SAÄžLIK DÃœNYASI

“Ýþ güvencesine kimse dokunamaz”

Saðlýk-Sen Gaziantep Þahinbey Araþtýrma ve Uygulama Hastanesi Þubesi’nin 2. Olaðan Genel Kurul Toplantýsý yapýldý. Genel kurulda tek liste halinde gidilen seçimlerde Cuma Kerkez yeniden þube baþkanlýðýna seçildi.

 

Týp Fakültesi Hastanesi toplantý salonunda yapýlan genel kurula Saðlýk-Sen Genel Baþkaný Metin Memiþ ile ilimizdeki saðlýk kurum ve kuruluþlarýnýn yöneticileri, Memur-Sen’e baðlý sendikalarýn baþkanlarý ve çevre illerden gelen Saðlýk-Sen Þube baþkanlarý da katýldý. 

 

Saðlýk-Sen Genel Baþkaný Metin Memiþ, Genel Kurulda yaptýðý konuþmada iþ güvencesinin kýrmýzý çizgileri olduðunu söyledi. Memiþ, sýk sýk iþ güvencesinin gündeme getirilmesinin art niyetli olduðunu belirtirken, “657 Sayýlý Devlet Memurlarý kanunu 1965 model bir kanun. Deðiþmesi gerekiyor. Ancak bu deðiþiklikler çalýþanlarýn lehine yapýlmalý. Yoksa iþ güvencesini kaldýracak uygulamalara Saðlýk-Sen olarak da, Memur-Sen olarak da izin vermeyiz” diye konuþtu. 

 

14 Mart Týp Bayramý’nýn kutlandýðýný hatýrlatan Saðlýk-Sen Genel Baþkaný Metin Memiþ, saðlýk çalýþanlarýnýn gündemi ile ilgili de bilgiler verdi. Üniversite hastanelerinde çalýþan saðlýk çalýþanlarýnýn özlük haklarýnýn iyileþtirilmesi için yapýlan çalýþmalarýn devam ettiðini kaydeden Memiþ, “Saðlýk-Sen’in giriþimleri ile üniversite hastanelerinde çalýþanlarýn mali durumlarýnda kýsmi iyileþtirmeler yaþandý. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Bu konuda sendikamýzýn öncülüðünde yeni düzenlemelerin yapýlmasý için çalýþmalar devam ediyor” dedi. 

 

“Þu anda öncelikli gündemimiz saðlýk çalýþanlarýna yýpranma payýnýn verilmesi ve döner sermayelerin emekliliðe yansýtýlmasýdýr. Biz Saðlýk-Sen olarak aldýðýmýz taban aylýk ve diðer kazanýmlarla emeklilik maaþýnýn arttýrýlmasýna önemli katký saðladýk. Ancak, bunu yeterli görmüyoruz. Döner sermayelerin emekliliðe yansýtýlmasý için de mücadelemizi sürdürüyoruz. Þu anda hiçbir kurumda çalýþanlarýn ek ödemeleri emekliliðe yansýmýyor. Biz saðlýk çalýþanlarý için bunu baþaracaðýmýza inanýyoruz. Diðer taraftan yýpranma payý konusu var. Bildiðiniz gibi yýpranma payý ile ilgili olarak bizim düzenlediðimiz bir toplantýda Sayýn Cumhurbaþkanýmýz söz verdi. Ancak, bürokrasi buna ayak diretiyor. Önce nöbet tutanlara yýpranma payý verilecek denildi, sonra baþka formüller üretmeye kalktýlar. Biz bunlarýn hiçbirini kabul etmedik ve etmeyeceðiz. Tüm çalýþanlarýn yýpranma payýndan yararlanmasýný saðlayacak yasal düzenlemelerin yapýlmasý için tüm gayretimizle çalýþýyoruz. Yýpranma payýnýn olduðu diðer kurumlarda mesela emniyet teþkilatýnda böyle bir ayrým yokken, saðlýk çalýþanlarýna verilirken ayrým yapýlmak istenilmesi kabul edilir bir durum deðildir.

 

Saðlýk-Sen Genel Baþkan Yardýmcýsý Ýdris Baykan’ýn divan baþkanlýðýnda yapýlan genel kurulda yapýlan seçimlerde Cuma Kerkez oybirliði ile yeniden þube baþkaný seçildi. Kerkez, genel kurulda yaptýðý konuþmada, þubenin etkinliklerini ve hedeflerini anlattý. Kerkez, “Saðlýk-Sen olarak bir taraftan üyelerimizin mali ve özlük haklarýnýn iyileþtirilmesi diðer taraftan da milyonlarýn umudu olan bir sivil toplum örgütü olmanýn bilinci ile hareket ediyoruz. Üyelerimiz için düzenli olarak sosyal faaliyetlerle, eðitim programlarý ile onlarýn bilinçlenmesine çalýþýyoruz. Bizlere destek veren tüm üyelerimize, bu baþarýda emeði olan bütün yönetici arkadaþlarýma ve hiçbir zaman bizleri yalnýz býrakmayan üniversite hastanesi yöneticilerine teþekkür ediyorum” þeklinde açýklamada bulundu. 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com