SAÄžLIK DÃœNYASI

GAZÝANTEP’TE ÜREMEYE YARDIMCI TEDAVÝ MERKEZÝ AÇILDI

Gaziantep Büyükþehir Belediyesi’nin desteðiyle Cengiz Gökçek Kadýn Doðum ve Çocuk Hastalýklarý Hastanesi bünyesinde kurulan Üremeye Yardýmcý Tedavi Merkezi düzenlenen törenle açýldý. Gaziantep’te üremeye yardýmcý tedavi merkezi özelliði taþýyan merkez, ayný zamanda Türkiye’de kamuda 2’nci basamak hastanede kurulan ilk tüp bebek merkezi oldu. 

ÞAHÝN: 15 YIL ÖNCE RAPOR HAZIRLAMIÞTIK

Saðlýk Bakanlýðý koordinasyonuyla Gaziantep Valiliði, Büyükþehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odasý ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin desteðiyle kurulan Üremeye Yardýmcý Tedavi Merkezi’nin açýþ töreninde konuþan Büyükþehir Belediye Baþkan Fatma Þahin, “Gaziantep’in ilk kadýn milletvekili olunca, anneler bize rahatlýkla ulaþýp sorunlarýný anlatma fýrsatý buldu. 2002 yýlýnda bana gelen aileler, ‘ne bebeðimiz ne de tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabilecek imkanýmýz var’ dedi. Hazýrladýðýmýz raporu o dönemde baþbakanýmýz Recep Tayyip Erdoðan’a ilettim baþbakanýmýz bana, ‘sen bir mühendissin bu iþle senin ne iþin olabilir’ dedi. Ben de kendisine ‘saðlýkta dönüþümde bu sorunu çözmemiz lazým’ dedim. Kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakaný iken Acýbadem Hastanesinin sahibi Mehmet Ali Aydýnlar,  bana, ‘tüp bebek üzerine sosyal projelerimiz var ama kime nasýl ulaþacaðýmýzý bilmiyoruz’ dedi. 80 ilde kaymakamlýk vasýtasýyla bebeði olmayan aileleri tespit ettik. Bebek ihtiyacý olan ama ekonomik durumu iyi olmayan aileleri tespit ettik, bu aileleri Acýbadem Hastanesine götürdük. Bütün giderleri bakanlýk olarak biz karþýladýk, 5 bin ailenin çocuk sahibi olmasýna vesile olduk.

BÝR ÝMECE NASIL OLUR ONU GÖSTERDÝK

4 yýl önce Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný olduðumda, dar gelirli bölgelerde yaptýðým çalýþmalarda 2 bin aile, tüp bebek konusunda bizden yardým istedi. Tüp bebek için en yakýn merkez Adana olduðundan bunu yaptýracak durumumuz yok dediler. Ben de durumun sosyal boyutunu görünce ortak bir akýlla Valilik, Gaziantep Ýl Saðlýk Müdürlüðü, Organize Sanayi Bölgesi ve Gaziantep Ticaret Odasý’yla birlikte merkezi kurmaya karar verdik. Baþbakanýmýz bu yüzden bu þehre,  ‘bereketli þehir, farklý þehir, sürekli baþkalarýndan beklemeden kendi göbeðini kendi kesen þehir’ diyor. Hamd olsun, bu topraklardan çýktýðým, sizlerle beraber doðduðum için o kadar mutluyum ki. Þehrimize dýþarýdan gelen yöneticiler de bizlere her zaman destek oluyor. Valimiz, bu proje için hemen talimat verdi, sivil toplum kuruluþlarýndan ve organize sanayi bölgesinden de destek aldýk. Bir imece nasýl olur, birlikten nasýl kuvvet doðar,  birlikte nasýl rahmet varý biz burada baþardýk. Merkezimiz, tek þehrimiz için deðil, Doðu ve Güneydoðu Anadolu Bölgesi’ne hizmet verecek. Gaziantep, sigortadýr, barajdýr, çaredir, ilaçtýr. Ýlk aþamada bize gelen 2 bin aile bu merkezin açýlmasýný dört gezle bekliyordu. Çok önemli bir iþe vesile olduk. Allah makamla sýnavý cennetle buluþtursun” dedi.  

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise açýlýþý yapýlan Üremeye Yardýmcý Tedavi Merkezinin hayýrlý bir kapý olduðuna iþaret ederek, maddi imkansýzlýklar içerisinde olup da çocuk sahibi olmayý arzulayan aileler için umut olduðunu bildirdi. 

Gaziantep Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Beyhan Hýdýroðlu, çocuk sahibi olmak isteyen ailelere yardýmcý olmak amacýyla kurulan Üremeye Yardýmcý Tedavi Merkezi projesinin paydaþý olmaktan duyduðu mutluluðu dile getirdi.

Gaziantep Ýl Saðlýk Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Turgut ise 800 metrekare kapalý alana kurulan merkez hakkýnda teknik bilgiler verdi.

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadýn Doðum ve Çocuk Hastalýklarý Hastanesi Baþhekimi Doçent Doktor Ilgýn Türkçüoðlu, Gaziantep’te üremeye yardýmcý tedavi merkezi özelliði taþýyan merkezin, ayný zamanda Türkiye’de kamuda 2’nci basamak hastanede kurulan ilk tüp bebek merkezi olduðunu vurguladý.

Konuþmalarýn ardýndan, merkezin kurulmasýna destek veren Gaziantep Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Beyhan Hýdýroðlu ile Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baþkaný Deniz Köken’e teþekkür belgesi verildi

Üremeye Yardýmcý Tedavi Merkezi’nin açýþ kurdelasýný kesen protokol, merkezi gezdi, yetkililerden bilgi aldý. 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com