SAÄžLIK DÃœNYASI

Saðlýk ve Sosyal Hizmet Çalýþanlarý Sendikasý (Saðlýk-Sen) Genel Baþkaný Metin Memiþ, Saðlýk-Sen Gaziantep Þubesi Ýl Divan toplantýsýna katýldý. Memiþ, Gaziantep ve Suriye sýnýrýnda bulunan illerdeki saðlýk personeli sayýsýnýn yetersiz olduðunu belirterek, "Saðlýk çalýþanlarýnýn yükü çok aðýr. Acilen personel alýmý yapýlmalý ve saðlýkta dönüþümün kahramanlarý olan saðlýk çalýþanlarýnýn yükü hafifletilmelidir" diye konuþtu.

Saðlýk-Sen'in il divan toplantýsýna Genel Baþkan Metin Memiþ'in yanýnda Genel Baþkan Yardýmcýsý Hikmet Bayar, Memur-Sen Gaziantep Ýl Baþkaný Ahmet Gök, Memur-Sen'e baðlý sendikalarýn þube baþkanlarý, komþu illerden gelen Saðlýk-Sen Þube baþkanlarý ve saðlýk çalýþanlarý katýldý.

ARTIK ESKÝ TÜRKÝYE YOK

Memiþ, toplantýda yaptýðý konuþmada, Türkiye'nin artýk oyuna gelmeyen, oyunlarý bozan ve oyun kuran bir ülke haline geldiðini söyledi. Memiþ, þöyle devam etti: "Suriye ile yaþanan savaþta, Türkiye’nin burada rol almasýný hazmedemeyen içimizde maalesef siyasetçiler var ve bunu siyaset malzemesi yapan siyasetçiler var. Vicdan sahibi olmayan siyasetçiler var maalesef. 911 kilometre sýnýrýmýz olan, hemen dibinizde sizin de Suriye üzerinde on binlerce kilometre üzerinden gelip, orada pay almak için mücadele eden devletler olacak. Eskiden kenardan bakýyordunuz, siz satranç oynamayý bilmiyordunuz, yine kenardan bakalým denilecek. Kusura bakmayýn. Türkiye artýk eski Türkiye deðil. Türkiye yeniden uyanýyor ve bugün Türkiye artýk satrancý kenardan izleyen deðil, satrancý en iyi oynayan bir ülkedir.

Bugün Türkiye oyunlarý bozan, oyunlarýný kuran bir ülkedir ve yedi düvelin hamlesine raðmen, Türkiye Suriye’de önemli bir rol üstlenmiþ ve bugün hem sýnýr güvenliðimizi, hem de Suriyeli kardeþlerimizin ülkelerine dönmesi noktasýnda önemli adýmlarý, önemli inisiyatifleri hep beraber almýþ bir ülkedir. Biz millet olarak artýk uyandýk, artýk daha diri olacaðýz. Artýk millet olarak çocuklarýmýzý daha bilinçli yetiþtireceðiz, vatansever yetiþtireceðiz, dürüst insanlar olarak yetiþtireceðiz ve bu ülkeyi hiç kusura bakmayýn size teslim etmeyeceðiz."

SAÐLIK HÝZMETLERÝNDEKÝ MEMNUNÝYETÝN GERÇEK MÝMARI SAÐLIK ÇALIÞANLARIDIR

Memiþ, Türkiye'nin yedi düvelin hamlesine raðmen Suriye'de önemli rol üstlendiðine dikkati çekerek, bugün hem sýnýr güvenliði hem de Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri noktasýnda önemli adýmlar atýldýðýný vurguladý.

15 Temmuz darbe giriþiminde korkarak deðil, kefenini diyerek mücadele eden lidere sahip olduklarýný anlatan Memiþ, "15 Temmuz gecesinde bir yerlere gizlenerek deðil, kefenini giyerek milletin önüne çýkan Cumhurbaþkanýmýz, Kudüs meselesinde de yine kefenini giyerek, 7 düvele meydan okuyarak, 'Doðu Kudüs, Filistin'in baþkentidir.' diyerek meydan okudu ve arkasýndan da Birleþmiþ Milletlere o kararý çýkarttýrdý." þeklinde konuþtu.

GAZÝANTEP'TEKÝ SIKINTILARI ÇOK ÝYÝ BÝLÝYORUM

Torba yasa hazýrlýðý olduðunu hatýrlatan Memiþ, nöbet ücretlerinin yeniden yüzde 50 artýrýmla ödenmesi taleplerini bakanlýða ilettiklerini dile getirdi.

Saðlýk alanýndaki personel yetersizliðine de deðinen Memiþ, konuþmasýný þöyle tamamladý:
"Özellikle Gaziantep'te yaþanan sýkýntýlarý çok iyi biliyorum. Suriyeli kardeþlerimize de hizmet veriliyor. Personel çok yetersiz, arkadaþlarýmýzýn caný çýkýyor artýk. Saðlýktaki memnuniyetin gerçek mimarlarý saðlýk çalýþanlarýdýr. 'Lütfen, artýk 6, 7, 8 binli alýmlar yaparak deðil, 30, 40, 50 binli alýmlar yaparak bir an önce personel istihdamý sorununu çözün' talebimize Bakanlýk kulak verdi. 36 bin saðlýk çalýþaný alýnacak. Hekim sayýlarýyla birlikte son açýklamaya göre 55 bin saðlýk personeli alýnacak ki bu sayý, son yýllardaki en yüksek personel alýmý olacak. Ýnþallah bu þekilde 3-4 defa personel alýmýyla istihdam sorunu kalkmýþ olacak ve saðlýk çalýþanlarýmýzýn da iþ yükü azalacak. Nitelikli, kaliteli saðlýk hizmetinin verilmesine katký sunulmuþ olacak."

ARAYICI: HÝZMETLÝLER MEMUR KADROSUNA ALINMALI

Saðlýk-Sen Gaziantep Þube Baþkaný Mehmet Ali Arayýcý da,  genel kurulda yaptýðý konuþmada, Saðlýk-Sen'in yetkili hale gelmesiyle yýllardýr bekleyen sorunlarýn çözüldüðünü, saðlýk çalýþanlarýnýn mali ve özlük haklarýnda önemli iyileþtirilmelerin yaþandýðýný söyledi. Arayýcý, taþeronlarýn kadroya alýnmasýnýn ardýndan þimdi de vekil ebe ve hemþirelere de kadro verilmesini istedi. Baþkan Arayýcý þöyle devam etti: "Vekil ebe ve hemþirelerin yanýnda saðlýk kurum ve kuruluþlarýnda Yardýmcý Hizmetler Sýnýfýnda görev yapan hizmetli personelin kadro sorunu bulunmaktadýr. Bu personelin kadrosu hizmetli ama bunlar uzun yýllardýr memur gibi çalýþýyorlar. Memur gibi çalýþýyorlar ama hizmetli maaþý alýyorlar. Bu önemli hak kaybýnýn giderilmesi için hizmetli kadrosundaki arkadaþlarýn Ýdari Hizmetler Sýnýfýna alýnmasýný istiyoruz. Diðer taraftan kamu dýþý aile saðlýðý elemanlarý da hükümetimizden kadro bekliyor" þeklinde konuþtu.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com