SAÄžLIK DÃœNYASI

Gaziantepli doktor dünyada bir ilki baþardý

Gaziantep'te doðuþtan kulaklarý olmayan ve yaklaþýk 1,5 yýl önce annesinden alýnan kýkýrdak dokularla yeni kulak yapýlan hastanýn tedavisinde baþarý saðlandý.

Gaziantepli Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmaný Prof. Dr. Mehmet Mutaf, doðuþtan kulaklarý olmayan 22 yaþýndaki Ümit Gül'e annesi Ayþe'den alýnan kaburga kemikleriyle kulak yaparak dünyada bir ilki baþardý.


Gazikent Mahallesi'nde yaþayan Ýsmet ve Ayþe Gül çiftinin 3 çocuklarýndan en büyüðü olan Ümit Gül, her iki kulaðý olmadan dünyaya geldi. Kulaklarý olmadýðý için arkadaþ edinemeyen ve niþanlýsý tarafýndan terk edilen Gül, estetik doktorlarýna baþvurdu. Doktorlar, kulak yapýmý için Gül'ün kýkýrdak dokudan oluþan kaburga kemiklerinin kullanýlmasý gerektiðini söyledi. Gül, küçük yaþlardan itibaren 11 defa ameliyat oldu ve kulak yapýmýnda kullanýlabilen kaburga kemiklerini aldýrdý. Ameliyatlarýn kötü geçmesi nedeniyle genç adama yapýlan kulaklar uyumsuz oldu ve yeni kulak yapacak kaburga kemiði de kalmadý. Baþarýsýz ameliyatlarýn ardýndan Gül ailesi, Prof. Dr. Mehmet Mutaf'a baþvurarak yardým istedi. Ümit Gül'ün annesi Ayþe Gül oðluna kulak yapýmý için kendisinden kýkýrdak doku alabileceklerini söyledi. Bunun üzerine çalýþma yapan Prof. Dr. Mutaf, önce anne Gül'den aldýðý kaburga kemiklerini Ümit Gül'ün göðüs derisinin altýna yerleþtirerek vücudun kýkýrdak dokuya verebileceði tepkiyi 1 yýl takip etti. Sonuçlarýn iyi çýkmasý üzerine Gaziantep Üniversitesi Týp Fakültesi'nde ameliyata alýnan Ümit Gül'e karýn boþluðunda duran ve annesine ait kaburga kemiklerinden yapýlan kulaklar yapýldý. Baþarýlý geçen ameliyatla Gül, kýsa sürede saðlýðýna kavuþtu.

Prof. Dr. Mehmet Mutaf, basýn toplantýsýyla dünyada ilk defa baþkasýndan alýnan kýkýrdak dokuyla kulak yapma ameliyatýnýn detaylarýný paylaþtý. Mutaf, Ümit Gül'e yapýlan kulaklarýn dünya týp literatüründe ilk olduðunu ifade ederek þunlarý söyledi:

"Ümit'in doðuþtan iki kulaðý da yoktu kulak yapýmý için daha önce 11 defa baþka hastanelerde ameliyat olmuþtu. Bu ameliyatlarda kulak yapýmý için Ümit'in kýkýrdak dokularý kullanýlmýþ ve maalesef baþarýsýz olunmuþtu. Bize geldiklerinde Ümit'te kulak yapýmý için kullanacaðýmýz kýkýrdak doku bulamadýk. Daha sonrasýnda annesi Ayþe haným, 'benden alýn' dedi. Bizde bunu düþündük ve uyguladýk. Anneden alýnan kýkýrdak dokuyu 1 yýl Ümit'in göðüs dersinin altýnda beklettik. Daha sonra herhangi yanlýþ bir þey olmayýnca operasyonu yaptýk. Bu ameliyat baþkasýndan alýnan kýkýrdak doku kullanýlarak kulak yapýlan ilk operasyon oldu. Bütün operasyonlarý Gaziantep Üniversitesi Týp Fakültesi'nde yaptýk gururluyuz. Bu operasyon bundan sonraki vakalar için yol gösterici olacaktýr."

Anne Ayþe Gül ise, operasyonu gerçekleþtiren Mutaf ve ekibine ederken þunlarý dedi:

"Oðlum iki kulaðý olmadan dünyaya geldi. Uzun yýllar çok çile çektik, çok üzüldük. Ümit psikolojik olarak çok yýprandý, okulunu bu nedenle býraktý. Liseden sonra okumadý. Oðlum niþanlandý fakat kulaðý olmadýðý için niþanlýsý tarafýndan terk edildi. Bu sebeple psikolojisi bozuldu ve intihara kalkýþtý. Ankara'da büyük bir üniversitede defalarca ameliyat edildi ama maalesef kulaða benzer bir yapý oluþturulamadý. Üstelik kaburgalarý kullanýla kullanýla tüketilmiþti. Bu nedenle nereye gitsek suni, takma kulak protezinden baþka çözüm kalmadý, çaresi yok dediler. Prof. Dr. Mehmet Mutaf hocaya durumumuz bu þekildeyken baþvurduk.  Hocam da sað olsun hiç bir ücret almadan operasyonu yaptý. Þu anda normali gibi bir kulaðý var oðlumun."

Kulaklarýna kavuþtuðu için mutlu olduðunu ifade eden Ümit Gül de, yaþadýðý sýkýntýlardan kurtulduðunu ifade ederek, "Daha önceleri çok ameliyat oldum fakat her defasýnda baþarýsýz oldu. Sonra Mehmet hocama geldik. O sað olsun incelemeden sonra beni ameliyat etti. Benim kaburga kemiðim kalmadýðý için annem bana doku verdi. Þimdi kulaklarým var. Saçlarýmý uzatmak zorunda deðilim. Hocama ve anneme çok teþekkür ederim" diye konuþtu.



Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com