SAÄžLIK DÃœNYASI

GÜNEYDOÐU ANADOLU BÖLGESÝ'NDEKÝ ÝLK VE TEK

Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Pediatrik Kemik Ýliði Transplantasyon Merkezi'nde 5 yaþýndaki Emel Jawich, 17 yaþýndaki aðabeyi Khakd Jawich'den yapýlan ilik nakliyle hayata tutundu. Gaziantep Üniversitesi olarak ilklere imza attýklarýný belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, “Güneydoðu Anadolu Bölgesi’nde ilk ve tek ayný zamanda ruhsatlandýrýlmýþ pediatrik kemik iliði transplantasyonu ünitesini açtýk. Yapýmý devam eden yeni çocuk hastanesiyle de kapasitemizi artýracaðýz. Bu þekilde hasta çocuklarýmýzý geri çevirmeyeceðiz” ifadesini kullandý.

GÜNEYDOÐU ANADOLU BÖLGESÝ'NDEKÝ ÝLK VE TEK

Güneydoðu Anadolu Bölgesi'ndeki ilk ve tek kemik iliði nakli merkezi olma özelliðini taþýyan Pediatrik Kemik Ýliði Transplantasyon Merkezi, Prof. Dr. Sinan Akbayram öncülüðünde çocuk hastalarý hayata baðlýyor. Merkezde yapýlan nakil ile saðlýðýna kavuþan ilk hasta olan 5 yaþýndaki Emel Jawich'in taburcu olmasý nedeniyle Onkoloji Hastanesinde düzenlenen etkinliðe Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi Þahinbey Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Baþhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, Pediatrik Kemik Ýliði Transplantasyon Merkezi Doktoru Prof. Dr. Sinan Akbayram ile doktorlar ve hastane personeli katýldý.

GAZÝ ÞEHRÝMÝZE YARAÞIR BÜYÜK BÝR GELÝÞMEDÝR

Gaziantep Üniversitesi olarak ilklere imza attýklarýný belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, Güneydoðu Anadolu Bölgesinde ilk ve tek, ayný zamanda ruhsatlandýrýlmýþ pediatrik kemik iliði transplantasyonu ünitesini açtýklarýný söyledi. Gür: “Gaziantep Üniversitesi Þahinbey Araþtýrma ve Uygulama Hastanesi olarak ilklere imza atmaya devam diyoruz. Öncelikli olarak bölgede en büyük yapýlanmamýz olan inme ünitemiz kuruldu.  Nörolojik anjo ile 4 saat içerisinde birçok inmeyi önledik. Türkiye’de üniversitelerde ilk defa palyatif bakým üniteleri kuruldu. Bunun öteside þimdi de yeni bir güzellik ile üniversitemiz toplum karþýsýna çýkýyor. Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nde pediatrik onkolog, pediatrik hematolog hocalarýmýz Güneydoðu Anadolu Bölgesinde ilk ve tek ayný zamanda ruhsatlandýrýlmýþ pediatrik kemik iliði transplantasyonu ünitesi açtý. Ýlk vakamýzý yaptýk. Bugünde baþarýlýyla taburcu ediyoruz. Bu gazi þehrimize yaraþýr büyük bir geliþmedir” dedi.

ÇOCUK HASTALARIMIZI GERÝ ÇEVÝRMEK ZORUNDA KALMAYACAÐIZ

Yapýmý devam eden çocuk hastanesi hakkýnda da açýklamalarda bulunan Gür, “Yeni Çocuk Hastanesi’ni 2019’un Eylül ayýna kadar inþaatýný bitirip 2019’un sonuna kadar Gaziantep’e hizmet verecek durama getirmeyi hedefliyoruz. Yüksek kapasiteli bir çocuk hastanesine Gaziantep’in ihtiyacý var.  Üniversite imkânlarý içinde çok daha ihtiyacý var. Þu anda 4 yatakla idare ettiðimiz bu alan, orada daha modern alanlar ve ferah ortam içerisinde dokuz yataða çýkacak.  Sadece çocuk kemik iliði ünitesi, yoðun bakýmlar, yeni doðan üniteleri diðer bütün alt branþlarýn tamamen modernize yapýsý olacak. 250 yatak kapasiteli çalýþacaðýz. Artýk çocuk hastalarýmýzý geri çevirmek zorunda kalmayacaðýz” ifadesini kullandý.

YAKLAÞIK 20 CÝVARINDA BEKLEYEN HASTAMIZ VAR

Bölgede ilk defa gerçekleþtirilen operasyon Prof Dr. Sinan Akbayram ve ekibi tarafýndan yapýldý.  5 yaþýndaki Emel’i iyileþtirmenin mutluluðunu yaþadýklarýný ifade eden Prof. Dr. Sinan Akbayram yaklaþýn 20 hastanýn tedaviyi beklediklerini ifade etti. Akbayram: “Güneydoðu Anadolu Bölgesi’ndeki ilk ve tek pediatrik kemik iliði transplantasyonu ünitesinde hastamýzý iki ay önce yatýrmýþtýk. 5 yaþýndaki hastamýzý yaklaþýk 6 aydýr ünitemizde takip ediyoruz. Lösemi hatasý, kardeþinden kemik iliði nakli yaptýk. Þuan artý 50’inci gününde. Saðlýklý bir þekilde hastamýzý taburcu ediyoruz. Yaklaþýk 20 civarýnda bekleyen hastamýz var. Hastalarýmýza baþarýlý bir þekilde kök hücre transplantasyonu yapmak için hep birlikte çalýþacaðýz” dedi.

EVLERÝNDEN KOPMUYORLAR

Merkez ile birlikte hastalarýn evlerinden kopmadýklarýnýn altýný çizen Akbayram, “Hastalarýmýz iþlerinde, evlerinde ayrýlýp en az 6 ay boyunca baþka bir merkeze gidiyorlardý.  Gaziantep’e en yakýn merkez de Adana. Bizim ünitelerimizin açýlmasýyla birlikte kendi evlerinde, bölgelerinde kopmadan burada tedavilerini görüyor” ifadesini kullandý.gaziantepgunes.com


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com