SAÄžLIK DÃœNYASI

GAZÝANTEP SEV AMERÝKAN HASTANESÝ 138 YILDIR ÞÝFA DAÐITMAYA DEVAM EDÝYOR

Türkiye’nin en köklü özel hastanelerinden olan 138 yýllýk Gaziantep SEV Amerikan Hastanesi, kadrosunu güçlendirerek bölge halkýna hizmet sunmaya devam ediyor. Ýftar yemeðinde basýn mensuplarý ile bir araya gelen SEV Amerikan Hastanesi ile SEV Vakfý yöneticileri, ‘Þifahane’ adýna yaraþýr bir þekilde 1,5 asra yakýn süredir hizmetlerini kesintisiz olarak sürdüren hastanenin, güçlenerek saðlýk hizmeti sunmaya devam ettiðini belirttiler.

 

Türkiye’de ve hizmet sunduðu bölgede saðlýk alanýnda birçok ilke imza atan Gaziantep SEV Amerikan Hastanesi’nin yöneticileri iftar yemeðinde basýn mensuplarý ile bir araya geldi. Gaziantep SEV Amerikan Hastanesi’nin baðlý olduðu Türkiye’nin en köklü kurumlarýndan Saðlýk ve Eðitim Vakfý (SEV) yöneticileri ile hastane yetkilileri ve gazetecilerin katýldýðý iftar yemeði, Tuðcan Otel’de gerçekleþtirildi. SEV Genel Müdürü Binnur Karademir, SEV Yönetim Kurulu Üyesi Rasim Küçükkurt ve Gaziantep SEV Amerikan Hastanesi Baþhekimi Op. Dr. Ercüment Ünal; gazetecilerin sorularýný yanýtladýlar, hastanenin sunduðu hizmetler ve hedefleri ile ilgili bilgiler verdiler.

 

Saðlýk ve Eðitim Vakfý’nýn, Türkiye’nin en eski vakýflarýndan birisi olduðunu hatýrlatan SEV Genel Müdürü Binnur Karademir, þu bilgileri verdi: “Vakfýmýzýn çatýsý altýnda; Türkiye’nin en deðerli dört lisesi Tarsus ve Ýzmir Amerikan Koleji ile Üsküdar ve SEV Amerikan Liseleri bulunuyor. Ayrýca Tarsus SEV, Ýzmir ve Üsküdar SEV’in olduðu 3  ilköðretim kurumu,  SEV Yayýncýlýk- Redhouse Yayýnevi ve Gaziantep SEV Amerikan Hastanesi de Vakfýmýza baðlý olarak hizmet sunuyor”

 

“1.5 ASIRLIK ÞÝFAHANEYÝZ”

 

Saðlýk alanýnda, bölgenin en eski hastanesi olma özelliðini taþýyan Gaziantep SEV Amerikan Hastanesi ile hizmet verdiklerini vurgulayan Karademir, þöyle devam etti: “Hastanemiz, bölge halký tarafýndan yakýþtýrýlan “Þifahane” adýna yaraþýr þekilde 1,5 asra yakýn süredir Gaziantep’te hizmetlerini kesintisiz olarak sürdürüyor. Saðlýk söz konusu olduðunda SEV Amerikan Hastanesi her zaman þifa daðýtmaya devam edecektir. Alanýnda uzman hekimlerden oluþan kadrosu ve baðlý olduðu Saðlýk ve Eðitim Vakfý’nda aldýðý güçle bölgede saðlýk alanýnda referans alýnan kurum olma özelliðimizi sürdürecektir.”

 

HASTANENÝN ARDINDAKÝ GÜÇ SEV

 

SEV Yönetim Kurulu Üyesi Rasim Küçükkurt da “Kurulduðu yýllarda bölge halkýnýn saðlýðý için çok önemli hizmetler vermiþ olan hastanemiz günümüzde de faaliyetini bu doðrultuda sürdürüyor” dedi. Gaziantep tarihinin bir parçasý olan hastanenin, SEV için de en deðerli miraslardan biri olduðunu vurgulayan Küçükkurt, þöyle devam etti: “Saðlýk ve Eðitim Vakfý yöneticileri olarak sýk sýk Gaziantep’e ziyaretlerde bulunuyoruz. Bölgenin saðlýk alanýndaki ihtiyaçlarýný analiz edip hastanemizi bu yönde geliþtirmek ve saðlýk hizmetlerimizin sürdürülebilirliði saðlamak için çalýþmalarda bulunuyoruz. Bu doðrultuda yeni yatýrýmlar yaptýk. Hastanemizin hem saðlýk kadrosu hem de sunulan hizmetler açýsýndan Gaziantep’te en iyi saðlýk hizmetini sunmaya devam etmesi yönünde çalýþýyoruz.”

