SAÄžLIK DÃœNYASI

YENÝDOÐAN YOÐUN BAKIM HEMÞÝRELÝÐÝ KURSU

Gaziantep Ýl Saðlýk Müdürlüðü ve Genel Merkezi Gaziantep’te bulunan Anadolu Saðlýk Ýþletmeleri Derneði (ASÝD) iþbirliði ile Özel Sani Konukoðlu Hastanesi Toplantý Salonu’nda “Yenidoðan Yoðun Bakým Hemþireliði Kursu” düzenlendi.

 

Toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan ASÝD Genel Baþkaný Dr. Yusuf Ziya Yýldýrým, yenidoðan yoðun bakým hemþireliði kursunun baþlamasýndan büyük bir mutluluk duyduðunu söyledi.

 

Dr. Yýldýrým, “Þehrimizde yenidoðan yoðun bakým hizmetleri ile ilgili eðitim sayýsý ne kadar artarsa, verilen hizmetler de o kadar iyi hale gelir. Böylece þehrimizdeki bebek ölüm oranlarý o kadar azalacaktýr” dedi.

 

“Avrupa ülkelerinde ve geliþmiþ ülkelerde doðum sonrasý bebek ölüm oranlarý daha düþük iken, ülkemizde bu oranlar yüksek seyretmekteydi” diyen Dr. Yýldýrým, þöyle devam etti:

 

“Ancak sizlerin gayreti ile bu oranlar düþmeye baþladý. Umut ediyorum ki bu eðitimler sayesinde de bundan sonraki süreçte bu oranlar çok daha düþecektir. Bu eðitimin sizlere bu konuda büyük katkýlar saðlayacaðýný düþünüyorum. Bu eðitimin sunulmasý noktasýnda Ýl Saðlýk Müdürlüðümüze, eðitimcilerimize ve bu eðitim almak için burada bulunanlara çok teþekkür ediyorum. Umarým bundan sonraki süreçte de bu eðitimler devam eder. Hepimiz bu konuda üzerimize düþen sorumluluðu yerine getirmek suretiyle bebeklerimize çok daha büyük katkýlar sunabiliriz düþüncesiyle, iyi bir eðitim olmasýný diliyorum.”   

 

ÝL SAÐLIK MÜDÜRÜ DR. SADETTÝN YAZI 

 

Ýl Saðlýk Müdürü Dr. Sadettin Yazý ise Türkiye ve dünyada, ülkelerin geliþmiþlik kriterlerinden en önemlilerinden birinin anne ve bebek ölümleri olduðuna dikkati çekti.

 

Gaziantep’te Türkiye ortalamasýnýn üzerinde olan bebek ölüm oranýnýn, kamu ve özel hastanelerin iþbirliði ile gerilediðini anlatan Dr. Yazý, þöyle konuþtu:

 

“2016 yýlýnda gerçekleþtirilen bir çalýþtayla belirlenen kriterlerden biri Gaziantep’te yeni doðanda çalýþan hemþirelerimizin, yeni doðan hemþireliði konusundaki eksikliklerinin giderilmesi ve burada yetiþmiþ kalýcý hemþirelerin çalýþmasý þeklindeydi. Bunun sonucunda ASÝD Genel Baþkaný Dr. Yusuf Ziya Yýldýrým Bey ve diðer hocalarýmýzla yoðun çalýþmalar sonucunda böyle bir eðitimi planladýk. 

 

Hastanelerimizin, yeni doðan yoðun bakým konusunda daha dikkatli çalýþmalar gerçekleþtirdiðini biliyoruz. Sonuçlara baktýðýmýzda bebek ölümlerinin nedenlerindeki deðiþimler de bunu gösteriyor. Bildiðiniz gibi geçmiþte bebek ölümleri en fazla enfeksiyon ve benzer konularda olurken þimdi ise bebek ölümlerimiz daha çok prematüre ve konjental hastalýklardan gerçekleþmekte. Bu da yenidoðandaki kalite artýþýnýn bir göstergesidir.”

 

“Bu eðitimin sizleri daha bilgili, daha donanýmlý hale getireceðine inanýyorum, hemþirelik konusundaki geliþiminizle bunlardaki konjental hastalýklara baðlý bebek ölümlerinde de inþallah azalmalar olacaktýr” diyen Dr. Yazý, sözlerini þöyle tamamladý:

 

“Gaziantep’te ciddi bir düþüþ saðladýðýmýz bebek ölümleri, bu eðitimlerle daha da düþecektir. Türkiye ortalamasýnýn altýna inmiþ bulunmaktayýz ama biz hiçbir bebek ölmesin hiçbir anne bebeðinden mahrum kalmasýn diyoruz. Ben bu noktada hem ASÝD yöneticilerimize, hem de hastanelerimizin yöneticilerine ile hocalarýmýza, katkýlarýndan dolayý teþekkür ediyorum. Bu eðitimin baþarýlý bir þekilde gerçekleþmesi ve bu tür eðitimlerin devam etmesini temenni ediyorum. Belirli periyotlarla hemþirelerimizi eðiterek bebek ölüm oranýnýn daha da düþeceðine inanýyorum.” 

 

Açýlýþ konuþmalarýnýn ardýndan Anka Hastanesi Neonatoloji Uzmaný Prof. Dr. Ercan Sivaslý, Medical Park Hastanesi Neonatoloji Uzmaný Doç. Dr. Servet Özkiraz, Özel Sani Konukoðlu Hastanesi Neonatoloji Uzmaný Yrd. Doç. Dr. Ünal Sarýkabadayý, NCR International Hospital Neonatoloji Uzmaný Dr. Hüseyin Selim Asker’in eðitimci olduðu kurs programý baþladý.  

 

21 Nisan 2017’ye kadar devam edecek teorik eðitimin ardýndan, 24 – 28 Nisan ve 1 – 5 Mayýs 2017 tarihleri arasýnda pratik eðitimler gerçekleþtirilecek.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com