SAÄžLIK DÃœNYASI

DOÇ. DR. ÝSMAÝL TEMUR, SANKO ’DA

Kadýn Hastalýklarý ve Doðum Uzmaný Doç. Dr. Ýsmail Temur, SANKO Üniversitesi Sani Konukoðlu Uygulama ve Araþtýrma Hastanesi’nde hasta kabulüne baþladý.

Ankara Üniversitesi Týp Fakültesi’nden 1989 yýlýnda mezun oldu. 1993 yýlýna kadar pratisyen hekim olarak görev yaptý ve askerlik görevini tamamladý. 1993- 1999 yýllarý arasýnda Ege Üniversitesi Týp Fakültesi Kadýn Hastalýklarý ve Doðum Anabilim Dalý’nda uzmanlýk eðitimi aldý.

2000-2001 yýllarýnda Gülhane Askeri Týp Akademisi Yardýmla Üreme Merkezi (Tüp Bebek) sertifikasyon Programý’ný tamamladý.  2001-2008 yýllarý arasýnda özel Tüp Bebek (IVF) Merkezlerinde sorumlu hekim olarak görev yaptý. 2003 yýlýnda Finlandiya Oulu Üniversitesi Yardýmla Üreme Merkezi’nde 2 ay gözlemci olarak bulundu.

2008 yýlýnda Kafkas Üniversitesi Týp Fakültesi Kadýn Hastalýklarý ve Doðum Anabilim Dalý’nda Yardýmcý Doçent olarak göreve baþladý. 2011 yýlýnda 6 ay süre ile Amerika Birleþik Devletleri Missouri – Columbia Üniversitesi’nde Deneysel Over (Yumurtalýk) Transplantasyon çalýþmalarý gerçekleþtirdi.

2011 yýlý sonunda Kafkas Üniversitesi’ndeki görevine döndü. 2014 yýlýnda “Doçent” unvaný alarak, ayný üniversitenin Kadýn Hastalýklarý ve Doðum Kliniði Bölüm Baþkanlýðý’ný ve Diþ Hekimliði Fakültesi Dekan Yardýmcýlýðý görevini yürüttü. 2015 yýlýnda üniversitedeki görevinden ayrýlarak, özel sektörde tüp bebek uygulamalarý konusunda çalýþmalarýný sürdürdü.

Yurtiçi ve yurtdýþý 60’a yakýn kongreye katýlan Doç. Dr. Temur’un 40’a yakýn yurtiçi ve yurtdýþý bilimsel yayýný bulunmaktadýr. Kýsýrlýk konusunda uluslararasý yayýnlanan 2 ayrý dergide editöryal görevi bulunmaktadýr. Çalýþmalarýný özellikle tüp bebek, endoskopik cerrahi ve riskli gebelikler üzerine yoðunlaþtýrmýþtýr. 

Doç. Dr. Ýsmail Temur, 2018 yýlý Nisan ayý itibariyle SANKO Üniversitesi Sani Konukoðlu Uygulama ve Araþtýrma Hastanesi Kadýn Hastalýklarý ve Doðum Kliniði’nde hastalarýný kabul etmeye ve Tüp Bebek Merkezi Sorumlu Hekimi olarak görev yapmaya baþladý.

SANKO Üniversitesi Sani Konukoðlu Uygulama ve Araþtýrma Hastanesi Kadýn Hastalýklarý ve Doðum Kliniði’nde Doç. Dr. Ýsmail Temur’un yaný sýra, Dr. Öðretim Üyesi Ýbrahim Halil Özdurak (ayný zamanda Tüp Bebek Merkezi’nde de görev yapmaktadýr), Dr. Öðretim Üyesi Esra Özkaplan, Opr. Dr. Engiz Palaz ve Opr. Dr. Sevgi Kandemir hasta kabul etmektedir.

