SAÄžLIK DÃœNYASI

ÞÖLEN’DEN GAZÝANTEP’E ENDÜSTRÝ 4.0 DONANIMLI DEV TESÝS

Çikolata ve çikolatalý ürünler sektöründe ihracatla baþlayan büyüme yolculuðunu Türkiye’ye kazandýrdýðý yenilikçi ürünler ve markalarla sürdüren Þölen, üretim gücünü Gaziantep’te kurduðu, tamamen Endüstri 4.0 özellikli yeni üretim üssüyle yepyeni bir boyuta taþýdý. Þölen’in 2012 yýlýnda baþladýðý yeni tesis projesi, gýda güvenliði alanýndaki en üst düzey standartlarýn saðlanmasý ve en son yeniliklerin üretim hattýna taþýnmasý gözetilerek 5 yýlda tamamlandý. Þölen Yönetim Kurulu Baþkaný Ýsmail Çoban “2012 yýlýnda Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatýrýmýna baþladýðýmýz yeni tesisimiz faaliyete geçti. Dünyadaki en son teknolojili makinelerde olaðanüstü ürünler ürettiðimiz bu rüya fabrikamýz, sadece Türkiye’de deðil, dünyada parmakla gösterilecek donaným ve yetkinliklere sahip. Sektörümüze yaptýðýmýz yatýrýmlarý ayný zamanda ülkemiz ekonomisine deðer katmak için bir vesile olarak görüyoruz. Bu yatýrýmlarý yaparken doðduðumuz þehir Gaziantep’i öncelikli olarak konumlandýrýyoruz” dedi.

Temelleri 1989’da 10 ton günlük kapasiteli 2 bin metrekarelik üretim alanýnda atýlan Þölen; doðduðu topraklarda 600 milyon TL’lik yepyeni bir üretim üssü ile kök salýyor. Þölen’in Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde, 120 bin metrekarelik alanda faaliyete baþlayan yeni tesisi ile þirketin günlük üretim kapasitesi 800 tona çýktý. Þölen Yönetim Kurulu Baþkaný Ýsmail Çoban gýda güvenliðinde en üst standartlar gözetilerek oluþturulan fabrikada tüm birimlerin faaliyete geçmesi vesilesiyle basýn mensuplarýný aðýrladý.

Ýsmail Çoban: “2012 yýlýnda yatýrýmýna baþladýðýmýz yeni tesisimizi 600 milyon TL’ye tamamladýk 

Çoban Ailesi olarak Türkiye’den aldýklarý güçle yaptýklarý iþlerden kazandýklarýný yine Türkiye’ye yatýrdýklarýný söyleyen Þölen Yönetim Kurulu Baþkaný Ýsmail Çoban: “Bu stratejimizin sonucunda 2012 yýlýnda Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatýrýmýna baþladýðýmýz yeni tesisimiz faaliyete geçti. Dünyadaki en son teknolojili makinelerde olaðanüstü ürünler ürettiðimiz bu rüya fabrikamýz, sadece Türkiye’de deðil, dünyada parmakla gösterilecek donaným ve yetkinliklere sahip” dedi.

Fabrika ile ilgili bilgileri ve yapýlan yatýrým detaylarýný aktaran Çoban þöyle konuþtu: “Yeni tesisimizi 600 milyon TL’ye tamamladýk Bu denli büyük bir yatýrýmý þirketimizin doðduðu topraklara, bizim için de memleket olan Gaziantep’e yapmaktan ayrýca gurur duyuyoruz. Endüstri 4.0’ýn gerekliliklerini tam olarak karþýlayan, Avrupa’nýn en yüksek teknolojisine sahip yapýda tasarlanan yeni üretim alanýmýz 120 bin metrekare büyüklüðünde. Fabrikamýzda 62 üretim hattý bulunuyor ve toplam kapasitemiz 800 ton. Yeni üretim tesisimiz iki ana bölümden oluþuyor. Birinci bölümde unlu mamuller, gofret, þeker, sakýz ve bisküvi hatlarý var. Ýkinci bölümde ise çikolata hatlarý yer alýyor. Burada çok etkin bir otomasyon sistemi kurduk. Akýllý bir entegre tesis oluþturduk. Gururla bahsettiðimiz bu yeni akýllý entegre tesisimiz tüm süreçlerde çok geliþmiþ bir otomasyon sistemi ile çalýþýyor.”

