SAÄžLIK DÃœNYASI

En hayýrlý iftar!

Gaziantep ve çevre illerden gelen yaklaþýk yüz kistik fibrozis hastasý çocuk ve aileleri Þirehan Otel’de düzenlenen iftar ve eðlencede buluþtu. Tiyatro gösterisinin de yer aldýðý eðlenceye katýlan kistik fibrozis hastasý çocuklar gönüllerince bir gece geçirdi.

Þirehan Hotel’de  düzenlenen geceye Kistik Fibrozis Yardýmlaþma ve Dayanýþma Derneði (KÝFDER) Baþkaný Ýlknur Özgür Görgün, Gaziantep’te bu organizasyonlarýn startýnýn verilmesini saðlayan Ýngilizce Öðretmeni Pýnar Yalkýn, Gaziantep Üniversitesi Týp Fakültesi Pediatri Ana Bilim Dalý Baþkaný Metin Kýlýnç, Gaziantep Üniversitesi Týp Fakültesi Çocuk Alerji Ve Ýmmunoloji Uzmaný Profesör Doktor Özlem Keskin , Çocuk Endokrinoloji Uzmaný Profesör Doktor Mehmet Keskin, Alerji Ve Ýmmunoloji Doçent Doktor  Ercan Küçükosmanoðlu, Baþhekim Yardýmcýsý Doçent Doktor Suat Zengin, Küçük Þeyler anaokulu çalýþanlarý KIF-DER'inde katýldýðý misafir ve gönüllülerin buluþtuðu gecede Þirehan Otel'in çocuklarýn yemeklerinin ücretini karþýladýðý

Görgün, kistik fibrozisin, yaþam süresini kýsaltan ve yaþam kalitesini olumsuz etkileyen kalýtsal bir hastalýk olduðunu belirterek,  “2012 yýlýnda kistik fibrozis hasta ve hasta yakýnlarýnýn bir araya gelerek kurduðu derneðimiz, bu hastalýkla ilgili farkýndalýðý artýrmak, tedavi boyunca ihtiyaçlarý tespit edip, gerekli adýmlarýn atýlmasý için hekim, kamu ve diðer paydaþlarla iþbirliði yaparak hasta ve hasta yakýnlarýnýn bu hastalýkla yaþamasýný kolaylaþtýrmayý amaçlamaktadýr” dedi.

Geceye katký saðlayan gönüllere teþekkür plaketi

Gecede kistik fibrozis hastalarýnýn tedavisinde büyük özveri ve emek harcayan Gaziantep Üniversitesi’nden çocuk alerji ve immünoloji uzmaný Prof. Dr. Özlem Keskin de, hastalýkla ilgili bilgilendirici bir konuþma yaptý. Kistik fibrozis hastasý çocuklara ve ailelerine güzel bir gece yaþatmak için düzenlenen etkinliðe destek olan Þirehan Group Yönetim Kurulu Baþkaný Eyyüp Kavas’ýn eþi Esra Kavas’a, Gaziantep’te bu analnadik çalýþmalara büyük destekler saðlayan Pýnar Yalkýn ve Arzu Küsmüþ’e de plaket verildi. Konuþmalarýn ve plaket törenin ardýndan çocuklar için özenle hazýrlanan tiyatro gösterisi, yüz boyama, pasta kesimi, oyunlar , palyaçolar ve daha birçok etkinliðin olduðu özel bir gece yaþandý. Gecenin sonunda çocuklara oyuncak, pamuk þeker ve bayramlýklarý hediye edilerek gece son buldu.

 

Çocuklar rüyalarýma girerek beni çaðýrdý

Kistik fibrozis hastasý çocuklarý seköz yýl önce sýk sýk rüyalarýnda gördüðünü ifade eden ve bu rüyalarýn ardýndan kollarý sývayarak Gaziantep’te onlara yönelik etkinliklerin startýný veren Ýlginizce Öðretmeni Pýnar Yalkýn yaptýðý deðerlendirmede “Bir devlet okulunda Ýngilizce öðretmeni olarak görev yapýyorum.  8 yýl önce sýk sýk gördüðüm rüyalar üzerine oradaki çocuklarýn beni çaðýrdýðýný hissederek onkoloji hastanesi çocuk hematoloji bölümünü ziyaret ettim. Elimdeki küçük þeylerle nasýl mutlu olduklarýný gördüm ve ziyaretlerim çoðaldý. Orada yaþadýðým þeyleri çevremdeki insanlarla paylaþtým. Benimle gelmek isteyen dostlarým oldu beraber gitmeye baþladýk. Her gittiðimizde farklý ihtiyaçlarla karþýlaþtýk. Kendi imkanlarýmýzla yapmaya çalýþtýk. Bunlarý paylaþtýkça ve bize katýlan arkadaþlarýmýzla koskocaman bir aile olduk. Her gittiðimde farklý ihtiyaçlarla karþýlaþtýk. Kendi imkanlarýmýzla yapmaya çalýþtýk. Bunlarý paylaþtýkça ve bize katýlan arkadaþlarýmýzla koskocaman bir aile olduk. Her gönlümüz bunu çevresindeki insanlarla paylaþtýkça ve sosyal aðlar yardýmýyla bir çok gönüllü dosta ulaþtýk ve ulaþmaya devam ediyoruz. Aramýzda iþ adamlarýndan tutun, devlet memuru , çeþitli alanlarda müdür, ev hanýmý , öðrencilerim, çeþitli mesleklerde çalýþan sadece iyi niyet ve mutlu etmek adýna birþeyler yapmak için uðraþan bir topluluk var. Bu zamana kadar yaptýðýmýz çalýþmalar arasýnda engelliler için yemek organizasyonlarý, 23 Nisan kutlamalarý, Gaziantep üniversitesi týp fakültesi pediatri servisinde 23 Nisan kutlamasý, çocuk hastanesi 23 Nisan kutlamasý ve tabi ki ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarýný karþýlamak, akülü sandalye ihtiyaçlarý, ev eþyalarýnda eksiklikleri tamamlama , ramazan paketlerimiz, ihtiyacý olan ailelere fitre ve zekat , týbbi malzeme desteði gibi bir çok ihtiyacý yerine ulaþtýrmaya çalýþýyoruz.  Ayrýca Gaziantep Belediyesi'ne baðlý hizmet veren yaþam Evini sürekli ziyaretlerde bulunup destek saðlýyoruz. Bizlerle bu yolda gönül vermek isteyenleri aramýza bekliyoruz” dedi. 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com