 

KADIN HASTALIKLARI VE DOÐUM KLÝNÝÐÝ

SANKO Üniversitesi Sani Konukoðlu Uygulama ve Araþtýrma Hastanesi Kadýn Hastalýklarý ve Doðum Kliniði’nde Kadýn Hastalýklarý ve Doðum Uzmaný olarak 5 hekim görev yapmaktadýr.

Normal jinekolojik hasta muayenesi, gebelik kontrolleri, menopoz tedavisi, infertilite tedavisi, krioterapi (yara dondurma), elektrokoterizasyon (yara yakma) her türlü jinekolojik ameliyatlar ve laparoskopi ile (kapalý ameliyatla) tüpligasyon histereskopi operasyonu yapýlmaktadýr

Hastanede üç doðumhane, bir müdahale odasý, dört sancý odasý bulunmaktadýr. Servisteki odalar tek kiþilik olup, doðumhane 24 saat aktif hizmet vermektedir.

 

TÜP BEBEK MERKEZÝ

Dünyanýn en ileri teknolojilerini kullanarak, doðal yollardan çocuk sahibi olamayan ailelerin saðlýklý çocuklara kavuþmasýný amaçlamaktadýr. Ýnfertilitenin nedenleri tespit edildikten sonra aileye en uygun tedavi yöntemi belirlenir (ilaçlý tedavi, inseminasyon, TESA/TESE, IVF, mikroenjeksiyon).

Teknolojik geliþmeler her alanda olduðu gibi, tüp bebekte de yeni yaklaþýmlar sunmaktadýr.

Tüp bebek merkezinde tedavilerindeki son geliþmeler bebek arzusu içinde olan birçok aileye mutlu sonuçlar vermektedir. Bu amaçla, ileri teknolojinin ürünü olan inkübatörler ve geliþtirilmiþ besiyerleri kullanýlmaya baþlanmýþtýr. Elde edilen fazla embriyolar dondurularak saklanmakta ve ileri dönemlerde anne adaylarýna bu embriyolarý transfer edilmektedir.

Sperm tetkiki sonucunda, hiç sperm çýkmayan hastalara, TESE yapýlarak, sperm bulunabilmekte ve tüp bebek yapýlarak, çocuk sahibi olmalarý saðlanmaktadýr.

Spermin, yumurtanýn ve embriyonun tüm özelliklerini karþýlayacak dünyanýn en ileri besiyerlerinin geliþtirilmesi, lazer kullanýlmasý, bazý genetik hastalýklarýn embriyo aþamasýnda tespit edilerek önlenmesi (pre implantasyon genetik taný), SANKO Üniversitesi Sani Konukoðlu Uygulama ve Araþtýrma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi tarafýndan baþarýyla uygulanmaktadýr.

Doðu ve Güneydoðu Anadolu Bölgelerindeki ilk Tüp Bebek Merkezi’ni 2001 yýlýnda faaliyete geçiren SANKO Üniversitesi Sani Konukoðlu Uygulama ve Araþtýrma Hastanesi, çocuk özlemi çeken birçok ailenin bu özlemlerine son verilmesini saðlamýþtýr.

Gebeliðin baþlangýcýndan, bebeðin saðlýklý doðumuna kadar uzman ve deneyimli ekibimiz, aileye, gerek týbbi gerekse psikolojik destek verilir.

Bebeðin saðlýklý bir þekilde doðabilmesi ve yaþayabilmesi için gerekli doðumhane, ameliyathane ve yoðun bakým koþullarý saðlanmýþtýr. Ýnfertilitenin nedenlerinin tespitinde ve gebeliðin takibinde gerekli tüm ileri tetkikler SANKO Üniversitesi Sani Konukoðlu Uygulama ve Araþtýrma Hastanesi bünyesinde gerçekleþtirilmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu çerçevesinde Devlet Memurlarý, SSK ve Bað – Kur hastalarý da Tüp Bebek Ünitesi’nden faydalanabilmektedir.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com