SAÄžLIK DÃœNYASI

“Býçak kemiðe deðil, boðaza dayandý”

Saðlýk-Sen Gaziantep Þube Baþkaný Mehmet Ali Arayýcý, son günlerde tekrar artan saðlýkta þiddete dikkat çekerek, “Býçak artýk kemiðe deðil, boðaza dayandý” dedi. 

 

SAÐLIK VE ÞÝDDET YANYANA GELMEMELÝ 

Saðlýk çalýþanlarýnýn, doðrudan insan hayatýný ilgilendiren kutsal bir görevi yerine getirdiklerini ifade eden Saðlýk-Sen Gaziantep Þube Baþkaný Mehmet Ali Arayýcý, “Saðlýk çalýþanlarý bu kutsal görevi yerine getirirken, hiç de hak etmedikleri bir þekilde sýk sýk þiddet olaylarýna maruz kalmaktadýrlar. Saðlýk ve þiddet hiçbir zaman yan yana gelmemesi gereken iki kavram olmasýna raðmen ne yazýk ki ülkemizde saðlýk çalýþanlarýna yönelik saldýrýlarýn ardý arkasý kesilmiyor” diye konuþtu. 

Son bir hafta içerisinde Gaziantep’te iki hastanenin acil servisinin kendini bilmez hasta yakýnlarýnýn saldýrýsýna uðradýðýný hatýrlatan Memur-Sen Konfederasyonuna baðlý Saðlýk-Sen Þube Baþkaný Arayýcý, açýklamasýný þöyle sürdürdü:

 

GEREKLÝ TEDBÝRLER GECÝKTÝRÝLMESÝN

“Saðlýkta þiddetin elbette bir tane nedeni yok. Çok çeþitli nedenlerden dolayý ne yazýk ki þiddet olaylarý sona ermiyor. Saðlýk çalýþanlarýnýn iþ yükü, özellikle acil servislerdeki yoðunluklar, güvenlik tedbirlerinin yetersizliði, cezalarýn caydýrýcýlýktan uzak olmasý, eðitim ve kültür seviyesindeki yetersizlikler gibi konular saðlýkta þiddetin nedenleri arasýnda yer alýyor. Bu nedenle saðlýkta þiddetin önlenmesi için birçok kuruma görev düþüyor. Çünkü artýk býçak kemiðe deðil boðaza dayandý. Eðer ilgili tüm kurum ve kuruluþlar bu konu üzerinde ciddiyetle durmaz ve gereken tedbirleri zamanýnda almazsa çok daha kötü, çok daha vahim olaylarla karþýlaþabiliriz.”

 

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI 

Arayýcý, saðlýkta þiddetin sone ermesi için cezalarýn da caydýrýcý hale getirilmesinin büyük önem taþýdýðýný belirterek, “Artýk saðlýkta yaþanan þiddet olaylarýna bir dur demenin zamaný geldi ve geçiyor. Saðlýk çalýþanlarýna yönelik þiddete karþý her türlü önleyici ve caydýrýcý tedbirler bir an önce alýnmalý. Özellikle cezalar caydýrýcý olmalý. Saðlýk çalýþanlarýna yönelik þiddet uygulayanlarýn tutuklu yargýlanmasýna yönelik yasa çýktý. Ancak bu uygulanmýyor. Bunu saðlayacak düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmeli. Saðlýk çalýþanýna þiddet uygulayanlar mutlaka hapisle cezalandýrýlmalý. Diðer taraftan saðlýkta þiddet uygulayanlarýn saðlýk harcamalarý belli bir süreliðine devlet tarafýndan karþýlanmamalý. Hatta þiddet uygulayan kiþiler saðlýk hizmetlerinden yararlanýrken kolluk kuvvetleri ya da güvenlik güçlerinin gözetiminde tutulmalý” þeklinde açýklamada bulundu. 

 

