SAÄžLIK DÃœNYASI

Ve bazý acýlar asla azalmazmýþ.

Yaðmur kardan hýzlý yaðarmýþ. 

Günler geçer, aylar geçer olmaz dediðin ne varsa olurmuþ. 

Ve bazý acýlar asla azalmazmýþ.

 

1 yýl önce Güvenparkta bomba patlamasý ile hayatýný yitiren ODTÜ Elektrik Elektronik öðrencisi Ozancan Akkuþ’un ailesi ile geçen bir yýlý deðerlendirdik.

 

Radyoloji teknisyeni Babasý Nuri Akkuþ ve Hemþire eþi Senem’den geriye konuþmayan ,gözleri boþlukta sesi titreyerek konuþan canlý cenazeler kalmýþtý. Sözü Nuri bey aldý öncelikle: “ Adýný Ozancan koyduk, adýný dürüstlük, adýný umudumuz koyduk. Ozancan bizim sonsuzluða hediye ettiðimiz tüm hikayelerimizin Ozaný’’, canýmýzdan Can kattýðýmýz Ozan’Can..”

 

 “ Haykýracak çok þey var,ama bizim sesimiz kýsýldý. Dünyanýn en büyük acýsýný yaþattýlar bize.

 

Biz her gün ölüyoruz,Yaþamak buysa yaþamýyoruz,yaþamak istemiyoruz,tüm yaþam sevincimiz ortadan kalktý.

Ýnsaný ayakta tutan þey sevgidir,umuttur.Ne umudumuz kaldý ne sevincimiz. Çocuklarýmýza dünyada siyah olan her þeyin aksine umudun olduðunu öðrettik, inandýklarý uðruna çalýþmayý,pes etmemeyi öðrettik.Sevgiyi, gerçek sevgiden bu dünyaya ne pay varsa hepsini sadece çok severek öðrettik.

 

Sosyal bir gençti

 

Oðlumuzun kalbindeki,beynindeki,vücudundaki o hiç bitmeyen farklý enerji her anýndaydý. Bazen basket maçlarýnda attýðý son sayýda bazen gitarýndaki o son týnýda. Ozancan etrafýmýzdaki tüm ailelere sosyal,aktif olarak da baþarýlý olunabileceðini öðretti. Enstrümanlarý ile sesi ile her ortamda arkadaþlarý ile buluþur ve spor üzerine sanat üzerine sohbetler yapardý. Fenerbahçeliydi .

Türkiye 1.si olup Ankara Fen Lisesine gitmek istediðini söylediðinde 14 yaþýndaydý.Ankara’da 4 yýl geçirdi. Zamanýn ötesine geçti inanýlmaz bir bilgi birikimine inanýlmaz dostluklara inanýlmaz anýlara sahipti. Sýra üniversiteye geldiðinde Ozancan bilim üreten, bilimle insanlara dokunan biri olmaya karar verdi, ODTÜ’lü oldu. 

 

Ýkinci Atatürk

 

Annesi Senem Akkuþ “ Ben ikinci bir Atatürk doðurdum. Ata gibi bir yiðit yetiþtirdim.Zekasý sporculuðu ve efendiliði ile her alanda derece yapmýþ bir evlat doðurmanýn gururunu yaþýyorum. Çocukla çocuk,büyükle büyük sohbetler yapabilen empati kuran bir beyindi o. Bir bilim adamý,yaþamanýn sebebi aþkla büyüyen bir oðul..

 

Zeki Çocuklarý Okutacaðýz

 

Ozancan Akkuþ adýna ODTÜ de açýlan bursla öðrenci okutmaktayýz.ODTÜ ailesine teþekkür ediyoruz duyarlýlýklarýndan dolayý hep yanýmýzdalardý. Oðlumuzun vefatý ile mahkemeden gelecek tüm parayý yetenekli çocuklarýn eðitiminde kullanacaðýz. Ozancan’ýn yolu bilimdi, umudu bilgiydi. Biz de bize býraktýðý hazine için mücadele edeceðiz.

 

Aramadýlar, Sormadýlar

 

Evladýmýzý,geleceðimizi her þeyimizi yitirdik, tüm yaþananlarýn ardýndan Fatma Þahin,Rýdvan Fadýloðlu ve Adil Konukoðlu dýþýnda ne arayan ne soran oldu. Hiçbir beklentimiz yok hiç olmadý da yalnýzca insan bu hiç azalmayan acýnýn içinde bunu paylaþacak bir telefon, bir ses bekliyor.

GKV ailesine teþekkür ediyorum. Oðlumuzun adýný; okuduðu okulun, kaptanlýk yapýp defalarca maç kazandýðý spor salonunda anýlarý ve fotoðraflarý ile yaþatacaklar, duyarlý insanlýklarýna müteþekkiriz.

 

Ozancan’ýn Twiti

 

Ölümü özledim anne,yaþamak isterken delice. Delice yaþamak isteyen yavrularýmýzý bombalarla evimizden,yuvamýzdan ciðerimizden aldýlar kopardýlar.

 

Koruyamadýlar yavrumuzu.

 

Baþkentte bombalar nasýl patlar,elini kolunu sallayarak bu kadar bomba bir Ülkenin baþkentine nasýl gelebilir.Bu nasýl vicdansýzlýktýr,nasýl insanlýktýr.Hadi kendini patlatýyorsun bizim yavrularýmýzdan ne istedin. Bu Ülkeye huzur ne zaman gelecek,çiçeklerimiz dallarýnda ne zaman kokacak,çiçeklerimizi dallarýndan koparýyorlar.Geleceðimizi,sevgimizi umudumuzu ....

 

Devletimizi, Milletimizi, Gaziantep’imizi seven insanlarýz. Gaziantep’imizin eðitimde geri kalmýþlýðýna isyan ettik hep. Eðitimin önemini çok iyi bilen insanlarýz.Bu yüzden tüm hayatýmýzý çocuklarýmýzýn daha iyi bir eðitim almasý için elimizden geleni yaparak geçerdik. Ozancan dereceyle ODTÜ Elektrik Elektronik mühendisliðini kazandý, Kýzýmýz Ceren Mersin Üniversitesi Týp Fakültesinde 4. Sýnýf öðrencisi,Azra ise ortaokulda okumakta. Çocuklarýmýzýn yeteneklerini ve zekalarýný farkettiðimizde çok araþtýrdýk, onlarla öðrendik her þeyi, sosyal alanlardaki yetenekleriyle akademik baþarýlarýný birleþtirdiler. 

Onlar ne yapmak istediklerine karar verdiler, biz yol olduk. Bakanýmýz Fatma Þahin ile daha önce üstün yetenekli çocuklar baþlýðý altýnda görüþtük ve size nasýl yardýmcý olabilirim diye sordu.Biz de çocuklarýmýzýn çok baþarýlý olduðunu kendimiz için bir þey istemediðimizi, ancak gelecekte zeki çocuklarýn heba olmamasý için bir þeyler yapýlmasý gerektiðini vurguladýk. Bakanýmýz tüm duyarlýlýðý ile Oðlumuzun adýyla yaþayacak üstün yetenekli çocuklarýn eðitim gördüðü BÝLSEM’i Gaziantep’e kattý. 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com