyet Baþkanlarý ve yöneticileri katýldý.

Geceye evsahipliði yapan GGC Baþkaný Ýbrahim Ay, 4.Basýn Ödülleri Gecesi’nde mesleðin duayenlerini aðýrlamaktan büyük mutluluk duyduklarýný belirterek, “Gecemizin en önemli özelliðinden birisi de, üyelerimizin eþleriyle birlikte katýlýyor olmasý. Çünkü meslektaþlarýmýz kadar, deðerli eþleri de ayný cefayý çekiyor” dedi. Anadoluda gazetecilik yapmanýn zorluklarýndan bahseden Ýbrahim Ay bu çileli mesleði icra eden her meslektaþýnýn her türlü ödülü ve övgüyü hak ettiðini ifade etti.

KONUT ÝÇÝN TARÝH VERDÝ

Baþkan Ýbrahim Ay, yapýmý tamamlanan Toki Basýn Konutlarýnýn teslim süreciyle de ilgili bilgi vererek “Biliyorum bu gece benden müjde bekliyorunuz. 3+1 ve 2+1 olmak üzere 14 bloktan oluþan 365 dairelik Toplu Konut Projemizin þu anda inþaatý bitti. Ýnþallah Þubat ayýnýn sonuna doðru anahtar teslim törenini yapacaðýz. Bu projenin gerçekleþmesinde emeði geçenlere bir kez daha teþekkür ediyorum” dedi.

GGC VEFAYI GÖSTERDÝ

Ýbrahim Ay, gecede bir de açýklama yaparak, hayatýný kaybeden, aramýzdan ayrýlan meslektaþlarýmýzýn isimlerini, 14 bloktan oluþan Basýn Konutlarý’nda yaþatacaklarýný açýkladý. Ýbrahim Ay, bu kapsamda, geçtiðimiz aylarda, genç yaþta aramýzdan ayrýlan Feray Þahin’in isminin de yaþatýlacaðý müjdesini verdi.

Ay, yarýþmaya katýlým saðlayan tüm meslektaþlarýný tebrik ederek, gecede ödül alan-alamayan herkesi tebrik etti. Ayrýca, Jüri’yi oluþturan Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Genel Baþkan Vekili Mehmet Ali Dim’in þahsýnda Cemiyet Baþkanlarýna teþekkür etti.

MEHMET ALÝ DÝM ÖVGÜ YAÐDIRDI

Geceye katýlan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Baþkanvekili Mehmet Ali Dim ise, Ýbrahim Ay’ýn Türkiye’nin genç genç Cemiyet Baþkaný olmakla birlikte, yaþýndan daha büyük ve büyük özveri ve cesaret isteyen projelere imza attýðýný, bunun da her türlü takdire þayan olduðunu söyledi. Dim “Buraya her geldiðimde heyecanla Gaziantep’i izliyorum ve geliþmeleri takip ediyorum. Gaziantep gerçekten güzel yönetiliyor. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na üye Anadolu’da örgütlü 77 Gazeteciler Cemiyeti var. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti bunlarýn en önemlilerinden bir tanesi” ifadesini kullandý.

FATMA ÞAHÝN “ÝÞÝMÝZÝN YÜZDE 20’SÝ TEKNÝK, YÜZDE 80’Ý ÝLETÝÞÝM”

Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin ise bilgi ve teknoloji çaðýnda yaþadýklarýný belirterek, “Bilgi ve teknoloji çaðýnýn bütün fýrsatlarýný hep birlikte kullanýyoruz. Þu anda baðýmsýz, tarafsýz þekilde habercilik yapmak, haberleri doðru anlatmak ve bizim ülkemizin ulaþmaya çalýþtýðý hedeflere baktýðýmýz zaman demokratikleþme, yerelleþme ve sivilleþmedir. Burada en önemli þeyde iletiþimdir. Ýletiþim kanallarýný açýk tutmaktýr. Benim çalýþma arkadaþlarýma her gün söylediðim bir þey var. Bu iþin yüzde 20’si teknik. Yüzde 80’i iletiþim. Bizim yaptýðýmýz iþleri topluma doðru anlatmamýz en büyük ihtiyacýmýz. Sizinde bu doðru bilgiyi topluma anlatýp toplumdan gelen bilgiyi bize anlatmanýz yani aramýzda bir gönül köprüsü olmanýz o kadar mühim ki o yüzden ben sizi çok önemli bir ikiz kardeþ olarak görüyorum” diye konuþum.

