SAÄžLIK DÃœNYASI

GAÜN Saðlýk Çalýþanlarýndan Afrin Zeytin Dalý Harekâtýna Destek

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Týp Fakültesi Öðretim Üyeleri ve çalýþanlarý, Afrin Zeytin Dalý Harekâtýna destek amacýyla bir araya geldi. GAÜN Þahinbey Araþtýrma ve Uygulama Hastanesi, Saðlýk Sen Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Þubesi, Hak-Ýþ Gaziantep Ýl Baþkanlýðý ve Eðitim Bir-Sen Üniversite temsilciliði iþbirliðiyle düzenlenen törende; Rektör Prof. Dr. Ali Gür ve Saðlýk Sen GAÜN Þube Baþkaný Cuma Kerkez tarafýndan basýn açýklamasý yapýldý. 


GAÜN Þahinbey Araþtýrma ve Uygulama Hastanesi önünde toplanan öðretim üyeleri, hemþire ve diðer saðlýk personelleri, Türk Bayraðý açýp, ellerindeki Türk Bayraklarýný sallayarak sýk sýk slogan attý.


Törende konuþan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “millet olarak bir tarih yazýyoruz” diyerek baþladýðý konuþmasýnda, “Tarihten gelen gücümüzle bugün Ortadoðu’dayýz, Afrika’dayýz, Uzakdoðu’dayýz, Asya’dayýz, Balkanlardayýz. Oralarda hem izimiz hem de itibarýmýz var. Böyle bir millet olmak bize bir iftihar vesilesidir. Biz sadece Ortadoðu coðrafyasýný deðil ayný zamanda dil, din, ýrk ayrýmý yapmadan nerede bir mazlum ve maðdur millet, halk varsa onlarýn yanýndayýz, yaný baþýndayýz” dedi.


AFRÝN TÜRKÝYE’NÝN MASAYA VURDUÐU BÝR YUMRUKTUR

Tarih boyunca gittiðimiz yerlerde hep adaleti getirdiðimizi; Selçuklularda, Osmanlýlarda Selahaddin Eyyubilerde nerde var olduysak orada ihtiþam olduðunu vurgulayan Prof. Dr. Gür þunlarý söyledi: “Dil, din,  ýrk ayrýmý yapmadan huzur ve barýþ içerisinde yaþandý. Bugün vatanýmýzda, Gaziantep baþta olmak üzere bir ensar ruhuyla Suriye’den gelen kardeþlerimizin Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Ezidi olmasýna bakmadýk ve onlarýn hepsine kucak açtýk. Bizim için çünkü onlarýn tek özelliði vardý; maðdurdular, mazlumdular ve yardýma ihtiyaçlarý vardý. Bütün dünya sus pus olmuþken bütün dünya oraya müstemleke olarak bakýp, orayý iþgal etmek üzere gitmiþken biz yardým elimizi uzattýk. 3 milyon 200 bin Suriyeli kardeþlerimizi baðrýmýza bastýk. Gaziantep, Kilis bu konuda Þanlýurfa ile birlikte çok büyük bir vicdan muhasebesi yaptý ve bu insanlara harika bir kadirþinaslýk oluþturdu. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn dik duruþuyla, ordumuzun teçhizat, milli yerli donanýmýyla ve kararlýlýðýyla Afrin’de bir operasyon yapýyoruz ve bu operasyon sadece Afrin için deðildir. Aslýna bakýldýðýnda bütün dünya maðdurlarýnýn baþýnýn dik olmasý için Türkiye’nin masaya vurduðu bir yumruktur. Orada çarpýþan Mehmetçiklerimiz, þehit olanlarýmýz, gazilerimiz yalnýz deðil. Biz aydýnlar, üniversiteler, hastaneler olarak her türlü imkânýmýzý onlara seferber ediyoruz. Hastanemiz bu konuda bütün imkanlarýyla onlarýn hizmetindedir ve de olacaktýr zaten.”

