SAÄžLIK DÃœNYASI

ÖZEL SANKO OKULLARI’NDA ULUSAL VE ULUSALARARASI YARIÞMALARDA DERECEYE GÝREN ÖÐRENCÝLER ÖDÜLLENDÝRÝLDÝ

VALÝ YERLÝKAYA: “ÖÐRENCÝLERÝN ABD’DE HEM DE ROBOT YARIÞMASINDAN BÝRÝNCÝLÝKLE DÖNMESÝNE, KENDÝM KAZANMIÞ GÝBÝ SEVÝNDÝM”

-BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE BAÞKANI ÞAHÝN: “ULUSLARARASI YARIÞMADAN BÝRÝNCÝLÝKLE DÖNMENÝZÝ BÜYÜK MEMNUNÝYETLE KARÞILADIM”

-SANKO ONURSAL BAÞKANI ABDULKADÝR KONUKOÐLU: “GAZÝANTEP EKONOMÝDE OLDUÐU GÝBÝ EÐÝTÝMDE DE BAÞARISINI GÖSTERÝYOR”

-SANKO YÖNETÝM KURULU BAÞKANI ZEKÝ KONUKOÐLU: “GURURLUYUZ”

 

Gaziantep Özel Sanko Okullarý'nýn ulusal ve uluslararasý yarýþmalarda dereceye giren öðrencileri düzenlenen törenle ödüllendirildi.


Özel Sanko Okullarý Abdulkadir Konukoðlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Ali Yerlikaya, Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Daðlý, Ýl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren,  Þahinbey Belediye Baþkaný Mehmet Tahmazoðlu, Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinþekerci, SANKO Holding Onursal Baþkaný Abdulkadir Konukoðlu, Yönetim Kurulu Baþkaný Zeki Konukoðlu, Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Adil Sani Konukoðlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan ve Cengiz Konukoðlu, Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Settar Konukoðlu, Ýl Eðitim Müdürü Cengiz Mete, Ýl Müftüsü Ahmet Çelik, Esnaf ve Sanatkarlarý Odalarý Birliði Baþkaný Ömer Küsbeoðlu, Okul Danýþma Kurulu Baþkaný Jülide Konukoðlu, Genel Müdür Melike Toklucu ile öðrenciler ve aileleri katýldý

 

Vali Ali Yerlikaya, yaptýðý konuþmada, ayný salonda daha önce SANKO Üniversitesi’nin törenine katýldýðýný anýmsatarak, “Bugün ortaokul ve lise öðrencilerinin baþarýlarýný ödüllendirmek için buradayýz. Bu öðrencilerimizi daha heyecanlý gördüm. Demek ki, gelecek nesil daha heyecanlý” dedi.

 

SANKO AÝLESÝ GÜZEL ÝÞLER YAPIYOR

“Þehirler artýk dünya kentleriyle rekabette. Ýlimizin eðitimde geldiði nokta 3 üniversite, 1.112 devlet okulu, 80 özel okul, 510 binin üzerinde öðrenci. Bir þehir düþün yüzde 20-25’i öðrenci” diyen Yerlikaya, þöyle devam etti:

 

“Sanko Ailesi güzel iþler yapýyor. Allah güzel þeyler yapanlarý sever. Sanko Ailesi, okul öncesinden üniversiteye kadar uzanan eðitim yuvalarýný para kazanmak için kurmadý. Sanko Ailesinin büyüðü rahmetli Sani Konukoðlu ne demiþ; ‘Ýþin Hilesi Dürüslüktür’. Ýþini dürüst yapacaksýn ki kazanacaksýn. Allah ilmi isteyene, parayý istediðime veririm demiþ. Önemli olan doðru olmak. Ýlk dünya birinciliði haberini okuduðumda ‘Allah’ dedim. Öðrencilerin ABD’de hem de robot yarýþmasýndan birincilikle dönmesine, kendim kazanmýþ gibi sevindim. Sen Amerika’ya git, dünya birinci ol. Nereden Gaziantep’ten. Sizlerden önümüzdeki yýllarda da birincilikler bekliyoruz. Sizleri seviyoruz ve gurur duyuyoruz.”

 

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE BAÞKANI FATMA ÞAHÝN

Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin de baþarýnýn konuþulduðu ve ödüllendirildiði bu etkinliðe katýlmaktan mutluluk duyduðunu söyledi.

 

“Sizler bizim geleceðimiz ve gözümüzün nurusunuz. Bu günlerde uluslararasý baþarýyla gelmenizi kutluyorum. Baþta da aileniz ve öðretmenlerinizi” diyen Þahin, sözlerini þöyle sürdürdü:

 

“Bütün bir dünya ile yarýþacaksýnýz, birinci olacaksýnýz. Bu okulda temeller saðlam. Her þeyin baþý insan. Baþarýnýn sürdürülebilirliði, sizlerle ve iyi bir eðitimle olacaktýr. Baþarý; hayal, aþk ve sevda olmadan olmuyor. Yarýnýn yöneticileri olarak bizden daha iyi olacaksýnýz. SANKO Holding’de ilk iþe baþladýðýmýzda rahmetli Sani Konukoðlu, ‘öncelikle iyi insan olacaksýnýz’ demiþti. Ýyi olacaksýnýz ki fýrsat verildiðinde neler yapabileceklerinizi göstereceksiniz. Daha güzel bir dünya için. SANKO Ailesine ve yöneticilerine teþekkür ediyorum. Bizlere böylesi güzel sevinçler yaþattýklarý için.”

