SAÄžLIK DÃœNYASI

PLAZMA ENERJÝSÝ ÝLE CÝLT YENÝLEME

SANKO Üniversitesi Sani Konukoðlu Hastanesi Uygulama ve Araþtýrma Merkezi Cilt Hastalýklarý Polikliniðinde, “Plazma Enerjisi Ýle Cilt Yenileme Cihazý Beautyteck” kullanýlmaya baþlandý.

 

SANKO Üniversitesi Týp Fakültesi Cilt Hastalýklarý Anabilim Dalý Öðretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Elif Yýldýrým, plazma enerjisinin, uygulandýðý bölgede ortamda gaz halinde bulunan azot ve su buharýnýn yüksek enerji ile plazma haline dönüþtürülmesi sonucu ortaya çýkan etki olduðunu söyledi.

 

Etkileþim sonucu oluþan iyon bulutunun, cilt yüzeyini etkileyerek, çok hýzlý yenilenme saðladýðýný belirten Yrd. Doç. Dr. Yýldýrým, “Beautyteck, alt ve üst göz kýrýþýklýklarýndan þikayetçi olmasýna raðmen ameliyat olmak konusunda kararsýz kiþilerde, yüzde ‘smoker line’ olarak da ifade edilen üst dudak kýrýþýklýðý, boyun - kulak önü çizgilerinden ve kýrýþýklýklarýndan, güneþ ve hamilelik lekelerinden, akne skarý gibi yara izlerinden þikayetçi olanlarda, yaþ ve cinsiyet farký olmaksýzýn kullanýlabiliyor” dedi.

 

ÇALIÞMA SÝSTEMÝ

Beautyteck’in cihazla cilt arasýndaki potansiyel farkýný kullanýp, havadaki oksijeni plazma enerjisine dönüþtürdüðünü ve ortadan kaldýrýlmak istenen lezyona deðmeden bir ark oluþturmak suretiyle, dokuyu süblimleþtirerek (buharlaþtýrarak) etkileyen bir sistem olduðuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Yýldýrým, “Yani bir nevi gücünü havadan alarak, hastayý enerjinin 4.’üncü hali olan plazma enerjisi ile tedavi ediyor” diye konuþtu.

 

AVANTAJLARI

Botox gibi uygulamalarýn yapýlmasýna raðmen bazen göz kapaklarýnda sarkmalarýn ve kýrýþýklýklarýn kalabildiðine vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Yýldýrým, “Beautyteck, genç yaþlarda bu nedenden dolayý tercih edilebilecek bir yöntem. Düþük göz kapaklarýnda da uygun vakalarda yaþa baðlý olmaksýzýn çözüm sunabiliyor” ifadelerine yer verdi.

 

Baþlý baþýna bir sorun olan lekelere karþý, çeþitli kozmetikler, ilaçlar kullanýlmasýna, lazer yapýlmasýna karþýn sonuç alýnamadýðýný kaydeden Yrd. Doç. Dr. Yýldýrým, bu tür durumlar için Beautyteck’in avantajlarýný þöyle özetledi:

 

“Beautyteck ile plazma enerjisi yüzeysel lekelerde tek seansta, derin yani dermal olan lekelerde ise iki-üç seansta çözüm olabiliyor. Elbette leke tedavilerinin tümünde olduðu gibi çok iyi bir güneþ koruyucu kullanmak gerekiyor. Sadece lokal anestezik kremlerle uyuþturularak yapýlabilmesi ve kýsa sürede iyileþme saðlamasý, aðrý ve acý gibi iþlem sonrasý sorunlarý olmamasý ile Beautyteck, hasta konforu açýsýndan da avantajlar saðlýyor. Belirlenen bir yan etkisi olmamasý da bir diðer avantaj.

 

Dolgu ile kýrýþýklýklarýn giderilmesinde zorluk yaþanan dudak üstü sigara çizgilerinin tedavisinde alýnan olumlu sonuçlar bulunuyor. Boyun bölgesi kýrýþmalarý ve sarkmalarý da bu yöntemle sorun olmaktan çýkýyor. Ortalama olarak ayda bir yapýlan seanslarla tek ila üç seans arasýnda izlerden ve kýrýþýklýklardan kurtulmak mümkün. Gençlerde ve kýrýþýklýklarý henüz ameliyat olma seviyesine gelmemiþ göz kapaklarýnda, tek seans da yeterli olabiliyor. Kiþinin ve kýrýþýklýklarýn durumuna göre seans süreleri deðiþiklik gösteriyor. Durumuna göre gerektiði zamanlarda uygulanabilme olanaðý sunmasý da yöntemin diðer bir avantajý.”

 

KALICILIK DURUMU

Göz kapaðý için ameliyat olunan durumlarda 5-10 yýl kalýcýlýk saðlanabildiðini anlatan Yrd. Doç. Dr. Yýldýrým, sözlerini þöyle sürdürdü:

 

“Tedavisi her zaman için zor olan lekeler için uygulandýðýnda çok iyi korunurlarsa ayný yerde tekrarý oluþmuyor. Kýrýþýklýklar içinse yaþa ve duruma baðlý olarak 1-2 sene ortalama süre verilebiliyor. Akne ve yara izi gibi skar (doðal bir yaralanmanýn ya da bir ameliyat sýrasýndaki cerrahi insizyonun ‘keserek açma’ ardýndan, derinin dermis tabakasýndaki yaralanmanýn doðal bir sonucu olup, iyileþme sýrasýnda fonksiyonel deri dokusunun bað dokusu ile yer deðiþtirmesi sayesinde ortaya çýkan bir belirti, bir izdir) dokularýnda tekrarlama görülmüyor. Yüzeyel benlerde ve siðil gibi lezyonlarda da tekrarlama beklenmiyor.”

 

KULLANIM ALANLARI

Yrd. Doç. Dr. Yýldýrým, Beautyteck’in kullaným alanlarý þu þekilde sýraladý:

“Üst-alt göz kapaðý kýrýþýklýklarý,

Göz çevresi kaz ayaklarý,

Dudak üstünde oluþan çizgi ve kýrýþýklýklar

Kulak önü kýrýþýklýklarý,

Akne skarlarý ve akneler,

Ciltten kabarýk lezyonlar,

Ciltte lekeler,

Siðil-et benleri,

Yara veya ameliyat kesi izi,

Yað kistleri,

Karýn çatlak çevresi kýrýþýklýklar.”

 

SANÝ KONUKOÐLU HASTANESÝ UYGULAMA VE ARAÞTIRMA MERKEZÝ

Çaðdaþ hastane yönetimi anlayýþýyla yönetilen ve saðlýkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanede, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarlarý, Radyoloji, Nükleer Týp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boðaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göðüs Hastalýklarý, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalýklarý, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalýklarý, Kadýn Hastalýklarý ve Doðum, Nöroloji, Psikiyatri, Göðüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarý, Obezite ve Metabolik Cerrahi Kliniði ve Üremeye Yardýmcý Tedavi Merkeziyle uzman taný ve tedavi yöntemleri uygulanýyor.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com