 

ORDUMUZ, HUZUR VE ADALET ÝÇÝN GÝDÝYOR

Prof. Dr. Gür konuþmasýný þöyle tamamladý: “Dün rektörlerle beraber Kilis’teydim. Orada kardeþlerimize Afrin’deki Mehmetçiðimize ve Suriye Özgür Ordusu’nun müntesiplerine destek vermek için aydýn olarak oradaydýk. Birileri bu milletin baðrýndan çýktýðýný söylerken yerlilik ve millilikten uzak tamamen bu vatana ihanet edenlerle bir araya gelerek kendilerini aydýn zannediyorlar. Hayýr, aydýnlar, üniversiteler burada ve en önemlisi de bu iþin bir parçasý olarak oraya giden ordumuz baþta olmak üzere huzur ve adalet için gidiyor. Biz hiçbir zaman ne Balkanlarda ne Ortadoðu’da ne Asya’da ne Uzakdoðu’da asla sömürü yapmadýk. Oralara sadece adalet götürdük. Bizim tek hedefimiz var ordumuz olarak Afrin baþta olmak üzere devamýnda Münbiç’te huzuru, barýþý ve toprak bütünlüðünü saðlayarak ülkemize gelen tehditleri yok etmek. Ben bunu gördüm. Afrin operasyonu baþlamadan iki gün önce El-bab’a gittim. 300 bin insan yaþýyor huzur, barýþ içerisinde.  Ondan 15 gün önce de Cerablus’a gittim ve orada da 60 bin Suriyeli kardeþimiz yaþýyor huzur ve barýþ içerisinde. Ýþte bizim istediðimiz de bu. Orada huzur, barýþ ve güvenlik olsun ki buradaki kardeþlerimiz vatan hasreti çekmesinler. Ülkelerine, yurtlarýna güven içerisinde dönsünler. Ýþte bu yüzden Türkiye sadece kendi sýnýrlarýný korumakla mükellef deðil ayný zamanda sýnýr ötesinden gelecek olan terörizmi, PKK’sý, YPG’si veya DAEÞ’Ý, FETÖ’sü içeriden ve dýþarýdan tüm hainlere karþý yekvücut milli birlik beraberlik içerisinde mücadele azminde ve kararlýlýðýndadýr. Bu yüzden ordumuza Allah muzafferiyet versin. Þehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de Allah þifa versin.” 


TERÖRLE MÜCADELEDE BÜYÜK BÝR ADIM ATILDI

Saðlýk Sen GAÜN Þube Baþkaný Cuma Kerkez de, “Ülkemizin güney sýnýrýnda, Emperyalist-Siyonist Amerika’nýn PKK artýðý PYD – YPG denen eli kanlý terör örgütünü himaye ederek hemen yaný baþýmýzda sözde bir devletçik kurdurma çabasýnda olduðuna hepimiz þahidiz. Türkiye’ye diz çöktürmek isteyenlerin hüsrana uðradýðý Zeytin Dalý Harekâtýyla terörle mücadele sürecinde büyük bir adým atýldý, içimizdeki bazý hain yapýlar bu sürece darbe vurmak istediler. Ülkemiz, terör ve terör örgütleriyle bir mücadele içinde. Milletimiz bütün unsurlarýyla bu mücadelede devletinin yanýnda yer alýyor. Bu mücadelemiz, terör unsurlarý tamamýyla yok edilene kadar sürmelidir” þeklinde konuþtu.


“Ülkemizin bölünmez bütünlüðüne kastedecek, milletimizi huzursuz edecek, geleceðimizi tehdit edecek hiçbir çapulcuya, anarþiste, teröriste, haine, kalleþe pabuç býrakacak deðiliz” diyen Kerkez,  “Gerekirse canýmýzý, kanýmýzla ecdadýmýzýn bu vatan topraklarýný koruduðu gibi ülkemizi korumaya hazýrýz. Terör odaklarýna karþý bu haklý mücadelede yüreðimiz Türk Silahlý Kuvvetlerimizle birliktedir. Dileðimiz, kahraman Mehmetçiðimizin zaferi ve yuvalarýna sað salim dönmeleridir. Zeytin Dalý Harekâtý sayesinde sýnýrlarýmýzda barýþýn ve huzurun kalýcý olacaðýna inanýyoruz” ifadelerinde bulundu.


Törene; Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardýmcýlarý Prof. Dr. Metin Bedir, Prof. Dr. Þehmus Demir, Prof. Dr. M. Avni Gökalp, Þahinbey Araþtýrma ve Uygulama Hastanesi Baþhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doðan, Genel Sekreter Yardýmcýlarý Mehmet Ali Eminoðlu, Nuh Okumuþ, Saðlýk Sen Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Þubesi, Hak-Ýþ Gaziantep Ýl Baþkanlýðý ve Eðitim Bir-Sen Üniversite temsilcileri ile Týp Fakültesi Öðretim Üyeleri ve çalýþanlarý katýldý. 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com