SAÄžLIK DÃœNYASI

Rektör Prof. Dr. Gür, Hedefimiz Ýlk 10 Üniversite Arasýna Girmek

Gaziantep Üniversitesi Akademik Genel Kurulunda konuþan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Yýllardýr gelen geleneðimizden güzel iþleri kurumsallaþtýrdýk ve geleceðe doðru adým atýyoruz” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Gür, Gaziantep Üniversitesi’nin 44 yýllýk neredeyse yarým asýrlýk geleneði olan geçmiþini geleneðe dönüþtüren, gelenekleþen ama ayný zamanda da geleceðe vizyon oluþturan bir kadim üniversite olduðunu vurguladý. Rektör Prof. Dr. Gür, “Bu üniversite o kadar büyüdü ki, 50 bin küsur öðrencisi oldu. Gelen giden harmanladýðýmýzda þu anda idari akademik personelle 3 bin kiþilik koca bir eðitmen ordumuz var. Uluslararasý öðrencilerimiz de 107 ülkeden, kendi öðrencilerimizi harmanladýk ve ayný zamanda gönül köprülerimizi açarak harika bir kampus oluþturduk. Üniversitemiz çok büyüyor ama öðrenci sayýmýzý mümkünse donduralým, akademik olarak da kaliteli bir eðitim vererek fiziki mekânlarýmýzý maksimum kullanalým. Lisansüstü programlarda büyüyoruz. Ön lisans, lisans, yüksek lisans bütün hepsini katarsanýz en büyük büyüme payý yüksek lisans ve doktora programlarýnda. Bu da bir üniversitenin gerçekten geleceðe taþýmak için yeni atýlýmlar ve yeni programlarýnýn Türkiye’de sahiplenildiði anlamýna geliyor” diye konuþtu.

 

Gaziantep Üniversitesi’nde eðitim gören yabancý uyruklu öðrenciler ile ilgili bilgileri de paylaþan Rektör Prof. Dr. Gür, “Gaziantep’in özel þartlarýna raðmen savaþý en sýcak yaþayan ve dýþarýdan bakýldýðýnda savaþ sýnýrýnda kabul edilebilir þehre eðer daha fazla sayýda bu yýl 800 ek ilave öðrenci geliyorsa bu ayný zamanda Gaziantep Üniversitemizin tanýnýrlýðýný, bilinirliðini ve ayný zamanda güven duyulduðunu gösteriyor” ifadelerinde bulundu.  

 

ÝLK 25 ÜNÝVERSÝTE ÝÇERÝSÝNE GÝRDÝK, HEDEFÝMÝZ ÝLK 10’A GÝRMEK

YÖK’ün son zamanlarda ihtisaslaþan üniversiteler istediðini, bununla ilgili çalýþmalar yapýldýðýný aktaran Prof. Dr. Gür þöyle konuþtu: “Devlet üniversiteleri içerisinde ihtisaslaþma belgeleri ve projelerimiz üzerinden deðerlendirdikten sonra ilk 25 üniversite içerisine girdik. Akabinde bizden detaylý programlarýmýz, hangi alanda özelleþeceðimiz ve buna alt yapý potansiyelimiz var mý ve bunu sürdürülebilir mi, bunun için bizden raporlandýrma istediler, hazýrladýk ve gönderdik. Ýlk 10 üniversite içerisine gireceðiz, hedefimiz bu. Ýlk 10 üniversite içerisine girdiðimiz zaman þöyle avantajýmýz olacak, belli alanlarda özelleþeceðiz o alanlara kadrolar daha fazla tahsis edilecek, bütçeler açýlacak ve o alanlarla ilgili sizin bursiyer çalýþtýrmanýz, araþtýrma görevlisi almanýz ve doktora programlarýný daha hýzlý açmanýz saðlanacak. Diðer üniversitelerden farklý bir konuma oturtulacaksýnýz. Biz bunu yapabiliriz. 10 üniversite arasýna girmek için belgeleri gönderdik ve þu anda deðerlendirme aþamasýnda.”

 

 

 

ÝNTÖRNLÜK BÝZÝM GURURUMUZ

Kadim bir üniversite olarak geçmiþten gelen bazý güzel baþarýlarý olduðunu kaydeden Prof. Dr. Gür þunlarý söyledi: “Prof. Dr. M. Yavuz Coþkun ile birlikte çalýþýrken güzel adýmlar atýldý. Ýntörnlük bizim gururumuz. Mühendislik Fakültesi’nde baþladýk zaten týpta vardý saðlýða taþýdýk. Ýlginçtir biz birkaç yýl önce bu adýmý atarken YÖK þu anda bunu tüm üniversitelere yaymaya çalýþýyor ve bunu tüm üniversitelerde uygulama çabasýnda. Bu bizim iftihar tablomuz. Türkiye’de Ýngilizce, Türkçe, Arapça eðitim veren tek üniversiteyiz. Arapça ders veren hocalarýmýza ödeme kalemindeki hukuksal sorunlarýmýz olmakla birlikte biz bu programýn arkasýndayýz. Kýsa sürede de bazý þeyleri çözme yoluna gideceðiz. Arapça eðitim bizim markalarýmýzdan biri.”

 

Naci Topçuoðlu Meslek Yüksekokulu’nda trimester uygulamasýnýn devam ettiðini ama geçmiþten uygulamaya baþlayan bu programlarla birlikte yeni uygulamaya geçilen bazý noktalar olduðunu söyleyen Prof. Dr. Gür, “Akreditasyon ve kalite çalýþmalarýný büyük hýzla sürdürüyoruz. Çünkü kurumsallaþmak istiyorsak kiþiye, adamýna, gelene göre kurumlar her gün karar deðiþtirmemeli. Kurumlar kadim geleneklerini sürdürmeli. Bu yüzden de kalite kontrolü ve ayný zamanda da akreditasyon kurumlarýnýn denetimi gerekiyor. Bu kendi isteðimizle yapýyoruz” dedi.

 

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERÝ BÝZÝM BÝR MARKAMIZ

Prof. Dr. Gür, Toplumsal Duyarlýlýk Projeleri bizim bir markamýz, geçmiþten gelen kadim bir geleneðimizdir ve harika projeler çýkarýyoruz diyerek, bu projelere yeni projeler eklediklerini söyledi. Konuþmasýnda Toplumsal Duyarlýlýk Projeleri konusunda bilgi veren Prof. Dr. Gür, “Projelerde uluslararasý öðrencileri entegre etme projesi diðer taraftan trafik hayattýr projeleri, okumak ve özellikle dezavantajlý bölgelerde yaþayan dezavantajlý çocuklarýn elinden tutmak ve down sendromlu çocuklarý hayatta tutmak bütün bu projeler içerisinde sizin bizim yetiþtirdiðimiz öðrencilerimiz büyük çaba sarf ederek katký saðladýlar” þeklinde konuþtu.

 

 

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleþtirilen Akademik Personel Belge Takdim Töreninde; Gaziantep Üniversite’nde yeni göreve baþlayan akademik personele, unvan alan, 25 hizmet yýlýný dolduran, emekli olan ve vefat eden akademik personel yakýnlarýna Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafýndan belgeleri takdim edildi.


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com