 

EKONOMÝDEN SONRA EÐÝTÝMDE DE ÝDDÝALIYIZ

SANKO Holding Onursal Baþkaný Abdulkadir Konukoðlu, “Bugün, Gaziantep’in ekonomiden sonra eðitimde de baþarýsýný gösterdiði gündür. Ekonomiden sonra eðitimde de iddialýyýz” diye konuþtu.

 

Gaziantep’ten uluslararasý alandaki yarýþmalardan þampiyonlar çýkmasýnýn kendilerini gururlandýrdýðýný vurgulayan Konukoðlu, þunlarý kaydetti:

 

“Biz tekstilciyiz. Okulun yapýldýðý dönemde, ‘Tekstilciyiz, ne iþimiz var okul iþinde’ demiþtim. Böyle baþarýlarýn gelmesi bizi çok mutlu ediyor. Sýra SANKO Üniversitesi’nde. Artýk baþarý vakti geldi. SANKO Ailesi olarak okul ve hastaneden zarar ediyoruz. Buralarý zaten kar amaçlý yapmadýk. Ýyi eðitime, bir kiþinin þifasýna vesile oluyorsak iþte en güzel zenginlik budur. Babam Sani Konukoðlu ‘hastane kapýsýnda beklemeyen hastanenin kýymetini bilmez’ derdi. Okul ve hastane, paylaþmak mutluluktur anlayýþýmýzýn ifadesidir.”

 

GURURLUYUZ

SANKO Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Zeki Konukoðlu ise sözlerine, “Bugün hepimizin baþarý günü. 16 yýl önce temellini attýðýmýz okulumuzdan bugün þampiyonlar çýkarmak da varmýþ. Gururluyuz” diyerek baþladý.

 

“Bu okulda uluslararasý arenada yarýþan insanlar yetiþtirdik. Bugün tarifi anlatýlmayan ayrý bir duygu yaþýyoruz” diyen Konukoðlu, sözlerini þöyle tamamladý:

 

“Napolyon ‘para, para, para’ diyor. Bugün o parayý kazanmak için ‘eðitim, eðitim, eðitim’ dönemindeyiz. Özellikle kardeþim Adil ve eþi Jülide Konukoðlu’na teþekkür ediyorum. Okulun yapýlmasýnda Adil kardeþim çok terledi ve koþturdu. Öðrencilerimizi ve baþta ailelerini, öðretmenlerini kutluyorum. Sonraki yýllarda da þampiyonlar çýkar inþallah.”

 

HAYALLERÝMÝZÝ GERÇEKLEÞTÝRÝYORUZ

SANKO Holding Yönetim Kurulu Baþkan Vekili ve Okul Kurucu Temsilcisi Adil Sani Konukoðlu da konuþmasýnda, “Hayallerimizi gerçekleþtiriyoruz. Söyleyecek söz bulamýyorum. Hocalarýmýza ve ailelerimize teþekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Okul yapýlmadan önce 40 öðretmen ile 1 Nisan 2001 tarihinde konuþtuklarýný ve okulun 15 Eylül’e yetiþeceðini söylediðine dikkati çeken Konukoðlu, “Yer temin ettik. Ýzinleri alýndý. 1 Mayýs’ta temel attýk. 1 Eylül olmadan inþaat bitti ve temizliði yapýldý. 1 Eylül’de de okulun tanýtýmýný yaptýk. Çok þükür o günlerden bugünlere geldik. Her yýl Türkiye birincilikleri geliyordu. Ama biz artýk dünya birincilikleri istiyoruz” diyerek öðrencilere yeni hedef belirledi.

 

ÖDÜL ALAN ÖÐRENCÝLERÝ

Konuþmalarýn ardýndan Bursa Nilüfer Uluslararasý Piyano Yarýþmasý ve Müzik Festivali’nde dünya birincisi olan Eylül Eren, Amerika Birleþik Devletlerinde düzenlenen “ROBOGAMES” Dünya Robot Yarýþmasý’nda dünya birincisi olan Ali Kaðan Akbaþ ve Cemil Serden Þahin ile ikincilik elde eden Tekin Orkun Hengirmen, Koray Çekici ve Hasan Atakan Aslan, 11 – 12 Yaþ Yüzme Geliþim Projesi’nde 100 metre Kurbaðalama stilde Türkiye birinciliðine kulaç atan Beril Öztürk ile Orta Doðu Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen 2’inci Ulusal Genç Mühendisler Yarýþýyor adlý yarýþmada Türkiye birincisi olan Arda Karayýlan, Fuat Þimþek ve Miray Mavi, plaket ve para ödülü ile ödüllendirildi. 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com