SAÄžLIK DÃœNYASI

Gaziantep’te 7. Ýnsan Kaynaklarý ve Ýstihdam Fuarý açýldý

 

Gaziantep’te 7. Ýnsan Kaynaklarý ve Ýstihdam Fuarý açýldý


 
7.Ýnsan Kaynaklari ve Ýstihdam Fuari Acildi.  Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde "Gaziantep 7. Ýnsan Kaynaklarý ve Ýstihdam Fuarý açýldý. Ýstihdam fuarýna Özel Hastanelerin ilgisi yoðun oldu.Gaziantep Valiliði, Gaziantep Üniversitesi ve ÝÞKUR iþbirliði ile düzenlenen Gaziantep 7. Ýnsan Kaynaklarý ve Ýstihdam Fuarý törenle açýldý. Fuarýn açýlýþ töreninde konuþan ÝÞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “Türkiye iþ gücü piyasasýnda mesleði, niteliði, becerisi ve çalýþma iradesi olana her daim iþ imkanlarý ve fýrsatlarý söz konusudur. 2019'da 1 milyon 450 bin kiþi iþe yerleþti” dedi.
Gaziantep Valiliði, Gaziantep Üniversitesi ve ÝÞKUR iþbirliði kapsamýnda düzenlenen Gaziantep 7. Ýnsan Kaynaklarý ve Ýstihdam Fuarý için GAÜN Mavera Kültür ve Sanat Merkezi’nde tören düzenlendi.

 

Törenin açýlýþýnda konuþan Türkiye Ýþ Kurumu (ÝÞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Türkiye iþ gücü piyasasýnda iþ imkanlarýnýn olduðunu kaydetti. Ýþsizlikle mücadelede Ýstihdam Fuarý’nýn önemli bir rol oynadýðýný belirten Uzunkaya, “Ýstihdam Fuarý ÝÞKUR'umuzun öteden beri büyükþehirlerde gerçekleþtirdiði, iþ arayanlarla iþ verenlerimizin bir araya geldiði, iþ gücünü konuþtuðumuz, on binlerce insanýmýzý yeni iþ imkanlarý sunduðumuz bir etkinliðimiz. Ýstihdamýn kalbi tabiri caizse fuarýn olduðu günlerde, þehirlerimizde atýyor. Neticede bütün etkinlikler Türkiye iþ gücü piyasasýnda etkin bir iþe yerleþtirmeyi, iþsizlikle mücadeleyi istihdamý arttýrmaya yönelik, faaliyetlerimizin bütünüyle konuþulduðu ve deðerlendirildiði etkinliklerdir. Malumunuz Türkiye’nin ve dünyanýn ve tüm ülkelerin en önemli meselesi iþsizlikle mücadele edilmesi ve istihdamý arttýrmaktýr. Ýstisnasýz bütün insanlýðýn tarih boyunca en büyük meselesi istihdam, iþsizlikle mücadele olmuþtur ve olmaya da devam edecektir” dedi.

Türkiye’nin iþsizlikle mücadelede baþarýlý çalýþmalar yaptýðýný aktaran Uzunkaya þöyle konuþtu:

“Türkiye tüm meselelerde olduðu gibi iþsizlikle mücadele ve istihdam arttýrma noktasýnda da dünyayla, geliþmiþ Avrupa ile mukayese ettiðimizde fevkalade baþarýlý rakamlarýn gösterdiði bir gerçeklik olarak ortaya koymaktadýr. 2007-2018 yýllarý yani bir periyodu deðerlendirme adýna Avrupa Birliði Ýstatistik Ofisi’nin ortaya koyduðu rakamlara baktýðýmýzda Avrupa Birliði 28 ülkenin iþ gücü piyasasýna dahil olan iþ gücü 10 milyon 186 bindir. Türkiye’nin 9 milyon 460 bindir. Yani bu þu anlama geliyor, Türkiye Avrupa Birliði üyesi 28 ülke kadar yeni iþ gücüne, iþ imkanlarý, fýrsatlarý ve istihdam ortamý oluþturmak durumundadýr. Bu yýllar arasýna baktýðýmýz zaman Avrupa Birliði 28 ülke ancak ve ancak 10 milyon 269 bin insaný iþe yerleþtirmiþ Türkiye tek baþýna 7 milyon 984 bin insanýn istihdamýný gerçekleþtirmiþtir. Basýnda, kamuoyunda zaman zaman genç iþsizlik kadýn istihdamý, üniversite mezunu insanlarýn istihdamý gibi rakamlarýn konuþulduðu bir hakikat. Elbette bu meselelerle ilgili Türkiye’nin önemli gündem maddesidir ama sadece Türkiye’nin gündem maddesi deðil Avrupa’nýn da gündem maddesidir.”