SAÐLIK-SEN’ÝN EN ÖNEMLÝ GÜNDEM MADDESÝ 

Saðlýk-Sen Genel Merkezinin de þiddetin önlenmesi için önemli çalýþmalar yaptýðýný ve giriþimlerde bulunduðunu hatýrlatan Baþkan Arayýcý, açýklamasýný þöyle sürdürdü: “Saðlýkta þiddet sendikamýzýn en önemli gündem maddeleri arasýnda yer almaya devam ediyor. Bu konuda çok sayýda çalýþmaya imza atan sendikamýz, saðlýkta þiddet sona erene kadar mücadelesini sürdürecektir. Þiddet uygulayanlarýn tutuklu yargýlanmasýnýn önünü açan yasa deðiþikliði Saðlýk-Sen’in öncülüðünde yapýldý. Yasanýn uygulanmasý açýsýndan da takipçisi olmaya devam edeceðiz. Burada bir çaðrýyý da vatandaþlarýmýza yapmak istiyorum. Saðlýk çalýþanlarý sizlere en kutsal hizmeti veriyor. Onlara karþý þiddet giriþiminde bulunanlara en sert tepkiyi gösterin. Saðlýk çalýþanlarýna sahip çýkýn. Diðer taraftan Saðlýk Bakanýmýz Sayýn Recep Akdað’a da saðlýkta þiddetin sona ermesi için yaptýðý giriþimler ve duyarlýlýðýndan dolayý teþekkür etmek istiyorum. Sayýn Bakanýmýz, þiddete maruz kalan saðlýk çalýþanlarýna her zaman sahip çýkmakta ve destek olmaktadýr. Kendisine saðlýk çalýþanlarý adýna teþekkür ediyoruz.”


Gaziantepli Ünlü Ýþadamý Ahmet Tatar Hayatýný Kaybetti

Elazýð depreminde ölü sayýsý 39’a yükseldi

TEMA Vakfý’nýn kurucusu ve Onursal Baþkaný Hayrettin Karaca yaþamýný yitirdi.

Kýþ Aylarýnda Cildiniz Ayrý Bir Özen Ýster

SAÐLIKTA ÞÝDDET DURDURULMALIDIR!

Sünnet Hakkýnda Merak Edilen Her Þey!

BU BESÝNLER GRÝP VE SOÐUK ALGINLIÐINA ÝYÝ GELÝYOR

KAPAK TAMÝRÝ KOLTUK ALTINDAN YAPILDI 2 HAFTADA SEFERLERE BAÞLADI

8 yýl ücretsiz kolej eðitimi için Darüþþafaka sýnavý 31 Mayýs’ta

KADINLIÐIN SONU DEÐÝL, SAÐLIKLI BÝR YAÞAMIN BAÞLANGICI: HÝSTEREKTOMÝ

2020'ye en çok sigara içilen 40'ýncý ülke olarak giren Türkiye'de hedef tütünsüz yaþam

Hasta yakýný saðlýk teknikerinin elmacýk kemiðini kýrdý!

Zengin dilenci yine ortaya çýktý! Þimdi de Gaziantep’te….

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde gerçekleþtirilen baþarýlý ameliyatla saðlýðýna kavuþtu.

Gaziantep'te Ebeveynlere Cihaz Desteði Verildi

HAMÝLELÝKTE DOÐRU SANILAN 10 YANLIÞ!

Kýþ aylarýnda uyuza dikkat!

Gaziantep'te trafik kazasý: 3 yaralý

MEDÝCAL PARK’TA DÜNYAYA GELEN PREMATÜRE BEBEKLER BULUÞTU

Organ Baðýþý ve Farkýndalýk

Prematüre bebeklerde BESLENME SORUNLARI

ANKA HASTANESÝ DESTEÐÝYLE NRP EÐÝTÝMÝ

LÝPOSAKÞIN UYGULAMASI ÝLE ÝNATÇI YAÐLARDAN KURTULUN

PREDÝYABET OKULU HÝZMETE AÇILDI

GAÜN Hastanesi’nde “Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri

BÜYÜKÞEHÝR HASTANESÝ 3 MÝLYON KÝÞÝYE SAÐLIK HÝZMETÝ VERDÝ

14 KASIM DÜNYA DÝYABET GÜNÜ

Kýz çocuklarý için HPV aþýsýnýn önemi

ANKA Hastanesinde Yeni Görevlendirme

ÖZEL MMT AMERÝKAN HASTANESÝ’NE YENÝ GENEL MÜDÜR

Gözlükevi, hizmete girdi.

SAÐLIÐINA KAVUÞTURDUÐU LÖSEMÝLÝ ÇOCUKLARLA YILLAR SONRA BULUÞTU...

HATEM’DE OBEZÝTE CERRAHÝSÝ ÝLE SAÐLIÐINA KAVUÞTU

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENÝ

ORGAN BAÐIÞINI ARTTIRMALIYIZ..!

DEVA ÖZEL AMBULANS SERVÝSÝ

Estetik Bölgede ÝMPLANTOLOJÝ

SANKO ÜNÝVERSÝTESÝ 2018 – 2019 AKADEMÝK YILI AÇILIÞ TÖRENÝ

MEDÝCAL PARK GAZÝANTEP HASTANESÝ’NÝN KALÝTESÝ TESCÝLLENDÝ

DÜNYA’DA 5.VAKA

İLETİŞİM

  SaÄŸlık Dünyası Dergisi
Gazimuhtarpaşa Bulvarı Efes İşmerkezi Kat 3 No 8 Şehitkamil/ Gaziantep
  SMS Message
  0536 233 91 01
  info@saglikilan.com