“Ar-Ge merkezimiz, bütün yeni ürünlerin prototiplerinin yapýldýðý bir merkez konumunda”

Baþlangýçtan müþteriye teslim edilinceye kadarki tüm süreçlerde; hem makine hem SAP hem toz otomasyon hem de akýllý depo sisteminin birbirleriyle konuþtuðunu ifade eden Ýsmail Çoban: “Baþka bir deyiþle toz, un, þeker ve yað gibi hammaddeden müþteriye gidecek kamyona kadar tüm aþamalarda full otomasyona sahibiz. Tesisimizin bir baþka öne çýkan özelliði ise 2000 metrekarelik alana kurduðumuz Ar-Ge merkezimiz. Ar-Ge merkezimiz, bütün yeni ürünlerin prototiplerinin yapýldýðý bir merkez konumunda. Ayný zamanda ürünlerimizin en önemli tercih nedeni olan optimum lezzeti ortaya koyduðumuz bir alan. Þirketimizin tüm birimlerinden gelen, ortak akýl süzgeci ve ilgili parametreler göz önünde bulundurularak deðerlendirilen fikirlerin onaylanmasýnýn hemen ardýndan merkezimizde çalýþmalarý baþlatýyoruz. Ar-Ge merkezimiz aracýlýðýyla katma deðer yaratmaya yönelik yenilikçi projeler oluþturmayý, patent ya da faydalý model sayýmýzý artýrmayý ve üniversitelerle iþbirliðini amaçlýyoruz. Merkezimizde, ulusal ve uluslararasý projeler yürütülecek. Gaziantep Üniversitesi ile yakýn bir iþbirliði içindeyiz. Her çözümü alanýnda uzmanlaþmýþ firmalar ile buluyoruz. TÜBÝTAK ile üretim proses makine geliþtirme projelerini yaptýk. Þimdiye dek yaklaþýk 7-8 proje hayata geçirdik” diye konuþtu. 

“Tüketicilerimize adýmýza yakýþýr kalitede ürünleri en güvenilir, en kaliteli þekilde sunuyoruz”

Yeni tesislerinde hata oranýný sýfýra düþürmeyi hedefleyen TMP (Total Productive Maintenance- Toplam Üretken Bakým Sistemi) ile verimi artýrmayý hedeflediklerini belirten Çoban, 1971 yýlýnda Japonlar tarafýndan ortaya konulan bir yönetim sistemi olan TPM’in, Japon endüstriyel kalkýnmasýnda bir araç olarak kullanýldýðýný söyledi. Çoban: “Günlük üretim faaliyetlerinin içerisinde çalýþanlarýn tamamýnýn katýlýmýný gerektiren bu yaklaþýmýn amacý arýza ve hata oranlarý, müþteri þikayetleri, iþçilik ve bakým maliyetleri ile iþ kazalarýný azaltarak kusursuz bir çalýþma ortamý oluþturmak. Bu sistem ile birlikte zamanýmýzý en verimli biçimde kullanmayý hep birlikte öðreniyoruz. Makinalarýmýzý daha yakýndan tanýyor, onlarý en yüksek kapasitede kullanma yollarýný buluyoruz. Tüketicilerimize adýmýza yakýþýr kalitede ürünleri en güvenilir, en kaliteli þekilde sunuyoruz” dedi.

“Yenilikçilik ve cesaret Þölen’in DNA’sýnda var”

2016 yýlýný 763 milyon TL ciro ile tamamladýklarýný ve 2017 yýlsonu ciro hedeflerinin 1 milyar TL olduðunu vurgulayan Çoban, hedef pazarlarda güçlü bir þekilde var olabilmek için yurtdýþý ofisleri açtýklarýný ifade etti. Çoban sözlerini þöyle sürdürdü: “Þu anda Dubai, Cezayir, Azerbaycan, Suudi Arabistan’da ofislerimiz, Levant Bölgesi, Kanada ve Latin Amerika’da bölge müdürlüklerimiz bulunuyor. En son Þölen USA’i kurduk. Yeni ofislerimiz de yolda. Þölen, halen Türkiye’nin en fazla çikolata ihracatý yapan þirketi konumunda. TÝB  verilerine göre 2017 yýlýnýn ilk 4 ayýnda çikolata ihracatýnda Türkiye ortalamasý kilogram baþýna 2,21 dolarken, Þölen ürünlerinin ortalama kilogram fiyatý 3.71 dolardýr. Bugün elde ettiðimiz bu baþarýnýn ardýnda yenilikçiliðe ve cesur adýmlara inancýmýz yatmaktadýr. Yenilikçilik ve cesaret Þölen’in DNA’sýnda var. Büyük bir tutkuyla, en lezzetli ürünleri tüketiciye sunmak için büyük bir motivasyonla çalýþýyoruz. En büyük hedefimiz de hem Türkiye’de hem de var olduðumuz ülkelerde markalaþma hikâyeleri yaratmak. Sektörümüze yaptýðýmýz yatýrýmlarý ayný zamanda ülkemiz ekonomisine deðer katmak için bir vesile olarak görüyoruz. Bu yatýrýmlarý yaparken doðduðumuz þehir Gaziantep’i öncelikli olarak konumlandýrýyoruz. Fabrikamýzýn Gaziantep’imize, ülkemize, tüm Þölen Ailesi’ne hayýrlý olmasýný diliyorum.” 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com