SAÄžLIK DÃœNYASI

Medical Park Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesinde de Ýddialý

Medical Park Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü, ayaktan gelen veya yatarak tedavi görmekte olan, fizik tedavi ve /veya rehabilitasyon endikasyonu olan hastalara, güncel, etik ve uluslararasý standartlara uygun hizmet vermeye devam etmektedir.

 

Muayene odalarý, fizyoterapi odalarý ve egzersiz salonlarýmýzdan oluþan, son sistem cihazlarla donatýlmýþ olan fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümümüzde, deneyimli uzman doktorlarýmýz ve fizyoterapistlerimizden oluþan ekibimiz ile poliklinik, servis ve yoðun bakým hastalarýna hizmet vermektedir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon’ un uðraþý alaný olan, çeþitli hastalýklar veya yaralanmalar nedeniyle, vücudun çeþitli kýsýmlarýnýn fonksiyonlarýnýn yitirildiði veya tehdit edildiði durumlarda, hastalarýn yaþam kalitesini geliþtirmek amaçlanmaktadýr.

Temel olarak hastalarýmýzýn baðýmsýz hareket potansiyellerinin arttýrýlmasý, aðrýlarýnýn giderilmesi, maksimum hareket kabiliyetinin kazandýrýlmasý için modern rehabilitasyon teknikleri uygulanmaktadýr.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümleri’ nde, ortopedik rehabilitasyon kapsamýnda, spor yaralanmalarýnýn rehabilitasyonu, kýrýk sonrasý rehabilitasyon, menüsküs ameliyatý sonrasý rehabilitasyonu, protez ameliyatý geçirmiþ hastalarýn rehabilitasyonu gibi alanlarda hizmet verilmektedir.

Kas hastalýklarýnýn rehabilitasyonla tedavisi kapsamýnda, eklem problemlerinin önlenmesi veya eklem kýsýtlýlýðýnýn açýlmasý, bel ve boyun aðrýlarýnýn tedavisi, romatizmal hastalýklarýn rehabilitasyonu gibi alanlarda uluslararasý fizyoterapi protokolleri ile tedavisi yapýlmaktadýr.

Nörolojik rehabilitasyon alanýnda, kas, tendon ve sinir yaralanmalarý sonrasý fizik tedavi ve rehabilitasyon, tam veya kýsmi felçli, omurilik yaralanmalý hastalarýn rehabilitasyonu hizmetleri verilmektedir.

Osteoporoz ve dejeneratif eklem hastalýklarýnýn rehabilitasyonu, omurga eðriliði (Skolyoz) tedavisi, solunum rehabilitasyonu, el yaralanmalarý için Mikrocerrahi ameliyatlarý sonrasý rehabilitasyonu, özellikle kadýnlarda obstetrik ve üro-jinekolojik fizyoterapi, eklem içi enfeksiyon, Nöralterapi, mezoterapi ile aðrý tedavisi ,gibi geniþ bir yelpazede fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri de sunulmaktadýr.

 

MANUEL TERAPÝ NEDÝR?

Bel, boyun, sýrt aðrýlarý ve daha birçok kas iskelet sistemi problemlerinde el ile uygulanan manuel terapi; etkili ve aðrýsýz bir yöntemdir. Eklem, kas, yumuþak doku ve birçok myofasyal yapýlara el ile uygulanan, kendine özgü spesifik tekniklerden oluþan bir tedavi yaklaþýmýdýr. Fizik tedavi içerisinde özel bir yeri olan bu yöntem pek çok kas-iskelet sistemi rahatsýzlýklarýnda ve omurga aðrýlarýnda etkili ve emniyetli bir uygulamadýr.

 

Spazma giren adele, blokaja giden eklem, basýya maruz kalan sinir, gerginleþen ve sertleþen her myofasyal yapý vücutta aðrý oluþturabilecek ve kiþiyi günlük yaþamýnda ciddi derecede rahatsýz edebilecek sebeplerdendir. Manuel terapide; vücuttaki anatomik ve fizyolojik iþleyiþ dikkate alýnarak, bu yapýlarýn iþleyiþindeki bu tür bozukluklar giderilmeye çalýþýlýr. Yani vücuda herhangi bir ilaç verilmeden dokularýn yeniden saðlýklý çalýþmasý hedeflenir. Kendine özgü ; mobilizasyon, manuplasyon, germe, gevþetme ve kas-enerji teknikleri ile dokulara fonksiyonlarý yeniden kazandýrýlýr. Etkili, aðrýsýz ve herhangi bir yan etkisi olmayan bu yöntem baþlýca ;

 

• Bel ve boyun fýtýðý

• Omurganýn kas ve faset eklem aðrýlarý

• Donuk omuz, impingement sendromu, rotator cuff yýrtýklarý

• Kol ve bacakta görülen sinir sýkýþmalarý

• Kalça ve sacroiliak eklem aðrýlarý

• Dizin menisküs ve bað yaralanmalarý

• Kýrýk sonrasý geliþen eklem kýsýtlýlýklarý

• Boyun kaynaklý baþ aðrýlarý gibi pek çok durumda güvenle uygulanabilir. 

