SAÄžLIK DÃœNYASI

UZMAN KLÝNÝK PSÝKOLOG GÖZDE KIRATLI SANKO’DA

Uzman Klinik Psikolog Gözde Kýratlý SANKO Üniversitesi Sani Konukoðlu Uygulama ve Araþtýrma Hastanesi’nde göreve baþladý.

Kýratlý, 8 Mayýs 1990’da Gaziantep’te doðdu. Lise öðrenimi 2009 yýlýnda eþit aðýrlýk bölüm ikincisi olarak tamamladý. Okan Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü yüzde 100 tam burslu olarak kazandý, 2014 yýlýnda Yüksek Onur Derecesiyle mezun oldu. Ayný yýl Klinik Psikoloji Enstitüsü Derneði’nden zekâ, geliþim ve kiþilik envanterlerini içeren eðitimle Objektif Testler Uygulayýcý Sertifikasý’ný almaya hak kazandý. Ardýndan Marmara Üniversitesi’nde pedagojik formasyon eðitimini tamamladýktan sonra özel bir okulda çalýþtý.

2015 yýlýnda baþladýðý FMV Iþýk Üniversitesi Klinik Psikoloji (Çocuk ve Ergen Alt Dalý) yüksek lisans programýndan 2017 yýlýnda mezun oldu. “Ergenlerin Problem Çözme Becerisinin Ebeveyn Tutumlarýyla Ýliþkisi” konulu yüksek lisans bitirme projesini Prof. Dr. Ayten Erdoðan süpervizörlüðünde tamamladý. 

Ayný yýl süpervizyon kapsamýnda FMW Iþýk Üniversitesi psikolojik danýþmanlýk ve rehberlik biriminde ücretsiz olarak danýþan gördü. Çocuk ve ergen psikoterapisi ve ebeveyn danýþmanlýðý üzerine süpervizyon sürecini oyun terapisi ve biliþsel davranýþçý terapi odaklý olarak Uzman Klinik Psikolog Sergül Oður Çaydamlý’nýn süpervizörlüðünde tamamladý. Bu sürece kadar yaptýðý çeþitli stajlarla anaokulu, ilkokul ve lise öðrencilerini okul ortamýnda gözlemledi. 

Bunlarýn yaný sýra, 2012 yýlýnda Gaziantep Üniversitesi Týp Fakültesi Psikiyatri Ana bilim Dalý, 2014’te Gaziantep Üniversitesi Týp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalý ve 2017 yýlýnda Erenköy Ruh ve Sinir Hastalýklarý Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalýnda yaptýðý stajlarla yetiþkin, çocuk ve ergen hastalarla çalýþma ve gözlemleme fýrsatý oldu.  

2016 yýlýnda MAYA Vakfý “Project Lift” kapsamýnda dans, müzik ve sanat terapisi uygulanan Suriyeli Mülteci çocuklarla, bir yýl boyunca gönüllü olarak çalýþtý. Yine bu süreçte Türk Psikologlar Derneði 1’inci Travma Sempozyumu’na katýlarak Çocuk ve Ergenlerde Travma Atölye Çalýþmasýnda yer aldý. 

Bugüne kadar mesleki geliþimi destekleyen pek çok kongre ve seminere katýlan Kýratlý’nýn ayrýca üç farklý yýlda hazýrladýðý, üniversite öðrencilerinde kaygý, depresyon ve yalnýzlýkla iliþkili olan faktörleri incelediði araþtýrma makaleleri bulunmaktadýr. 

2017 yýlýnda Türk Psikologlar Derneði’nden aldýðý eðitimle WISC-IV Uygulayýcý Sertifikasý’ný almaya hak kazandý. Yine ayný yýl Sýðýnmacýlar ve Göçmenlerle Dayanýþma Derneði’nde Birleþmiþ Milletler projesi olan UNFPA kapsamýnda Suriyeli mültecilerle kadýn ve çocuk saðlýðý üzerine yapýlan çalýþmada bulundu. 

Kýratlý, Türk Psikologlar Derneði üyesidir. Çalýþma alanlarý travma, anksiyete bozukluklarý, depresyon, uyum ve davranýþ sorunlarý, geliþimsel sorunlar, dikkat eksikliði ve hiperaktivite bozukluðudur. Çocuk, genç ve yetiþkinlerle çalýþýrken biliþsel davranýþçý terapi, çocuk odaklý oyun terapisi ve yönlendirilmiþ oyun terapisi kullandýðý yöntemler arasýndadýr. 

WISC-IV, AGTE, MMPI, Standartize Mini Mental Test, Gesell Geliþim Testi, Peabody Resim Kelime Testi, Metropolitan Okul Olgunluk Testi, Bender Gestalt Algý Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Draw a Person ve Good Enough Testi, MOXO ADHD Testi uygulayýcý sertifikasýna sahip olarak uyguladýðý testler arasýndadýr.

Gözde Kýratlý halen Uzman Psikolog Melis Tümer Süyür ve Melisa Özturan’ýn görev yaptýðý SANKO Üniversitesi Sani Konukoðlu Uygulama ve Araþtýrma Hastanesi Psikiyatri Kliniði’nde uzman klinik psikolog olarak göreve baþladý.

 

SANÝ KONUKOÐLU UYGULAMA VE ARAÞTIRMA HASTANESÝ

Çaðdaþ hastane yönetimi anlayýþýyla yönetilen ve saðlýkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanede, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Týbbi / Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarlarý, Radyoloji, Nükleer Týp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boðaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göðüs Hastalýklarý, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalýklarý, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalýklarý, Kadýn Hastalýklarý ve Doðum, Nöroloji, Psikiyatri, Göðüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarý, Obezite ve Metabolik Cerrahi Kliniði ve Üremeye Yardýmcý Tedavi Merkeziyle uzman taný ve tedavi yöntemleri uygulanýyor.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com