SAÄžLIK DÃœNYASI

41. Dönem 1. Bölgelerarasý Toplantýsý Erzurum’da Baþladý

TEB ' nin Erzurum' da gerçekleþtirdiði Bölgelerarasý Toplantýda Gaziantep Eczacý odasý baþkaný  M. Ýrfan DEMÝRCÝ konuþmasýný yaptý.

41. Dönem 1. Bölgelerarasý Toplantýsý, 28 Haziran Perþembe günü Erzurum’da baþladý. 3 gün sürecek toplantýnýn ilk gününde 13. Bölge Erzurum Eczacý Odasý Baþkaný Merhum Ecz. Hasan Fehmi Altýntaþ’ýn kabrine gerçekleþtirilen ziyaretin ardýndan açýlýþ törenine geçildi.

Toplantýnýn açýlýþýna; Erzurum Büyükþehir Belediyesi Baþkan Vekili, Erzurum Ýl Saðlýk Müdürü, Eczacýlýk Fakültesi Dekanlarý, Türk Eczacýlarý Birliði Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divaný Üyeleri, Bölge Eczacý Odalarýnýn Baþkan, Yönetici ve Delegeleri, Birim Eczacý Kooperatiflerinin Baþkan ve Yöneticileri katýldý.

Saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý’nýn okunmasýnýn ardýndan Erzurum’u anlatan tanýtým filmi izlendi.

Törende konuþma gerçekleþtiren 13. Bölge Erzurum Eczacý Odasý Baþkaný Ecz. Hakan Özcan, toplantýya ev sahipliði yapmaktan duyduklarý memnuniyeti dile getirerek toplantýnýn eczacýlýk mesleðine katký vermesini, birlik ve beraberliði artýrmasýný dilediðini ifade etti.

41. Dönem 1. Bölgelerarasý Toplantýsý’nýn açýlýþ konuþmasýný gerçekleþtiren Türk Eczacýlarý Birliði Baþkaný Ecz. Erdoðan Çolak, 41. Dönem Merkez Heyeti’nin yaptýðý çalýþmalara deðindi, toplantýnýn önemine vurgu yaparak “Meslek birliðimizin, çatý örgütümüzün son altý ayda yaptýðý çalýþmalarý sizlere sunacaðýmýz ve deðerlendirmelerinizi alacaðýmýz bölgelerarasý toplantýsýnda, önümüzdeki altý aya da yön vereceksiniz. Bu yönlendirme ‘saðlýk’ ve ‘iyiliði’ geniþletme görevimizi yerine getirmemizi kolaylaþtýracaktýr” dedi.

Hemen ardýndan konuþmalarýný yapan Erzurum Büyükþehir Belediyesi Baþkan Vekili Hüseyin Koçan, toplantýnýn eczacýlýk ve saðlýk alanýna katký saðlamasý dileklerini iletti.

Tüm Eczacý Kooperatifleri Birliði II. Baþkaný Ecz. Süha Eker konuþmasýnda kooperatiflerin dayanýþma ve iþ birliði içerisinde olmalarýnýn önemine vurgu yaptý; toplantýnýn halk saðlýðý ve eczacýlýk mesleði adýna iyi sonuçlara vesile olmasýný dilediðini ifade etti.

13. Bölge Erzurum Eczacý Odasý Baþkan ve Yöneticilerinin moderatörlüðünde ilerleyen toplantýda Türk Eczacýlar Birliði Eczacýlýk Akademisi Baþkaný Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Eczacýlýk Akademisi’nin faaliyetlerine ve hedeflerine iliþkin bir konuþma gerçekleþtirdi.

Uzbay’ýn ardýndan Türk Eczacýlarý Birliði Baþkaný Ecz. Erdoðan Çolak; saðlýk, ilaç, eczacýlýk alanýna iliþkin detaylý verileri ve deðerlendirmeleri katýlýmcýlarla paylaþtý. Günümüzde yapay zeka ve Endüstri 4.0 uygulamalarýyla deðiþen bir dünyada olduðumuzu söyleyen Çolak, bu deðiþen ve dönüþen dünyada eczacýlar olarak yeni bir ufka ihtiyaç olduðunu vurguladý. Çolak, sözlerini “Birlikte ve birlikle harekette ettiðimizde yarýnlar bizimdir” diyerek noktaladý.

Toplantý, Türk Eczacýlarý Birliði Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in Türk Eczacýlarý Birliði Merkez Heyeti 41’inci Dönem Çalýþma Raporu sunumu ile devam etti. Üney, sunumunda Merkez Heyeti’nin son 6 ayda yaptýðý çalýþmalara iliþkin detaylý bilgileri meslektaþlarýmýzla paylaþtý.

Komisyon odaklý bir çalýþma sistemi benimsediklerini belirten Üney; demokratik ve katýlýmcý bir çalýþma prensibi doðrultusunda, ekip çalýþmasýna dayanan, Oda ve üye etkileþimi güçlü bir sistem içerisinde çalýþmalarýný sürdürdüklerini ifade etti. Türk Eczacýlarý Birliði Merkez Heyeti olarak tüm faaliyetlerine yön veren dört temel hedef benimsediklerini söyleyen Üney, bu hedefleri þu þekilde sýraladý: “Mesleki ve örgütsel dayanýþma içerisinde olmak, ilaca sahip çýkmak ve sektörde güçlü aktör olmak, eczacýnýn ekonomik refahýný saðlamak, sürekli mesleki geliþim ile birlikte eczacýlýða deðer katmak.”

Üney’in sunumunun ardýndan Türk Eczacýlarý Birliði Saymaný Ecz. M. Ýbrahim Özkol, Türk Eczacýlarý Birliði Merkez Heyeti Mali Raporu’nu sundu.

Türk Eczacýlarý Birliði Denetleme Kurulu Baþkaný Ecz. Aylin Yalçýnkaya, Türk Eczacýlarý Birliði Denetleme Kurulu Raporu’na iliþkin detaylarý paylaþtý.

Sunumlarýn sonrasýnda Türk Eczacýlarý Birliði Merkez Heyeti Üyesi ve Kooperatifler Komisyonu Baþkaný Ecz. Kubilay Aydýn moderatörlüðünde ‘Eczacý Kooperatiflerimiz ve Sektörel Deðerlendirme’ baþlýklý panel gerçekleþtirildi. Panele konuþmacý olarak Türk Eczacýlarý Birliði Saymaný Ecz. Ýbrahim Özkol, Ýstanbul Ecza Kooperatifi Baþkaný Ecz. M. Sait Yücel, Bursa Ecza Kooperatifi Baþkaný Ecz. Recep Görmez, Güney Ecza Kooperatifi Baþkaný Ecz. Tarkan Bir katýldý.

 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com