SAÄžLIK DÃœNYASI

Göze býçak deðmeden bir dakikada tedavi

Geliþen teknoloji ile saatler süren ameliyatlar dakikalara indi. Göz ameliyatlarýnda kullanýlan çeþitli lazer yöntemlerini anlatan Özel Göznuru Göz Hastanesi doktorlarýndan Op. Dr. Erhan Tümer, bir dakika gibi kýsa bir sürede miyop, hipermetrop ve astigmatizm gibi görme kusurlarý düzeltilip gözlüklerden kurtulmanýn artýk mümkün olduðunu açýkladý.

 Özel Göznuru Göz Hastanesi doktorlarýndan Op. Dr. Erhan Tümer, geliþen teknolojilerle bu iþlemlerin 10-15 dakika sürdüðünü, gözlük ve kontakt lenslerden kurtulmak için kullanýlan son teknolojileri ve kimlere uygulanabileceðini anlattý. Miyop, hipermetrop ve astigmatizma gibi göz bozukluklarýnýn lazerle tedavisine “Excimer lazer” adý verildiðini dile getiren Op. Dr. Erhan Tümer, günümüzde lazer tedavisinde en üstün teknolojilerinden birinin excimer lazer’in olduðunu ifade etti.

KÝMLER BU TEDAVÝYÝ OLABÝLÝR?

Kornea cerrahisi olmak için uygun yaþa gelmiþ herkese uygulanmasý mümkün bir tedavi olduðunu söyleyen Op. Dr. Erhan Tümer, “Bu tür lazer cerrahisinin uygulanamayacaðý durumlar var, örneðin keratokonus hastalarý. Bu tür hastalar için lameller lazer cerrahileri yapýlmasý sakýncalýyken bu tür bir lazer tedavisi korneayý güçlendirici çapraz baðlama tedavisi ile birleþtirilerek uygulanabiliyor. 1 derecenin altýndaki miyop hastalarda etkinliði biraz daha az. Bir de bazý hipermetrop hastalarda diðer bazý lazer tedavileri daha etkin olabiliyor. Kabaca lazer tedavisi için uygun olan herkese uygulanabilen bir tedavi. 18 yaþýný doldurmuþ olanlarýn, son 1 yýl içinde göz numaralarý sabit kalanlarýn ve göz yapýsý lazere uygun olan hastalarýn bu yöntemle tedavi olabileceðine dikkat çekti.

LAZER TEDAVÝLERÝNDE TEMEL AMAÇ KORNEANIN YENÝDEN ÞEKÝLLENDÝRÝLMESÝ

Ýlk olarak bilgisayarlý göz numarasý ölçümü yapýlmasý gerektiðinin altýný çizen Op. Dr. Erhan Tümer, gözlüklü ve gözlüksüz görme seviyesinin ölçülüp, göz numaralarýnýn teyit edilmesi gerektiðine dikkat çekti. Gözün mikroskopla muayenesini (biyomikroskopi) takiben, kornea topografisi (kornea haritasý incelemesi) ve kornea kalýnlýðý ölçümü (pakimetri) alýnmalýdýr diyen Tümer, bu iþlemlerin sonrasýnda gözde “aberrasyon” denen ve görme kalitesini bozan kusurlarýn miktarýnýn tespit edilmesi için dalga cephesi (“wavefront”) analizi uygulanmasý gerektiðini vurguladý. Göz içi basýncýnýn ölçülmesi, göz bebeði geniþliðinin ölçülmesi ve göz bebeðini geniþleterek gözün retina (sinir) tabakasýnýn incelenmesi ile tetkiklerin sonlandýrýlabileceðini sözlerine ekleyen Tümer, Lazer tedavilerindeki temel amacýn korneanýn yeniden þekillendirilmesi olduðunu ve bunun için excimer lazerin kullanýldýðýný belirtti.

LAZER SONRASI NUMARALAR 3 AY ÝÇÝNDE SABÝTLENÝR

Ýþlemden sonra gözlerin bandajlanmadýðýný, sadece koruyucu gözlük takýldýðýný dile getiren Op. Dr. Erhan Tümer, operasyondan yarým saat sonra son kez göz kontrolü yapýldýðýný, kontrolden sonra hastalarýn hastaneden ayrýlabileceðini ifade etti. Operasyon sonrasý 3 - 4 saat boyunca gözlerde yanma, batma, yaþarma, ýþýk hassasiyeti ve gözleri kapalý tutma ihtiyacý olabileceðini söyleyen Tümer, bu sürenin ardýndan net görmeye baþlandýðýný, ertesi gün araba kullanabildiðini, spor, makyaj ve banyo yapýlabileceðini vurguladý. Tümer lazer sonrasý numaralar 3 ay içinde sabitlenir ve sonra deðiþmez. Ancak bilgisayar kullanýmý çok olanlarda uzun yýllar içinde ufak da olsa yeni derece oluþumu görülebilir.

50 SANÝYEDE TEDAVÝ

“No Touch Laser” yöntemiyle yapýlan lazer tedavisinde göze temas olmaz. Hastanýn, uzaktaki bir ýþýk kaynaðýna saniyeler içinde bakmasý tedavinin yapýlmasý için yeterlidir. No Touch Laser tedavisi tek adýmda gerçekleþir. Bu yöntemde uzaktaki bir ýþýk kaynaðýna 50 saniyeden az bir süreyle bakmak yeterli olur. Göz yapýsý uygun olan miyop ve astigmatlara uygulanabildiðini vurgulayan Tümer, uzak ve yakýn görme sorunu olan hastalarýn bu tedavi için aday olabileceklerini belirtti. Op. Dr. Erhan Tümer, özellikle korneasý ince olan ve kornea yüzeyi normalden daha dik olan olgularda No Touch Laser tedavisinin sorunu çözebilecek tek yöntem olabileceðini ifade etti.

MUAYENEYE GELMEDEN ÖNCE NE YAPMALIYIM?

Yumuþak lens kullananlar 1 hafta, gaz geçirgen yarý sert lens kullananlar 3 hafta öncesinden lenslerini býrakmalýdýrlar. Muayeneye gelirken kullandýklarý lens ve gözlükleri ve varsa eski tetkik ve reçetelerini de yanlarýnda getirmelerinin faydalý olacaðýný belirtti. 

SADECE BUNLARA DÝKKAT EDÝLMELÝ

Tümer, ameliyat sonrasý makyaj yapýlmamasý ve lens takýlmamasý, banyo yapýlacaksa da göze sabun ve þampuan kaçýrýlmamasý gerektiðini, üç hafta süreyle denize ve havuza girilmemesi gerektiðini kaydetti.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com