MEHMET GÖKDAÐ “BASIN ÖZGÜR OLURSA, DEMOKRASÝ GÜÇLÜ OLUR”

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdað ise basýnýn 4. gücünü yerine getirebilmesi için özgür olmasý gerektiðine dikkat çekerek, “Basýn ne kadar özgürse demokrasi o kadar güçlüdür. Demokrasi ne kadar geliþmiþse basýn da o kadar özgürdür. Basýný özgür olmayan toplumlarýn özgürlüðünden söz etmek oldukça güçtür” ifadelerini kullandý.

NEJAT KOÇER “BAÞARILARIMIZI SÝZLERLE BÝRLÝKTE KAZANDIK”

Daha sonra söz alan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de, Gaziantep’in  milli mücadele ruhunu 96 yýldýr kaybetmeden ülkesinin geleceðine katký koyan bir þehir olduðunu belirtti. Koçer “Gaziantep, Türkiye’nin ihracatta 5. þehri yarattýðý 300 bin kiþilik istihdam gücüyle Türkiye’nin istihdamda 8. þehri. Dünya’da Gastronomi þehirler aðýnda 8 þehirden bir tanesi. Dünyanýn 170 ülkesine ihracat yapan ve yine markalaþma sürecinde Türkiye’de en fazla marka tescili yaptýran 6. þehir. Endüstriyel tasarýmda 8. þehir ve bir çok konuda ilk 10’a giren bir marka þehir olarak kazandýðý bu deðerleri ve bu gücü sizlerin deðerli katkýlarý ve Gaziantep’in tanýtýlmasýyla ilgili deðerli katkýlarýnýzla elde etti. bu þehir bir þey baþardýysa, bir noktaya geldiyse birlikte baþardýk” dedi.

ÇÝÐDEM KARAASLAN “GAZÝANTEP BAMBAÞKA BÝR ÞEHÝR”

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Çiðdem Karaaslan, törendeki konuþmasýnda, þehirleri anlatmanýn birçok yolu olduðunu ancak Gaziantep´in bambaþka bir ruhla insanlarý karþýladýðýný dile getirdi. Þehirdeki yöneticilerin de kente vizyon çizebilmek adýna önemli adýmlar çizdiðini dile getiren Karaaslan, "Tarihin hissettirdiði duygularý yoðun hissettiðimiz bir þehir Gaziantep. Bu anlamda tüm emek verenlere teþekkür ederim" dedi. Karaaslan, Gaziantep´te çok güçlü bir iletiþim de olduðunu vurgulayarak bu anlamda kentteki gazetecilerin de önemli bir misyon üstlendiðini kaydetti. Þehrin ve ülkenin geleceði için gazetecilerin büyük bir güç olduðunu aktaran Karaaslan, "15 Temmuz da bunun bir örneði. O yüzden bu kadar omuz omuza ve dik durmuþken siz gazetecilerin varlýðý da sadece siyaset için deðil ülkemiz için de önemli birer deðerdir" diye konuþtu.

ÝÞTE ÖDÜL ALAN ÝSÝMLER...

MAKALE KATEGORÝSÝ

1 - Hüseyin Küpeli ( Telgraf Gazetesi)

2 - Çetin Pekmezci ( Güneþ Gazetesi)

3 - Güneþ Doðdu Soylu ( Dünya Gazetesi) 

HABER KATEGORÝSÝ

1- Zuhal Kocalar ( Anadolu Ajansý)

2 - Narin Demirci ( Oluþum Gazetesi)

3 - Ahmet Atmaca ( Denge Gazetesi)

RÖPORTAJ KATEGORÝSÝ

1 - Mansur Yalvaç ( Referans Gazetesi)

2 - Tayyar Þafak Salýcý ( Face Dergisi)

3 - Ali Okan Çelik ( Telgrfa Gazetesi)

TV HABERCÝLÝÐÝ KATEGORÝSÝ

1 - Lider Olgun ( Ýhlas Haber Ajansý)

2 - Ata Gündüz Kurþun ( A Haber )

3 - Mustafa Kanlý ( Doðan Haber Ajansý)

FOTOÐRAF KATEGORÝSÝ

1 - Ensar Özdemir ( Anadolu Ajansý)

