SAÄžLIK DÃœNYASI

Saðlýk-Sen, Gaziantep’te tüm kurumlarda yetkili sendika oldu

Saðlýk-Sen Gaziantep Þubesi, 3 bin 758 üyesiyle Gaziantep’te Saðlýk Bakanlýðý ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlýðýna baðlý tüm kurum ve kuruluþlarda yetkili sendika oldu.

Memur-Sen Konfederasyonuna baðlý Saðlýk-Sen Gaziantep Þube Baþkaný Mehmet Ali Arayýcý, 15 Mayýs’ta sendikalarýn üyelerinin sayýmýnýn yapýldýðýný belirterek, “Gaziantep’te 3 bin 758 üye ile yine yetkili sendikayýz. Üye sayýmýzý geçen yýla göre 250 kadar arttýrarak, gerek Saðlýk Bakanlýðýna baðlý, gerekse de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlýðýna baðlý kurum ve kuruluþlarýn tamamýnda yetkiyi almayý baþardýk” diye konuþtu.

YETKÝ EMÝN ELLERDE

Arayýcý, saðlýk çalýþanlarýnýn çalýþanýn yanýnda olan, sorunlardan nemalanmayan ve çözüm üreten Saðlýk-Sen’i tercih ettiklerini belirterek, þöyle devam etti: “2016 Yýlýnda yaþanan tüm olumsuzluklara, atlatýlan tüm badirelere raðmen Saðlýk-Sen Gaziantep Þubesi olarak, hizmetkarlýðýný üstlendiðimiz bu vazifeden alnýmýzýn akýyla çýkmanýn mutluluðunu yaþýyoruz. Aldatmadan ve aldanmadan sendikacýlýk yapan Saðlýk-Sen’e güvenerek, geçtiðimiz yýllarda verilen yetkiyi perçinleyen saðlýk çalýþanlarý þunu çok iyi bilmelidir ki, yetki emin ellerdedir. Üyelerimizden aldýðýmýz yetkiyi amacýna uygun þekilde kullanarak, saðlýk çalýþanlarýnýn mali ve özlük haklarýnýn korunmasý için mücadeleye devam edeceðiz. Baþarý ekip iþidir. Bizim baþarýmýzda Saðlýk-Sen Gaziantep teþkilatýnýn tüm mensuplarýnýn katkýsý büyüktür. Hepsine verdikleri emekten dolayý teþekkür ediyorum.”

ÖNCELÝÐÝMÝZ DAHA GÜÇLÜ TÜRKÝYE

Saðlýk-Sen’in baþarýsýnda, “Deðerler dünyasý”nýn büyük rol oynadýðýný belirten Baþkan Arayýcý, Saðlýk-Sen’in sendikacýlýk anlayýþý ile ilgili olarak þunlarý söyledi:

“Saðlýk-Sen ve konfederasyonumuz Memur-Sen, ülkemizde memur sendikacýlýðýna yeni bir soluk getirmiþ, adeta çýðýr açmýþtýr. Saðlýk çalýþanlarý sorunlardan nemalanan, yöneticileri ne kadar eleþtirirsem o kadar prim yaparým diye düþünen, çalýþmayan, üretmeyen, yetkisiz-etkisiz, belli bir kesimin sendikasý olmaktan öteye gidemeyen sendikalara artýk kýrmýzý kart gösteriyor. Bizler saðlýk çalýþanlarýnýn bu desteðine layýk olmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalýþmaya devam edeceðiz. Çünkü biz sendikacýlýðý sadece ücret artýþýna indirgeyecek kadar basitleþtirmiyoruz. Biz, elbette öncelikle saðlýk çalýþanlarýnýn mali ve özlük haklarýnýn iyileþtirilmesi için mücadele verirken, dünya mazlumlarýnýn umudu haline gelen Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluþu olduðumuzu da unutmuyoruz. Birlik ve beraberliðimizin, huzurumuzun, kardeþliðimizin, istikrarýn devamýnýn her þeyden önemli olduðunun bilincindeyiz. Ýçerde ve dýþarda güçlü bir Türkiye’nin, dünyanýn dört bir tarafýndaki mazlumlarýn umudu olduðunun farkýndayýz. Ýþte bizi diðerlerinden ayýran, güçlü kýlan bu deðerlerimizdir.”

YIPRANMA PAYI GERÝYE DÖNÜK OLMALI

Saðlýk-Sen olarak üyelerden aldýklarý güçle, önümüzdeki dönemde daha büyük baþarýlara imza atmak için gayret göstereceklerini ifade eden Saðlýk-Sen Gaziantep Þube Baþkaný Mehmet Ali Arayýcý, sendikal gündem ile ilgili olarak þu bilgileri verdi:

“Saðlýk-Sen olarak diðerlerinin hayal bile edemediði baþarýlar elde ettik. Üyelerimizden aldýðýmýz güçle, önümüzdeki dönemde baþta saðlýk çalýþanlarýna yýpranma payý verilmesi ve döner sermayelerin emekliliðe yansýtýlmasý için mücadelemizi sürdüreceðiz. Yýpranma payý torba yasaya girdi. 5 yýla 1 yýl yýpranma payý verilecek. Hem de tüm saðlýk çalýþanlarýna verilecek. Biz yýpranma payýnýn geriye dönük olarak çýkmasýný istiyoruz. Çünkü aksi takdirde bir anlamý olmaz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Diðer taraftan da döner sermayelerin emekliliðe yansýtýlmasý öncelikli gündem konularýmýz arasýndadýr.”


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com