SAÄžLIK DÃœNYASI

GAZÝANTEP SAÐLIKTA RAHAT BÝR NEFES ALACAK

Gaziantep Kamu Hastaneler Birliðinin kurucu Týbbi Baþkanlýðýný yaptýktan sonra 5 ay önce Kamu Hastaneler Birliði Genel Sekreterliðine atanan Uzman Dr. Ömer Aykut, kurum olarak hizmet çalýþmalarýný aralýksýz sürdürüyor.

 

KAMU HASTANELERÝNÝN DEV HÝZMETLERÝ NELER?

 

Gaziantep Kamu Hastaneler Birliði 2017 yýlýnda yaptýðý ve yapacaðý hizmetlerin baþýnda Gaziantep’in saðlýk alanýnda en büyük ihtiyaçlarýndan biri olan diyaliz merkezinin en kýsa zamanda hizmete gireceði öðrenildi. Dr. Ersin Arslan Eðitim ve Araþtýrma hastanesine baðlý Mücahitler ek binasýnýn inþaat halindeki kýsmýnýn önümüzdeki günlerde açýlýp ilk etapta poliklinik ve yataklý servis hizmeti vereceði, 25 Aralýk Devlet hastanesine 300 yataklý yeni bina yapýmý, yapýmlarýnýn ise bu ay son bulan Nizip Toplum Ruh Saðlýðý merkezi ve Nizip Aðýz ve Diþ saðlýðý merkezi hizmet vermeye baþladý. Ayrýca, Nizip Devlet Hastanesinin 350 yataklý hastane projesi T.C Saðlýk Bakanlýðý tarafýndan da onaylandý. Ýnþaatý devam edenler arasýnda bulunan Perilikaya Devlet Hastanesi’nin ise o bölgenin saðlýk ihtiyacýný karþýlayacaðý belirtildi . Cengiz Gökçek Kadýn Doðum ve Çocuk hastalýklarý hastanesi bünyesinde Çocuk Üroloji merkezinin de hizmet vermeye baþladýðý bildirildi. Gaziantep Büyükþehir Belediyesi ve Kamu Hastaneler Birliði iþbirliði ile hizmete giren Tüp bebek merkezi Gaziantep ve bölgedeki aileleri mutlu etti ve etmeye devam ediyor. 

 

Ýslahiye Toplum Ruh Saðlýðý merkezinin yapýmýna baþlandýðý ve Ýslahiye Devlet Hastanesi bünyesinde 3 adet yeni Diþ ünitesinin de Ýslahiye halký için hizmete sunulduðu kaydedildi. Araban Devlet Hastanesinin de 20 yataklý yeni bina inþaat çalýþmalarýnýn hýzla ilerlediði bildirildi. Gaziantep Þehir hastanesinin % 20’sinin tamamlandýðý ve Gaziantep metro projesiyle entegresinin de saðlandýðý öðrenildi. Þehir hastanesinin halka Mayýs 2019 gibi hizmet vermesi planlananlar arasýnda bulunuyor.Son olarak Þahinbey Aðýz ve Diþ Saðlýðý merkezinin yeni hizmet binasýnda tam donanýmlý bir þekilde halka hizmet verdiði belirtildi.

 

GAZÝANTEP’E SAÐLIKTA ÝKÝ YENÝ MÜJDE!..

 

Gaziantep’te FETÖ soruþturmasý kapsamýnda el konulan ve Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nin Mücahitler ek binasý olarak hizmet veren eski Primer Hastanesi, artýk baðýmsýz bir hastane olarak hizmet verecek.

 

Gaziantep’te FETÖ soruþturmasý kapsamýnda el konulan ve Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nin Mücahitler ek binasý olarak hizmet veren eski Primer Hastanesi, artýk baðýmsýz bir hastane olarak hizmet verecek.

 

ÝKÝ HASTANEYE BAÞHEKÝM VE MÜDÜR ATANACAK

 

Dr. Ersin Arslan Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi’ne baðlý olarak Mücahitler ek binasýnda hizmet veren hastane 310 yataklý bir hastaneye dönüþtürülecek. Dr. Ersin Arslan Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi’nden baðýmsýz olarak baþhekimliði ayrýlacak hastanenin üst katýna ise 160 yataklý tek kiþilik Vip odalar yapýlacak. Kamu Hastaneler Birliði Genel Sekreterliði tarafýndan çalýþmalarý sürdürülen hastaneye baþhekim ve hastane kurucu müdürü olarak kimin atanacaðý ise merak ediliyor.

 

15 TEMMUZ ÞEHÝTLERÝ HASTANESÝ

 

Perilikaya kavþaðýnda Saðlýk Bakanlýðý tarafýndan yapýmýna devam edilen 300 yataklý devlet hastanesinin ise Eylül ayýnda yapýmýnýn tamamlanacaðý ve isminin 15 Temmuz Þehitleri Hastanesi olacaðý öðrenildi. 300 yataklý hastanenin inþaat çalýþmalarýnýn Ekim ayýna kadar tamamlanmasý ve hizmete açýlmasý planlanýyor.

 

GAZÝANTEP SAÐLIKTA RAHAT BÝR NEFES ALACAK

 

Bölgenin en önemli saðlýk merkezlerinden olan Gaziantep’te özel hastanelerin toplam 2 bin 400 kamu hastanelerinin ise 1900 yatak kapasitesi bulunuyor.  Dr. Ersin Arslan Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi’ne baðlý olarak hizmet veren Mücahitler ek binasýnýn 300 yataklý baðýmsýz hastane olurken, yapýmý devam eden 15 Temmuz Þehitleri Hastanesi ile birlikte iki yeni hastaneyi daha Gaziantep’in hizmetine sunulacak. Ayrýca 2019’da tamamlanacak olan 1875 yataklý Þehir Hastanesi ile birlikte Gaziantep’in Ortadoðu’nun saðlýk merkezi haline geleceði ve saðlýkta rahat bir nefes alacaðý öngörülüyor.

 

Dr. Ömer Aykut’un yaklaþýk 4 ay önce Gaziantep Kamu Hastaneler Birliði Genel Sekreterliðine atanmasýnýn ardýndan  bir çok yeni düzenlemelere imza atmasý ve saðlýkta hizmet kalitesinin  artmasý dikkat çekerken, 25 Aralýk Devlet Hastanesi kompleksi içersindeki arsaya yaklaþýk 3 yýl önce karar verilen ve bir türlü yapýmýna baþlanmayan 300 yataklý ek bina yapýlmasýnýn da çabasýný gören saðlýk dünyasý  Genel Sekreter Dr. Ömer Aykut’un çabalarýný takdir ettikleri gözlendi.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com