 

YENÝ BAÞHEKÝM ÝLE YOLA DEVAM

 

Hastanenin Baþhekim bayraðýný geçtiðimiz ay devralan Gaziantep Sev Amerikan Hastanesi Baþhekimi Op. Dr. Ercüment Ünal ise doðduðu þehre hizmet için yeniden dönmüþ olmaktan büyük mutluluk duyduðunu ifade etti. Gaziantep’te yaþayan herkesin kendi ya da ailesinden birinin saðlýk hizmeti aldýðý bu köklü kurumun yöneticisi olmanýn gurur verici olduðunu anlatan Baþhekim Op. Dr. Ünal þöyle konuþtu: “Hastanemiz, bölgemizin en eski özel hastanesi olmasýnýn yaný sýra bölgemizde pek çok yeniliðe de öncülük etmiþ bir kurum. Hastanemiz, bünyesindeki polikliniklerle tüm branþlarda hizmet vermekte ayrýca Diyet ve Beslenme Kliniði, Meme Hastalýklarý Ünitesi, Sigarayý Býrakma Polikliniði, Psikolojik Danýþmanlýk Ünitesi gibi özel alanlarda da uzmanlaþmýþ birimlerimiz bulunmaktadýr.”

 

Gaziantep SEV Amerikan Hastanesi Hakkýnda:

 

1879 yýlýnda kurulan Gaziantep SEV Amerikan Hastanesi genç, dinamik uzmanlardan oluþan hekim kadrosu ile 138 yýldýr bölgesine saðlýk hizmetleri vermektedir. SEV Amerikan Hastanesi, bölgenin ilk özel hastanesidir. Tarihi dokusuna sahip çýkýlarak yenilenen hastane, altyapý ve personel yatýrýmýna verdiði önemin yaný sýra teknolojideki geliþmeleri de takip etmektedir. Türkiye’nin saðlýk ve týp yolculuðunda birçok ilke imza atmýþtýr. Bölgedeki ilk kadýn týp doktoru SEV Amerikan Hastanesi’nde görev yapmýþtýr. 1890’lý yýllarda bölgenin ilk çaðdaþ “Hemþirelik Okulu” hastanede açýlmýþ, Eylül 2004’te özel hastaneler statüsünde Gaziantep’te ilk olarak  “Bebek Dostu Hastane” unvanýna layýk görülmüþtür. Birçok ameliyatý bölgede yapan, birçok yeni cihazý bölgeye kazandýran bir kurumdur.

 

Günümüzde; Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi,  Çocuk Hastalýklarý, Ýç Hastalýklarý, Kardiyoloji, Kadýn Hastalýklarý ve Doðum, Ortopedi ve Travmatoloji, Üroloji, Kulak-Burun-Boðaz, Göz Hastalýklarý, Gastroenteroloji, Nöroloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Cilt Hastalýklarý, Göðüs Hastalýklarý, Radyoloji (MR-BT-Ultrason-Röntgen) ve laboratuvara ek olarak Diyabet Merkezi, Aðrý-Astým-Alerji, Hipertansiyon ve Meme Hastalýklarý ile Psikolojik Danýþmanlýk özel klinikleri ile de hizmet vermektedir.

 

Saðlýk Ve Eðitim Vakfý Hakkýnda:

 

Saðlýk ve Eðitim Vakfý (SEV); Üsküdar Amerikan Lisesi, Ýzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ve Talas Amerikan Ortaokulu mezunlarý tarafýndan, 1968 yýlýnda kuruldu.

 

Geçmiþleri 140 yýla dayanan Üsküdar Amerikan Lisesi, Ýzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji, Özel SEV Lisesi ve Özel Üsküdar SEV Ýlköðretim ile Ýzmir Özel SEV Ýlköðretim, Tarsus Özel SEV Ýlköðretim Okullarý’ný çatýsý altýnda toplamaktadýr. Eðitim kurumlarýnýn yaný sýra Gaziantep’te bulunan, 1879 yýlýndan bu yana bölge halkýna hizmet veren SEV Amerikan Hastanesi ile büyük çoðunluðun Redhouse Yayýnevi adýyla bildiði ve 156 yýllýk sözlükçülük geleneðinin yaný sýra birçok farklý alanda eser yayýmlamakta olan SEV Yayýncýlýk da Saðlýk ve Eðitim Vakfý’na (SEV) baðlý diðer kurumlardýr.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com