2 - Mücahit Yolcu ( Doðan Haber Ajansý)

3 - Mehmet Bulut ( Ýhlas Haber Ajansý)

SAYFA TASARIMI

1 - Hüseyin Akçaay ( Oluþum Gazetesi)

2 - Enes Güllü ( Telgraf Gazetesi)

3 - Senaullah Ýkier ( Artý Haber Gazetesi)

RADYO YAYINCILIÐI KATEGORÝSÝ

1 - Adil Yeter ( Þafak FM)

2 - Dicle Atýlmýþ ( Þirinnar FM)

3 - Hakan Yeter ( Kilim FM)

ÖZEL ÖDÜLLER VERÝLDÝ

Gecede, geçtiðimiz aylarda, genç yaþta aramýzdan ayrýlan, basýn sektöründe de emekleri bulunan Feray Þahin anýsýna babasý Gazeteci Bekir Þahin ile ailesine özel ödül takdim edildi.

Ayrýca, engelli olmanýn zorluklarýný aþarak, basýn mesleðine hizmet eden Memik Çýbýkçý’ya da ödül takdim edildi.

25 yýlý aþkýn süredir uydu yayýncýlýðýnda Gaziantep’in sesini duyuran Olay TV’ye de özel ödül verildi. Ödülü Olay TV adýna Mustafa Özzorlar, Abdulkadir Konukoðlu’nun elinden aldý.

GGC Yönetim Kurulu, Jüri Üyeleri Mehmet Ali Dim, Mikail Pelit, Veysi Ýpek, Kemal Sayýn ve Cafer Esendemir’e katkýlarýndan dolayý plaket takdiminde bulundu.

YEÞÝM SALKIM COÞTURDU

Gecenin sonunda ise Yeþim Salkým sahne aldý. Ünlü sanatçý, söylediði birbirinden güzel þarkýlarla davetlileri zaman zaman duygulandýrdý, zaman zamanda coþturdu. Salkým’ýn yaptýðý espriler de davetlilere neþeli dakikalar yaþattý.

Konser esnasýnda, Fatma Þahin ve Füsun Koçer ünlü sanatçýya kutnu kumaþýndan þal hediye etti.

GGC Baþkaný Ýbrahim Ay ise Yeþim Salkým ile birlikte gecenin sunucularý Ýlker Kurt ve Dilay Korkmaz’a fincan takýmý hediye etti.

ÇELED UÞAGLAR GÜLDÜRDÜ

Gecede kýsa bir oyun sahneleyen Çeled Uþaglarýn özellikle gazetecileri hiciv eden parodisi bol alkýþ aldý. Bu arada Gaziantep’in kültür ve sanatýna katkýlarýndan dolayýda Çeled Uþaglar Genel Yayýn Yönetmeni Orhan Uslu’ya da özel plaket verildi.

KÝMLER KATILDI?

Geceye Gaziantep Vali Yardýmcýsý Uður Aladað, AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Çiðdem Karaaslan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdað, Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin’in yaný sýra 26.Dönem Ankara Milletvekili Nevzat Yýlmaz, 24.Dönem Diyarbakýr Milletvekili Mine Lök Beyaz, Çevre Þehir ve Kültür Baþkan Yardýmcýlarý Mustafa Kurt ve Mustafa Kenan Yýlmaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Baþkan vekili Mehmet Ali Dim, Hürriyet Gazetesi’nde bir dönem Genel Yayýn Yönetmenliði de yapan ve halen bu gazetede yazar olarak mesleðini sürdüren Sedat Ergin, Milliyet Gazetesi Eðitim Editörü ve Yazarý Abbas Güçlü, Fox TV Çalar Saat Programý’nýn sunucusu Gazeteci Ýsmail Küçükkaya, Star Haber Genel Yayýn Yönetmeni ve Ana Haber Sunucusu Nazlý Çelik ve Milat Gazetesi Yazarý Sabiha Doðan, FOX TV editörü Necdet Yýldýrým, Sabah Gazetesi Yazarý Yavuz Donat, Sabah Gazetesi Ankara Yayýn Yönetmeni Osman Altýnýþýk, RATEM Baþkaný Yusuf Gürsoy, farklý illerin Gazeteciler Cemiyet Baþkanlarý ulusal ve yerel gazeteciler ile davetliler katýldý.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com