SAÄžLIK DÃœNYASI

KONUÞAMIYOR, HAREKET EDEMÝYOR

Gaziantep'te Acil Týp Teknisyeni (ATT) olarak görev yapan Yasemin Durkal, niþanlýsýna kýzýp intihar etti. Ýntihar teþebbüsünün ardýndansa eski günlerini arar hale geldi. Kendisini iple asarak hayatýna son vermeye çalýþan Yasemin, niþanlýsý tarafýndan ipten alýnarak kurtarýldý. 5 yýl tedavi gördü. Ancak hala ne konuþabiliyor, ne de hareket edebiliyor...

Gaziantep’te 2011 yýlýnda ATT olarak 112 ambulansýnda görev yapmaya baþlayan 25 yaþýndaki Yasemin Durkal, yaklaþýk 2 yýl boyunca ihbardan ihbara koþturarak, kazazede ve hastalara hayat kurtaran müdahalelerde bulundu. Bir süre sonra iþ yerinde meslektaþý A.G ile tanýþan Yasemin Durkal, çok sevdiði A.G ile niþanlandý. Evlilik planlarý yapan Yasemin Durkal, süreçte sýk sýk niþanlýsý ile tartýþmaya baþladý. 27 Aðustos’ta da niþanlýsý ile tartýþan Yasemin Durkal, evin garajýnda kendisini iple tavana asarak intihar giriþiminde bulundu.

ÞÝDDET VE KREDÝ ÝDDÝASI

Yaþanýlan süreci anlatan anne Ayþe Durkal, A.G’nin kýzýna þiddet uyguladýðýný ve üzerinden kredi çektiðini ileri sürdü. Kýzýnýn süreçte niþan yüzüklerini attýðýný ve A.G’nin ailesinin özür dilemesi üzerine ise yeniden barýþtýklarýný belirten anne , “Kýzým göreve baþladýktan sonra 1 yýl çalýþtý. Ýyi bir arkadaþý olduðunu söyledi. Çok ýsrar etti ve eve getirerek bizimle tanýþtý. Baþta memnun kalmýþtýk. Niþan olduktan sonra bazý yaþadýklarýmýz hoþumuza gitmedi.

Ayrýlmalarýný istedik ama Yasemin istemedi. Sürekli tartýþýrlar. Küçük kardeþi farketmiþ sýrtýnda morluk olduðunu, þiddet görmüþ. Sorunca aðladý. Babasýna söyledim. Bir süre sonra ise kendisi yüzükleri çýkarttý. Yüzükleri bize verdi. Tekrar istedi ama vermedik. Oðlan da kendi ailesine söylemiþ. Ailesi geldi. Özür dilediler, araya buldular. Tekrar barýþtýlar ama hep kavga ederlerdi. Çok zor þartlarda okuttuk. Maaþýna biz hiç karýþmazdýk. Kýzým, ‘iþten kurtulmak için okuyacaðým’ derdi. Çocukluðunu hiç yaþayamadý. Bu nedenle maaþýna hiç karýþmazdýk. ‘Yesin içsin, her istediðini alsýn giysin’ derdim. Son zamanlarda hiç para harcayamazdý. Benden para isterdi. Maaþý olduðunu söylerdim. Ama yine de verirdim” dedi.

'EÞYALARI HAZIRLANDI'

Anne Durkal, kýzýnýn olay gecesi tüm telefonlarý kapattýðýný belirtirken, iple çektirdiði fotoðrafý ise niþanlýsýna attýðýný kaydetti. Kýzýný ipten A.G’nin aldýðýný vurgulayan Ayþe Durkal, “Akþam yemeði yedik, ben yattým. Gece 04:00 sýralarýnda 'baba' diye baðýran çýðlýk sesine uyandýk. Balkondan baktýk, niþanlýsýnýn sesiydi. Hemen koþarak yere indik. Komþular gelmiþ, Yasemin’i yere yatýrmýþ, kalp masajý yapýyordu. 112 ambulansý ile hastaneye götürdüler. Ben ne olduðunu anlamadým. Yasemin intihara giriþmiþ. Gece niþanlýsý ile konuþmuþlar, kavga etmiþler. Ona söylemiþ intihar edeceðini, bizim telefonlarýmýzý da kapatmýþ. Yasemin niþanlýsýna resim çekmiþ göndermiþ. A.G ise resmi görünce bizim telefonlarýmýzý aramýþ. Yasemin bizim telefonlarý kapatmýþ. Bizim telefonlar kapalý olunca, eve gelmiþ. Garajýn kapýsýna vurarak açmýþ, Yasemin’i kendi indirmiþ ipten” ifadelerini kullandý.

KONUÞAMIYOR, HAREKET EDEMÝYOR

Kýzýnýn yýllar öncesinde insanlarýn saðlýðý için mücadele ettiðini hatýrlatan anne Ayþe Durkal, þimdi ise konuþamaz, hareket edemez bir durumda olduðunu ifade etti. Yaklaþýk 5 yýldýr kýzýnýn tedavi gördüðünü de kaydeden anne Durkal, kýzýnýn tedavi sürecinde ise saðlýk konusunda devletin tanýdýðý tüm imkanlardan faydalandýklarýný da kaydetti.

Kýzýnýn yeniden eski saðlýðýna kavuþmasý için Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ve Eþi Emine Erdoðan’dan destek isteyen Anne Ayþe Durkal, “4.5 yýl hastanede kaldýk, 5 yýldýr tedavi görüyor. Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan ve Emine Haným’a teþekkür ediyoruz. Saðlýk konusunda tanýnan her imkandan faydalandýk. Ýlacýndan bezine, bakým maaþýna kadar her þeyden faydalandýk. Emine haným beni iyi anlar, o da anne. Yasemin’in en iyi yerlerde tedavi edilmesini istiyorum. Doðru yerlere götüremedik, inþallah doðru ellerde tedavi ettiririz” diye konuþtu.

Baba Mahmut Durkal da, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a seslenerek, kýzýnýn eski saðlýðýna kavuþmasý için yardým istedi. ÝHA


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com