SAÄžLIK DÃœNYASI

Ýþte ayrýntýlar...

TBMM Saðlýk, Aile, Çalýþma ve Sosyal Ýþler Komisyonunda, ilaç ve eczacýlýk alanýnda düzenlemeleri ve idari yaptýrýmlarý güncelleyen, saðlýk çalýþanlarýna karþý þiddeti önleyen, tütün ürünlerinin düz ve standart paket biçiminde kapalý dolaplarda satýþýný öngören, tüp bebekte Genel Saðlýk Sigortasý kapsamýný geniþleten Saðlýkla Ýlgili Bazý Kanun ve KHK'larda Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Kanun Teklifi'nin 5. maddesi, tartýþmalar eþliðinde kabul edildi.

Komisyonda, teklifin 5. maddesinin görüþmeleri 11 saat sürdü.

Kabul edilen 5. maddeye göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafýndan devletin milli güvenliðine karþý faaliyette bulunduðuna karar verilen yapý, oluþum veya gruplara üyeliði, mensubiyeti, iltisaký veya bunlarla irtibatý olduðu için kamu görevinden çýkarýlan tabipler, diþ tabipleri ve týpta uzman olanlar, sadece sosyal güvenlik kuruluþu ile sözleþmesi bulunmayan saðlýk kuruluþlarýnda veya muayenehanede çalýþabilecek. Düzenledikleri raporlar yargý kararlarýna ve idari iþlemlere esas alýnamayacak.


Teklifin, 5. maddesinde kabul edilen önergeyle, güvenlik soruþturmasý nedeniyle göreve alýnmayan doktorlar kapsam dýþýna çýkarýldý. Böylece, bu durumdaki doktorlar, tüm özel saðlýk kuruluþlarýnda çalýþabilecek.

Madde ile ilgili görüþler

Madde üzerinde söz alan AK Parti Grup Baþkanvekili Cahit Özkan, düzenlemelerin anayasal ve yasal çerçevede ele alýndýðýný ifade etti.

AK Parti Grup Baþkanvekillerinin komisyon çalýþmalarýna katýlmasýnýn, komisyon üyesi milletvekillerinin yetkinliði ve etkinliðini tartýþýlýr hale getirmeyeceðini belirten Özkan, teklifin, Genel Kurul aþamasýna kadar tekamül edeceðini dile getirdi.

CHP Grup Baþkanvekili Özgür Özel, yeni sistemde torba yasa olmayacaðýnýn söylendiðini ancak bu teklifin bir "torba teklif" olduðunu söyledi.

Özel, "Külliyede hazýrlanan teklifler, milletvekillerine imzalatýlýyor. Bu madde bir intikam, baþa buyrukluk, kaba güç maddesi. 'Her þeyi ben yaparým, mahkemeler bana ayak baðý olmasýn' maddesi. Bir yandan 'aðaç kökü yesinler' maddesi. Masumiyet karinesini, Anayasa'nýn eþitlik ilkesini ayaklar altýna alan madde." deðerlendirmesini yaptý.

CHP Ýzmir Milletvekili Kani Beko ise maddenin tekliften tamamen çýkarýlmasýný istedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioðlu, MGK kararlarýnýn mahkeme kararlarý yerine geçemeyeceðini belirtti.

ÝYÝ Parti Antalya Milletvekili Tuba Çokal, teklifin "doktorlar için ölüm yasasý" olduðunu savundu.

Saðlýkta þiddetle ilgili düzenlemeleri de içeren teklifin "doktora en büyük þiddeti getirdiðini" öne süren Çokal, "Düzenlemeyle, bu doktorlarýn çalýþabileceði SGK ile anlaþmasý olmayan çok az saðlýk kuruluþu var. Bunlar da ancak isim yapmýþ hekimleri çalýþtýrmaktadýr. Bu doktorlar nerede çalýþacak?" diye sordu.

CHP Ýstanbul Milletvekili Ýbrahim Kaboðlu, bu maddenin tekliften tümden çýkarýlmasýnýn, sadece Anayasa'ya uygunluk açýsýndan deðil toplumsal barýþ açýsýndan da önemli olacaðýný kaydetti.

Türk Tabipleri Birliði Hukuk Müþaviri Mustafa Güler de "maddenin Anayasa'ya, evrensel düzenlemelere ve hepsinden öte vicdana aykýrý olduðunu" ileri sürdü.

 "Tabii ki devlet kendisini savunacak"

Teklif sahiplerinden AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Türkiye'nin ciddi bir terör tehdidiyle karþý karþýya olduðunu vurguladý.

Terörle mücadele konsepti içinde bu konuya yaklaþma ihtiyacý bulunduðunu anlatan Demircan, "Tabii ki devlet kendisini savunacak. Bu, milletin nefsi müdafaasýdýr." dedi.

Düzenlemelere karþý yargý yolunun açýk olduðunu belirten Demircan, "Türkiye'nin terörle yaptýðý mücadeleyi görmezden gelme hakkýmýz yok." diye konuþtu.

Demircan, bu doktorlarýn Týpta Uzmanlýk Sýnavýna girebileceklerini kaydetti.

- Tartýþma

Görüþmelerin 11. saatinde konuþmalar sürerken, AK Parti, kifayeti müzakere önergesi verdi. Önerge, oylanarak kabul edildi. Bu sýrada bazý milletvekilleri sýralara vurarak, bu kararý protesto etti. Bunun üzerine komisyonda tartýþma baþladý.

CHP'li ve HDP'li milletvekilleri, daha söz almayan milletvekilleri olduðu belirterek önergenin iþleme konulamayacaðýný söyledi.

Tartýþmalar sürdüðü sýrada, Komisyon Baþkaný Þenel Yediyýldýz, AK Parti ve CHP'nin önergelerini de oylattý. AK Parti'nin önergesi kabul edildi.

Önergelerin ardýndan 5. maddeyi de oylatan Yediyýldýz, maddenin kabul edildiðini belirterek komisyonun çalýþmalarýna saat 15.00'te devam edeceðini söyledi ve toplantýyý kapattý.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaþ ve Ýstanbul Milletvekili Ali Þeker, oylama sýrasýnda Komisyon Baþkaný'na tepki gösterirken masanýn üzerindeki su þiþelerini yere fýrlattý, baþkanlýðýn mikrofonunu kapatmaya çalýþtý.

Oylamanýn ardýndan, AK Parti'li ve MHP'li milletvekilleri komisyon salonunundan ayrýldý ancak CHP'li, HDP'li ve ÝYÝ Parti'li milletvekilleri bir süre daha salonda kaldý. Üç partinin milletvekilleri, "oylamada ellerin kaldýrýlmadýðý; önergelerin anlaþýlamadýðý ve daðýtýlmadýðý; protestolar sýrasýnda müzakere edecek ortam bulunmadýðýna" iliþkin "tutanaðý" imzaladýlar.

CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaþ, CHP'nin önergesinin oylanmadýðýný, 5. maddenin oylamasýnda da AK Parti'li milletvekillerinin el kaldýrmadýðýný savundu.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com