 

LENF SÝSTEMÝ NEDÝR?

Lenfatik sistem; interstisyel sývýdan kan dolaþýmýna sývý transferi saðlayan ve immün sistem ile beraber çalýþarak yabancý cisimlere karþý koruyucu filtre görevi gören bir sistemdir.

 

LENF ÖDEM NEDÝR?

Lenfödem doðuþtan (primer) veya sonradan edinilen (sekonder) lenf sývýsýnýn doku içinde anormal toplanmasý ve lenf sisteminde meydana gelen yetersizlik sonucunda sývý birikimidir.

 

Sonradan geliþen (sekonder) lenfödem çeþitli faktörlerin etkisiyle açýða çýkar. Meme kanseri tanýsýyla mastektomi yapilan lenf nodüllerinin alýnmýþ ve radyoterapi uygulanmIþhastalarda lenfödem görülebilir.

Tekrarlý enfeksiyonlar, kronik venöz (toplardamar) yetmezlik, lipödem, travmatik yaralanmalar sekonder lenfödeme neden olabilir.

Lenfödem tedavi edilmesi gereken ve ihmal edildiði taktirde ilerleyebilecek bir hastalýktýr. Hastalýk kolda el üstünde veya bacakta ayak bileðindeki þiþliklerle baþlar. Tedaviye baþlanmazsa þiþlikler daha geniþ alanlara yayýlýr ve cilt yapýsýnda bozulmalara neden olur. Halk arasýnda fil hastalýðý olarak da bilinen bu hastalýðýn vakit kaybetmeden tedavisine baþlanmalýdýr.

 

MANUEL LENF DRENAJ

Lenfatik sistemde, bloke olmuþ lenf kanallarýnýn uyarýlmasý, birikmiþ lenf sývýsýnýn özel tekniklerle lenf nodüllerinden geçiþini ve ödemli uzuvda lenf sývýsýnýn akýþýnýn saðlanmasýdýr. .Manuel lenf drenajý ile, sývý akýþý yavaþlamýþ lenf yollarý aktif hale getirilerek, lenfatik sistemin yeniden çalýþmasý saðlanýr. Manuel lenf drenaji klasik masaj ile karýþtýrýlmamalýdýr, bu drenajýn özgün uygulama teknikleri vardýr. Ve bu konuda eðitim almýþ fizyoterapistler tarafýndan uygulanmalýdýr.

 

CÝLT VE YARA BAKIMI

Lenfödemli kol veya bacakta cilt bakýmýna özen gösterilmelidir.

El ve ayakta mantar oluþumunu önlemek için pudra kullanýlabilir.

Kesik, yanýk, sýyrýk enfeksiyona neden olabilir.

Ödemli koldan enjeksiyon yapýlmamalý, kan alýnmamalý, tansiyon ölçülmemelidir.

Zorlayýcý aktiviteler yapýlmamalýdýr.

Sýcak ve güneþten uzak durulmalýdýr

Dar giysiler yerine rahat giysiler tercih edilmelidir.

 

BANDAJ VE BASI GÝYSÝSÝ

Manuel lenf drenaj ile ödemi boþaltýlan bölgenin yeniden þiþmesini önlemek amacýyla bandajlama yapýlýr. Kullanýlan bandaj materyalleri minimum elastikiyette ve hastaya özgü olmalýdýr. Hasta uygulamayý takiben 24 saat bandajlý kalmalýdýr. Bu uygulama ödem tamamen azalana kadar devam ettirilmelidir. Sonrasýnda hasta mevcut durumu korumak için kendisine özel yapýlan basý giysisi kullanmalýdýr.

 

EGZERSÝZ

Kiþiye özel egzersiz programý hazýrlanmalýdýr. Egzersize solunum egzersizleri ile baþlanmalýdýr. Solunum egzersizleriyle lenfatik akým artmaktadýr. Bunun yanýnda yüzme , yürüyüþ (basý giysileri giyilerek), su içi egzersizler, yoga yapýlabilecek sporlardandýr. 


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com