SAÄžLIK DÃœNYASI

“13’ÜNCÜ ÇUKUROVA NÖROLOJÝ GÜNLERÝ”

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Daðlý, Gaziantep’in bilim de ön plana çýkarýlarak, artýk kongreler þehri haline getirilmesi gerektiðini belirterek, “Gaziantep’te genç araþtýrmacýlarý bir araya getirip, birlikte çalýþmalar yürütebilecekleri alt yapýsý saðlam bir araþtýrma merkezi ile özellikle bölgemiz açýsýndan önemli olan endokrin, metabolik ve nörolojik hastalýklara için araþtýrma merkezlerine ihtiyaç var” dedi.

 

SANKO Üniversitesi Týp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalý ve Dr. Ersin Arslan Eðitim Araþtýrma Hastanesi Nöroloji Kliniði ev sahipliðinde, Çukurova Nörolojik Bilimler Derneði’nin organizasyonuyla 19-21 Ekim tarihlerinde Gaziantep’te “13’üncü Çukurova Nöroloji Günleri” düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Daðlý, açýlýþta yaptýðý konuþmada Gaziantep’in teknoloji, ticaret, sanayi ve turizmde çok yol aldýðýný, artýk kongreler þehri haline getirilmesi gerektiðini söyledi.

SANKO Üniversitesi olarak bu yýl dördüncüsünü düzenledikleri Uluslararasý Týpta Ýnovasyon kongresine yurtdýþýndan pek çok bilim insanýný konuk ettiklerini belirten Prof. Dr. Daðlý, “Yurtdýþýndan gelen bilim insanlarýný, bölgemiz ve ülkemizin deðiþik illerinden gelen akademisyenler ve öðrencilerle bir araya getirerek, inovasyonda ekosistem kurmanýn bir adýmýný daha gerçekleþtirdik.  Bunun devamý getirmek üzere çalýþmalarýmýz sürüyor” diye konuþtu.

 

PROF. DR. MESUT ÖZKAYA

Saðlýk Bakanlýðý Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Baþhekimi Prof. Dr. Mesut Özkaya ise þunlarý kaydetti:

“Ýlk dersimizde hep þunu anlatýrýz; nöroloji eþittir immünoloji artý nöroloji endokrinolojik bir bütündür. Herkes bakar, herkes göremez. Bakmak gözle ilgilidir. Ama görmek, beyinle ilgilidir. Siz deðerli nöroloji camiasý en önemli iþlerden birisini yapýyorsunuz. Toplantýnýn verimli geçeceðini düþünüyorum.” 

 

PROF. DR. MEHMET KARATAÞ

Çukurova Nörolojik Bilimler Derneði Baþkaný Prof. Dr. Mehmet Karataþ da “Çukurova Nöroloji Günleri, Çukurova Nörolojik Bilimler Derneði’nin her yýl bölgemizdeki eðitim kurumlarýnýn nöroloji klinikleri tarafýndan gerçekleþtirilen bilimsel bir etkinliktir” ifadelerini kullandý.

Ýlkinin 13 yýl önce Derneðin Kurucu Baþkaný olan Prof. Dr. Yakup Sarýca tarafýndan gerçekleþtirildiðini ve bugüne kadar çok ciddi yol alarak 13’üncüsünün düzenlendiðini anýmsatan Prof. Dr. Karataþ, sözlerini þöyle sürdürdü:

“Yola çýkarken amacýmýz ve vizyonumuz bölgemizdeki uzman, asistan, akademisyen ve nöroloji disiplini içinde yer alan herkesin güncel nöroloji bilgileriyle tanýþmasý, onlarýn geliþtirilmesi ve pratikte bunlarýn kullanýlabilir hale gelmesini saðlamaktý.

Bilimsel bir çaðda yaþýyoruz. Bilimsel bilgi günümüzde her yýl katlanarak ilerlemekte. Nörolojinin de bundan payýný almasý gerektiðinden bu organizasyonu kararlýlýkla sürdürüyoruz. 13 yýlýn sonunda bir ürün ortaya koyduk bunu hep beraber geliþtirmemiz lazým.”

 

PROF. DR. MÜNÝFE NEYAL

Toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný lokal organizasyon adýna yapan SANKO Üniversitesi Týp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalý Baþkaný Prof. Dr. Münife Neyal ise Çukurova Nörolojik Bilimler Derneði’nin bir aktivitesi olan Çukurova Nöroloji Derneði’nin 13’üncüsünün, 178 kayýtlý katýlýmcý ve 12 öðrencinin katýlýmýyla, ikisi sözlü bildirim olmak üzere toplam 14 oturumla gerçekleþtirileceðine vurgu yaptý.

 

“Konuþmamý hem SANKO Üniversitesi Týp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalý hem de lokal organizasyonda ortak olduðumuz Dr. Ersin Arslan Eðitim Araþtýrma Hastanesi Nöroloji Kliniði’nden Doç. Dr. Abdurrahman Neyal ve tüm ekibi adýna yapýyorum” diyen Prof. Dr. Neyal, sözlerini þöyle tamamladý:

“Bu organizasyonda bizlere destek veren baþta SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Baþkaným Abdulkadir Konukoðlu’na, Mütevelli Heyet Üyelerimize, Rektörümüz Prof. Dr. Güner Daðlý baþta olmak üzere, Üniversitemizin ve Týp Fakültemizin üst yönetimine, Gaziantep Ýl Saðlýk Müdürümüze, Dr. Ersin Arslan Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Baþhekimi ve yöneticilerine, tüm konuþmacý, oturum baþkanlarý ve katýlýmcýlara teþekkür ediyorum.”

 

Açýlýþ konuþmalarýnýn ardýndan toplantýnýn bilimsel kýsmýna geçildi.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com