SAÄžLIK DÃœNYASI

PROF. DR. MEHMET YILMAZ, SANÝ KONUKOÐLU HASTANESÝ’NDE

SANKO Üniversitesi Týp Fakültesi Ýç Hastalýklarý Anabilim Baþkaný Prof. Dr. Mehmet Yýlmaz, Sani Konukoðlu Uygulama ve Araþtýrma Hastanesi’nde hasta kabulüne baþladý.

Ýç Hastalýklarý – Hematoloji Uzmaný Prof. Dr. Mehmet Yýlmaz’ýn hasta kabulüne baþlamasý ile birlikte Sani Konukoðlu Uygulama ve Araþtýrma Hastanesi’nde hematoloji hastalarý için kemoterapi uygulamalarý da baþlatýldý. 16 yataklý Hematoloji Servisi ve 9 yataklý ayaktan günübirlik Kemoterapi Ünitesi’nde hastalarýn tedavisi gerçekleþtirilecek. 

Önümüzdeki dönemde hematoloji hastalarý ile ilgili tüm tedavi hizmetlerinin verileceðini belirten Prof. Dr. Yýlmaz, “Hastalarýn konforu için de tüm çabayý sarf edeceðiz. Lösemi, Lenfoma, Myeloma, kansýzlýklar ve diðer hematolojik hastalýklarýn tedavileri için gerekli alt yapýmýzý hazýrladýk” dedi.

Prof. Dr. Yýlmaz, “Çok kýsa süre içinde tüm hematolojik laboratuvar tetkikleri ile flow sitometri tetkiklerini de yapacaðýz. Bu konuda talebi olan hastaneler ile ortak çalýþmaya ve iþbirliðine de hazýrýz” diye konuþtu.

 

PROF. DR. MEHMET YILMAZ

Gaziantep’te doðdu. Ýlk, orta ve lise eðitimini Gaziantep’te tamamladý. Çukurova Üniversitesi Týp Fakültesi’nden 1984 yýlýnda mezun oldu. 1995 yýlýnda Ankara Numune Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi’nde Ýç Hastalýklarý ve Hematoloji Uzmanlýk eðitimlerine baþladý. Hematoloji uzmanlýk eðitimini tamamladýktan sonra 2003 yýlýnda Gaziantep Kamu Hastaneler Birliði Ersin Arslan Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi’nde bir yýl süre ile hematolog olarak çalýþtý. 2004 yýlýnda Gaziantep Üniversitesi Týp Fakültesi’nde Hematoloji Bilim Dalý’ný kurdu. 2007 yýlýnda 3 ay süre ile Hollanda’da Leiden Medical Center’da kök hücre ve terapötik aferez konularýnda çalýþtý. 

2007 yýlýnda doçent unvaný aldý. 2008-2009 yýllarý arasýnda Erciyes Üniversitesi Týp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalý Kemik Ýliði Nakil Ünitesi’nde kemik iliði nakli eðitimi aldý. Gaziantep Üniversitesi Týp Fakültesi’nde Eylül 2009 yýlýnda kurulan kemik iliði nakil merkezinin kuruluþunda yardýmcý sorumlu hekim olarak görev aldý. Mart 2010’da terapötik aferez yönetmeliðinin yürürlüðe girmesi üzerine 2010 Ekim ayýnda Gaziantep’te Terapötik Aferez Merkezi’ni kurdu ve bu ünitenin sorumlu hekimi olarak görevini sürdürdü. Flow sitometri ünitesinde danýþman hekim olarak hizmet verdi. 

2013 yýlýnda profesör unvanýný aldý. 11 uluslararasý klinik araþtýrma projesinde görev yaptý. Uluslararasý bilimsel dergilerde 52 yayýný ve 47 bildirisi, ulusal düzeyde 24 yayýný ve 98 bildirisi bulunan Prof. Dr. Yýlmaz’ýn ulusal düzeyde ve týp alanýnda alýnmýþ 11 ödülü bulunmaktadýr. Hematoloji Uzmanlýk Derneði ve Deneysel Hematoloji Derneði Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Yýlmaz, ayrýca Türk Hematoloji Derneði, Aferez Derneði, Avrupa Hematoloji Derneði, Gaziantep Hemofili Derneði ve Gaziantep Talasemi Derneði üyesidir. 

Evli ve 2 çocuk babasý olan Prof. Dr. Yýlmaz, 1 Kasým 2017 itibarý ile görev aldýðý SANKO Üniversitesi Týp Fakültesi’nde Hematoloji Bilim Dalý kuruluþ çalýþmalarýný baþlattý. Hematoloji ünitesinde günübirlik kemoterapi iþlemleri, akut lösemi, lenfoma, myeloma, hemofili ve diðer hematolojik hastalýklarýn tedavisi yapýlmaktadýr. Hematoloji laboratuvarýnda ise hematolojik laboratuvar incelemeleri ve diðer çalýþmalar yapýlabilmektedir. Kýsa süre içerisinde akým sitometri iþlemleri yapýlabilecektir. Ýleriye yönelik olarak klinik ve laboratuvar çalýþmalarý hematolojik hastalýklarla ilgili olarak diðer faz çalýþmalarýnýn (kemik iliði transplantasyonu) alt yapý hazýrlýklarý devam etmektedir.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com