SAÄžLIK DÃœNYASI

HASTALARI ANNENÝZ, BABANIZ BÝLÝN, ÖF BÝLE DEMEYÝN

Adalet Bakaný Abdulhamit Gül, yüksek teknolojiyi gündeme aldýklarýný ve Gaziantep’i de pilot il seçtiklerini söyledi. Gül, SANKO Üniversitesi Saðlýk Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemþirelik, Beslenme ve Diyetetik bölümlerinin Þehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde yaptýðý konuþmada, Türkiye’nin en büyük zenginliðin gençler olduðuna vurgu yaparak, mezuniyetlerinden dolayý öðrencileri kutladýðýný belirtti.

Gençlerin önünü açmak için gereken önlemleri aldýklarýný kaydeden Gül, “2018 yýlýnda eðitime 134 milyar 700 milyon TL’lik kaynak aktardýk. Gençlerimizle ne kadar gurur duysak azdýr. Çünkü eðitimli yetiþmiþ bireyler Türkiye’yi þahlandýracak” dedi. 

Türkiye’nin geleceðinin bugünden daha iyi olacaðýný anlatan Gül, “Yüksek teknolojiyi gündemimize aldýk ve Gaziantep’i de pilot il seçtik. SANKO Üniversitesi’nde çocuklarý öðrenim gören aileleri kutluyor, hocalarýmýza baþarý dileklerimle teþekkür ediyorum” diye konuþtu.

SANKO Abdulkadir Konukoðlu’nun herkese hayrý geçen büyük bir insan olduðuna dikkat çeken Gül, “Abdulkadir Bey okumadýðýný söyledi. Okumamýþ hali böyle ise Allah bilir okusaydý daha ne kadar güzel iþler yapardý” diyerek sözlerini tamamladý. 

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Baþkaný Abdulkadir Konukoðlu Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Bölge Adliye Mahkemesi Baþkaný Yusuf Kaya, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Baþsavcýsý Mustafa Yalçýn, Ýskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Ýl Jandarma Komutaný Albay Halil Uysal, Ýl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Adil Sani Konukoðlu’nun da katýldýðý törende konuþan Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, SANKO’nun, 1987 yýlýnda ilk çalýþmaya baþladýðý kurum olduðunu anýmsatarak, kendisini SANKO ailesinin bir ferdi gibi gördüðünün altýný çizdi.

SANKO’da iþe baþladýðýnda ilk hocasýnýn merhum Sani Konukoðlu olduðuna iþaret eden Þahin, þunlarý kaydetti:“Ýlk ocaðým SANKO. Ýlk olmak zordur. Heyecan vericidir. Rahmetli Sani Bey, ‘Ýþin hilesi dürüstlüktür’ derdi. Dünyanýn en iyi okulunu hastanesini de yapsanýz önemli olan içindeki hocalarý ve tecrübeleridir. Abdülkadir Bey’in tecrübesidir. Yeni kampüsünüzün yeri meclisten geçti. Artýk temeli atýlabilir. Konukoðlu ailesine teþekkür ederim.”

Mütevelli Heyet Üyeleri Ali Konukoðlu, Dr. Ýbrahim Konukoðlu ve Gürkan Tural, Rektör Yardýmcýsý Prof. Dr. Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yýldýrým, SANKO Holding Mali Koordinatörü Tekin Alpay, Týp Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Salih Murat Akkýn, Saðlýk Bilimleri Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Türkan Pasinlioðlu, Týp Fakültesi Dekan Yardýmcýsý ve Saðlýk Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayþen Bayram, Saðlýk Bilimleri Fakültesi Dekan Yardýmcýsý ve Hemþirelik Bölüm Baþkaný Prof. Dr. Arzu Tuna, Sani Konukoðlu Vakfý Genel Sekreteri Naci Boran, öðretim üyeleri, öðrenciler ve velilerin katýldýðý törende konuþan Mütevelli Heyet Baþkaný Abdulkadir Konukoðlu, duygularýný þöyle paylaþtý:

“Deðerli aileler hoþ geldiniz. SANKO Ailesine güvendiðiniz için çok mutluyum. Yýllar önce maðarada kurduðumuz iplik fabrikasýndan yola çýkýp çalýþacaksýn, üniversite kuracaksýn ve bugün mezunlar vereceksin. Dünyada bundan güzel bir þey yok. Ben tüm hocalarýmýza, ailelerine ve öðrencilerimize teþekkür ederim. Bu mutluluðu bizlere yaþattýðýnýz için. Sevgili öðrenciler, bizler babamýn rahatsýzlýðý dolayýsýyla hastane kapýlarýnda çok bekledik. Sizlerden isteðim; hastalarý anneniz, babanýz bilin, hiçbir hastaya öf bile demeyin.” 

Konuþmasý sýrasýnda duygulanan ve sesi çatallanan Konukoðlu, salondan büyük alkýþ eþliðinde konuþmasýný bitirdi. 

    

REKTÖR PROF. DR. GÜNER DAÐLI

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Daðlý ise üniversitenin kuruluþunun ve eðitme baþlamasýnýn kýsa süre içerisinde gerçekleþmesine raðmen “parmakla gösterilen bir üniversite” olduklarýný söyledi.

“Geleceðin çiçekleri, bugün mezun olup hem bir sonuç hem de bir baþlangýç alýyorsunuz. Ýçinizdeki hevesi asla kayýp etmeyin. Her birey içindeki hevesi artýrmalýdýr” diyen Prof. Dr. Daðlý, sözlerini þöyle sürdürdü:

Diplomalarýnýzýn taze kalmasý için yeni bilgiler ekleyerek taze tutmalýsýnýz. Hata yapmaktan korkmayýn. Ýki insan arasýndaki fark yaptýðý hatalardýr ve tecrübedir. Gelecek ile ilgili bildiðimiz tek þey bugünden çok farklý olacaðýdýr. Bugün bizlerin sahip olduðu cübbeler, sizlerin emanetidir. Almak için sizi bekliyorlar. Çocuklarým hepinizi kutluyorum. Anlýnýzdan öpüyorum. Yolunuz ve bahtýnýz açýk olsun.”

Saðlýk Bilimleri Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Türkan Pasinlioðlu da konuþmasýnda ilk mezunlarý verdiklerini anýmsatarak, “Beslenme-Diyetetik, Hemþirelik ve Fizyoterapi- Rehabilitasyon bölümlerimizden bugün 185 öðrencimizi mezun ediyoruz” dedi. 

Konuþmalarýn ardýndan Saðlýk Bilimleri Fakültesi birincisi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Anýl Tuðçe Alpaslan, Mezuniyet Kütüðüne isim çaktý, mezunlarýn diplomalarý ve ödülleri takdim edildi. 

Bölümlerin ant içme programýnýn ardýndan öðrenciler alkýþlar eþliðinde kep attý.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com