Genç istihdamýný arttýrmada da önemli çalýþmalar yapýldýðýný ifade eden Uzunkaya, “Genç istihdamýna baktýðýmýz zaman Avrupa’da 4 buçuk milyonun üzerinde 2007-2018 yýllarý arasýnda iþ gücüne katýlýmda azalma, 3 buçuk milyonun üzerinde genç istihdamýnda azalma olmasýna raðmen Türkiye 934 bin gencin Türkiye iþ gücü piyasasýna 622 binin de istihdamýný gerçekleþtiren bir ülke konumundadýr. Kadýn istihdamýna baktýðýmýz zaman kadýn iþ gücümüze 4 milyon 561 bin kiþi dahil olmuþ, 3 milyon 661 bin kiþi istihdam gerçekleþtiren bir Türkiye’den bahsediyoruz. Üniversiteler açýsýndan rakamlara baktýðýmýz zaman, bu süreçte 4 milyon 606 bin 500 üniversite mezunu iþ gücü piyasamýza dahil olmuþ ve 3 milyon 850 bin kiþiyi istihdam eden bir Türkiye’den bahsediyoruz” dedi.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn talimatlarýyla baþlatýlan istihdam seferberliðinin rakamlarýný paylaþan Uzunkaya, “Son 3 yýl cumhurbaþkanýmýzýn öncülüðünde Türkiye’de istihdam seferberliði ilan ettik. Zaman zaman kamuoyunda ‘istihdam seferberliði ilan ediliyor ama bir hayli iþsiz var, bu neyin nesi’ gibi istihdam seferberliðini anlamsýzlýðýný ortaya koyan, ama rakamlarla yüzleþmekten korkan çevreler olsa da Türkiye, bu istihdam seferberliðinde sadece Türkiye’de rakamlarla uðraþanlarýn deðil tüm dünya istihdam kurumlarýnýn ve dünyanýn dikkatini çeken baþarýlara imza atan bir ülkedir. Daha 2000’li yýllarýn baþýnda 1 yýlda sadece 24 bin 482 kiþiyi yýlda iþe yerleþtiren Ýþkur, bu seferberliðin baþladý 2017 yýlýnda tarihinde ilk defa 1 milyonun üzerine çýkarak, 1 milyon 57 bin 249 kiþiyi iþe yerleþtirdi, 2018 yýlýnda istihdam seferberliðinde bu rakam 240 bin 308’e çýkmýþtýr. Bugün ilk defa açýklýyoruz 2019 yýlýnda bunca zorluklarýmýza raðmen bugün itibariyle 1 yýlda daha yýl dolmadan 1 milyon 450 bin insanýmýzý iþe yerleþtirilmesine aracýlýk yapan, bir Türkiye’den ve ÝÞKUR’dan bahsediyorum. Elbette bu baþarý tesadüflerin sonucu olmamýþtýr” diye konuþtu.

Gaziantep’te bir yýlda 40 bin üzerinde kiþinin istihdam edildiðini dile getiren Uzunkaya, “2002 yýlýndan önce 24 bin 480 kiþi 1 yýlda Türkiye istihdam ederken, bugün Ýstihdam Fuarý’ný gerçekleþtirdiðimiz Gaziantep ilinin rakamý 40 binin üzerine çýkmýþtýr. Yani tüm Türkiye’nin 1 yýlda yaptýðýnýn çok çok fevkinde Gaziantep ilimiz gerçekleþtiriyor, ama iþ gücü piyasasýnda iþsizlik kadar önemli olan meselelerimizden birisi de nitelikli ve beceri sahibi insan bulmaktýr. Türkiye iþ gücü piyasasýnda mesleði, niteliði, becerisi, çalýþma iradesi olana her daim iþ imkanlarý ve fýrsatlarý söz konusudur. Yeter ki bu noktada kararlýðýmýz olsun, ama iþ gücü piyasasýnda insanlarýn iþ bulmaktan anladýðý bir kýsým çevrelerin kamuda ve masa baþýnda görev beklemekse bu bekleyiþ kýyamete kadar sürer. Hiçbir devletin, hiçbir hükümetin, hiçbir kamu istihdamýnýn, kurumunun tüm insanlarýný kamuda çalýþtýrmak gibi bir görevi bunun sürdürülebilir olmasý da mümkün deðildir. Bu vesileyle ifade etmek isteriz ki iþ gücü piyasasýnda yüz binlerce insanýmýzý iþverenlerimiz çalýþtýrmak için beklemektedir. Ýþte bu insaný yetiþtirme adýna, ÝÞKUR olarak, devlet olarak ciddi programlar gerçekleþtiriyoruz” ifadelerini kullandý.

ÝÞKUR Gaziantep Ýl Müdürü Siraç Ekin de fuarý gerçekleþtirmekten gurur duyduklarýný belirterek, “ÝÞKUR Gaziantep olarak bugün çok gururluyuz, geleneksel hale getirdiðimiz Ýnsan Kaynaklarý ve Ýstihdam Fuarý’nýn 7’ncisini icra ediyoruz. Önemli olan insanlar için fuar yapmak, insana dokunmak. Biz bugün bütün dünyanýn sorunlarýndan olan iþsizlikle mücadelenin en belirgin noktasýndayýz. Ýþsizlikle mücadele etmek, istihdam üretmek her bir ferdin ana temel hedeflerinden bir tanesidir. Gaziantep ÝÞKUR olarak bütün ortaklarýmýzla beraber çok büyük destek bekliyoruz” diye konuþtu.

Ýþ arayanlar ile iþ vereni buluþturan fuar, yarýna kadar açýk olacak.

Fuarýn açýlýþýna Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, ÝÞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Þahinbey Belediye Baþkaný Mehmet Tahmazoðlu, Þehitkamil Belediye Baþkaný Rýdvan Fadýloðlu, oda baþkanlarý, öðrenciler ve davetliler katýldý.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com